Susse sa for siden:
I morgen kveld skal jeg lage 40 karbonader til konfirmasjon neste helg, skal fryse ned.
Aldri gjort det før og er ikke spesielt flink til å lage mat, ikke så glad i det heller i grunn.
Har du en idiotsikker oppskrift å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Susse sa for siden:
I morgen kveld skal jeg lage 40 karbonader til konfirmasjon neste helg, skal fryse ned.
Aldri gjort det før og er ikke spesielt flink til å lage mat, ikke så glad i det heller i grunn.
Har du en idiotsikker oppskrift å dele?
Myria sa for siden:
Jeg blander karbonadedeig med salt, pepper, potetmel (ca 1 ss per pakke karbonadedeig) og sper med litt vann (½ dl kanskje?). Så bruner jeg dem i smør og ettersteker i ovn, jeg synes de blir saftigere da enn om jeg steker dem helt ferdige i panne.
Pamina sa for siden:
Oppskrift på 2-3 porsjoner karbonader
KARBONADER
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 fedd hvitløk, finhakket
1 egg
1/2-1 ts salt
pepper
litt frisk eller tørket rosmarin eller timian
Ha kjøttdeig/karbonadedeig, egg, krydder og urter i en stor bolle, og bland det hele godt sammen til deigen samler seg. Form 2-3 karbonadekaker. Stekes i nøytral olje eller smør, til karbonadene er gylne på begge sider og nesten gjennomstekt inni. La karbonadekakene hvile i minst 5 minutter før servering.
Lille meg sa for siden:
Jeg har verdens enkleste karbonader. Karbonadedeig og hvitløk røres sammen. Stekes. :nam:
Nextlife sa for siden:
Jeg bruker min svenske bestemors oppskrift som duger til både kjøttkaker, kjøttboller og karbonader.
800 g kjøttdeig, 2 ts salt, 2 ts pepper, 1 ts revet muskat blandes godt.
Rør inn 1/2 løk som er revet på rivjern, 1 egg og 2 store eller 3 små poteter revet på rivjern. Potetmospulver utrørt i vann eller melk til en tynnflytende masse funker også aldeles perfekt. bruker man revne poteter bør disse blandes med litt vann eller melk.
Steker jeg en lite porsjon gjør jeg det i stekepanne, men større porsjoner går i stekeovnen på varmluft 225 grader.
Nenne sa for siden:
Jeg lager vanligvis en porsjon av 1600 gram karbonade som jeg gnir seigt med salt og så buljongpulver, ca. to teskjeer av hvert. Deretter pepper og så har jeg i to egg og elter/gnir igjen. Til slutt en finrevet, gul løk. Da blir det den gode løksmaken uten at det er løkbiter i. Dette begynte jeg med da ungene var små og ikke likte løk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.