DM sa for siden:
Det brukes i blant annet syltetøy som tykner, -men hva er det? Hva er det bygd opp av?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare.
DM sa for siden:
Det brukes i blant annet syltetøy som tykner, -men hva er det? Hva er det bygd opp av?
Malama sa for siden:
Pektin regnes som et karbohydrat og er en sammensetning av en gruppe polysakkarider. Som næringsstoff regnes det å være et kostfiber, og brukes ofte i matlaging for å blant annet tykne marmelade. Den brukes også i enkelte typer margarin.
Ifølge wikipedia
Jeg vet bare at jeg må plukke rips før den er helt moden om det skal bli gele, ellers er pektinnivået for lavt. Det forsvinner når bæra blir skikkelig moden, og da blir ikke geleen stiv
Lavender sa for siden:
Brukes som stivelse, innhold forklart her,
snl.no/pektinstoffer
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.