Hei dere:)
Jeg må ærlig innrømme at i en travel hverdag, har det lett for å bli mye Toro produkter etc. Nå har jeg bestemt meg for at jeg vil lage mat fra bunnen så ofte som mulig, for det skremmer meg med alle E-stoffer osv. MEN: Det må også gå raskt, og det bør ikke koste noe mer! I tillegg vil jeg at kosten skal inneholde mye mer grønnsaker. Har dere noen smarte tips og oppskrifter?
Wok er enkelt! Fres opp strimlet svinekjøtt/kylling og frosne eller hermetiske wokgrønnsaker. Kok ris eller nudler (husk å knekke nudlene før koking), og ha over kjøtt og grønnsaker. Smak til med woksaus. Vi er veldig glad i østersaus. Jeg knekker forøvrig gjerne ett egg i pannen også og rører det godt inn, etter å ha freset opp grønnsaker og kjøtt. Frosne grønnsaker bør tines, eller freses for seg selv.
En annen slager hos oss er noe barna bare kaller mammajarv. Steker strimlet kjøtt med f.eks. paprika, løk og champignon. Lager saus av rømme, fløte og kyllingbuljong. Kok til det tykner. Smaker til med salt og pepper. Heller sausen over og har potetmos fra ferdigpakke ved siden av.
Kylling og karri er superenkelt. Bland buljong og litt smør i en kasserolle. Rør til buljong er løst opp. Ha i fløte og karri etter smak. Kok til det tykner. Serveres med kylling, ris og salat etter smak. Vi lager gjerne en med ruccola, hakkete valnøtter, feta i terninger og hvitløksdressing.
Vi bruker mye wok, både med svinekjøtt, kylling og laks.
Ellers er det veldig godt med grønnsakssuppe. Grønnsaker kan man kutte opp kvelden før om man vil ha middagen raskt på bordet. Kok opp vann og tilsett buljongterninger, alt og pepper etter smak. Ha oppi grønnsaker-vi bruker potet, gulrot, løk, kålrot og purreløk. Kok til grønnsakene er møre, det går kjapt. Man kan også fint ha oppi pølsebiter eller kyllingterninger hvis man vil det. Serveres med grovt brød.
Pastasalat (sikkert skrevet oppskrift/ingredienser i en av de andre trådene Skilpadda refererer til).
Laks med grønnsaker og evt.
fullkornscouscous som man bare tilsetter vann (GO green, tror jeg den er fra).
Jeg sverger til ferdigposer med salat eller wokgrønnsaker slike dager. Det går så uendelig mye raskere enn å hakke opp selv. Blir nok en litt stivere kilospris.
Alternativt så kan man jo hakke klart kvelden før.
Både kylling, svin og laks er lettvint å putte i woken.
Ellers så er det et bra tips å varme kokevann til ris eller pasta i vannkoker hvis du har det, da går det mye raskere.
Frosne grønnsaker er vel så næringsrike som ferske, og er enkelt å lage til.
Wok med frossen grønnsaksmiks, for eksempel.
En annen kjappis: Betasuppe med frossen lapskausmiks og oppskjærte "mer kjøtt, mindre salt" skinnfrie kjøttpølser. Går på 7 minutter, du rakker knapt å tømme sekkene for matpakker og dekke bordet.
Hjemmelaget tomatsuppe. Freser litt hakket løk og hvitløk i olje, tilsetter en boks hermetiske tomater, 5-8 dl vann, buljong, oregano, salt og pepper. Tilsetter det jeg måtte ha av kjøttrester (idag ble det rester av helgas lammestek), evt pølsebiter. Makaroni og frossen lapskausblanding havner også ofte oppi, andre grønnsaker etter hva kjøleskapet måtte inneholde. Kjappere og enklere enn det høres ut til, ungene digger det.
Kok tagliatelle pasta, mens den koker steker du laks i biter. Ta i små brokkolibuketter mot slutten av koketiden til pastaen. Hell av kokevannet og bland inn creme fraiche.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.