Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jordbær

#1

Maz sa for siden:

Her ramlet det inn en kasse jordbær og nå har jeg renset den og rørt (med ørlite splenda og fruktose) klar til å fryse. Det er kjekt å ha litt i fryseren. Resten blir spist som det skal med fløte.

MEN, hva gjør jeg om det ramler inn flere som det høyst sansynlig gjør. Med et barn som nekter å spise syltetøy av noe slag så er behovet for denslags begrenset.

Er det noen som har noen oppskrifter med mye jordbær som jeg kan lage og fryse. Synd å la mengder "gratis" bær gå til spille.

(Å bare fryse dem er ikke aktuelt de blir jo så ekle...)


#2

Pia sa for siden:

Du kan fryse dem som dem er og lage nydelig strawberry margarita med dem.

Putt frossene bær i foodprosessor med sprit, litt sprite og Roses Lime. Nyyyydelig tykk og god sommerdrink. Eventuell kan du erstatte spriten med litt mer sprite om du vil ha alkoholfri.

Er det forresten noen som har oppskrift på marinerte jordbær? Fikk det servert engang og tror det skulle være sukkervann, kanel og mynte i?


#3

Mei sa for siden:

Jeg tørker dem. De serveres som snacks og tilsettes hjemmelaget müsli hele året rundt :)


#4

Nenne sa for siden:

Hvis du bare fryser dem kan du lage deilig jordbærsaus til riskrem og annen dessert av dem når de tiner. Bare bruk stavmikser og ha i litt sitronsaft og melis og rør om. Det smaker kjempedeilig til is og panna cotta også for den saks skyld. :nam:


#5

Maz sa for siden:

Hvordan gjør du det? Jeg har jo kjøpt tørkkede bær, men aldri tenkt tanken på å gjøre det selv.


#6

Sitron sa for siden:

Frys og bruk i smoothie gjennom resten av året.


#7

Mei sa for siden:

Vi har frukttørke-maskin som ser sånn ut;

Den er fantastisk og brukes ukentlig til banan, kiwi, jordbær, mango, eple, pære, diverse grønnsaker, bær,urter, kjøtt og sopp. Det går imidlertid an å tørke i steikovnen på rist også. Svak varme (20 grader?) og ovnsdøren åpen.

#8

Maz sa for siden:

Jeg har jo sett litt på nettet nå og sett den tørken, det er definitivt noe å tenke på å anskaffe en slik. Spesielt for oss som av og til har stor tilgang på enkelte råvarer.

Forvellede kantareller er greit nok, men tørkede er jo enda bedre. Kanskje noe å ønske seg i julegave.


#9

Mei sa for siden:

Det var det vi gjorde :jupp: "Onde tunger" påsto at den bare kom til å støve ned, men for oss med liten frysekapasitet er den perfekt. Vi kjøper stort inn når det er tilbud på/sesong for varene, også tørker vi. Ztjerna er vokst opp med tørket frukt som snop, og gjorde sin mor stolt i forgårs da han foretrakk en tørket aprikos foran sjokolade :rørt:


#10

Nooria sa for siden:

Så bra Zol!

Jeg er uenig i at det ikke er noen vits å singelfryse dem. De er jo helt supre å ta opp til å ha i smoothie... og smoothie er jo en super frokost til de små.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.