Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Naboen

#1

Fruktflua sa for siden:

er påkoblet MIN internett! Hva i alle dager gjør jeg med det? I den trådløse internetboksen min står det naboens etternavn.


#2

Albertine sa for siden:

Du krypterer nettverket.


#3

Fruktflua sa for siden:

Hvordan?


#4

Frost sa for siden:

Er du sikker på at det ikke er hans nettverk du ser?

Vet du om du har åpent nettverk eller er det sikret?


#5

Inagh sa for siden:

"Få tak i en person som kan hjelpe dere å sette opp kryptering og tilgangskontroll til nettverket."

Hilsen min datamann, som har gjort dette for halve nabolaget. :knegg:


#6

Fruktflua sa for siden:

Er søren ikke sikker, jeg? Talentløs på det området. Er vant til at alt virker, og nå mista jeg hele nettet en stund.


#7

Albertine sa for siden:

Jeg ringte til supporttelefonen til fabrikanten av den trådløse routeren, og de hjalp meg pr. telefon.


#8

Fruktflua sa for siden:

Han har tydeligvis tilgang til mitt nett, men ikke jeg hans...


#9

Fruktflua sa for siden:

Det prøvde jeg på i forbindelse med et tidligere problem, men da kunne jeg ikke få hjelp fordi det var så lenge siden jeg kjøpte routeren.


#10

Fruktflua sa for siden:

Ja, det var det da....Kjenner ingen i umiddelbar nærhet som kan hjelpe meg. Dette må jeg nok klare selv. Jeg har prøvd å kryptere, men da slutter det trådløse nettverket mitt å fungere. Det står at nettverket mitt er åpent, og når jeg prøver å velge et annet alternativ i boksen for egenskaper som heter "wep", så slutter routeren min å virke.

Ikke at jeg har noe å skjule, men tanken på at naboen har innsyn i mitt PC-liv er lite flatterende.


#11

banana sa for siden:

Det første jeg hadde gjort var å si fra til naboen at jeg ikke liker det.


#12

Tjorven sa for siden:

Det der er visst ikke så lett har jeg skjønt. Jeg har en it-mann som også har gjort det for halve nabolaget. Ingen kolleger eller noe som kan hjelpe deg mot en middag?

Jeg ville definitivt fått gjort noe med det, for du vet jo ikke hva naboen kan finne på på din ip-adresse.


#13

Fruktflua sa for siden:

Jeg har mine tvil om at de er klar over det. De er et 70 år gammelt ektepar, som akkurat har fått sin første PC. Så jeg tviler på at dersom jeg går over og sier at "dere er koblet inn på mitt trådløse nettverk", så får de ikke gjort noe med det allikevel.
Men på den annen side; tullet med min router startet for første gang i går, og da var sønnen deres på besøk. Det kan jo hende at han har hjulpet de med å komme seg inn gratis på mitt nettverk.

Er det forresten sånn at man kan se naboens nettverk uansett når man har trådløst? Jeg (grønn på dette som jeg er) synes jo det er merkelig at naboens navn brått står oppført i min AP-liste.....:nemlig:


#14

Fruktflua sa for siden:

Siden jeg ikke liker å ha trådløst nett på grunn av de uvisse farene ved strålingen, så kjører jeg snart avgårde for å kjøpe meg en laaaang telefonledning. Da kan ikke naboen tjuvkoble seg på mitt nettverk, kan de vel?


#15

Inagh sa for siden:

Det som er kjedelig med at andre surfer på ditt nettverk, er at det faktisk er du som står ansvarlig for det. Så i verste fall bruker naboen nettet ditt til å laste ned barneporno - politiet finner ut av det, ser at det kommer fra din ip-adresse, og så havner du i masse trøbbel. :nemlig:

Det høres veldig ut som om sønnen til naboen din har hjulpet dem med å finne nettverket ditt. Han har sikkert sittet og lett etter usikre nettverk for å komme på internett - noe ala hva min mann gjør så og si uansett hvor vi befinner oss, for han elsker å avsløre folk som ikke har sikra nettverkene sine, og storkoser seg om han kommer over digre bedrifter som har driti seg ut.

Han gjør ikke noe med det altså, han har bare en pervers glede av å gni seg i hendene og tenke "dust". :særithumor:


#16

Fruktflua sa for siden:

Nå leste jeg akkurat at det er ulovlig å koble seg inn på andres nettverk. :knegg:


#17

Inagh sa for siden:

He he - ja det også. Naboen din gjør strengt tatt noe ulovlig. :jupp:


#18

Fruktflua sa for siden:

De er blodkristne, så det passer ikke helt deres image.:fnis: Det er også grunnen til at jeg kvier meg for å gå over. Kan ikke snakke med de uten forespørsel om å bli frelst. Veldig irriterende og slitsomt. :nemlig:


#19

Fruktflua sa for siden:

Naboens nettverk er låst, og mitt er åpent, så det er jo utvilsomt naboen som har gjort noe som ikke skal gjøres. :snill:


#20

Inagh sa for siden:

Å huff...

Jeg tenkte først når jeg leste at de er blodkristne at da har du jo en perfekt anledning til å gå bort og troskyldig si at "jeg ser dere er på nettverket mitt. Det er sikkert en feil av dere, og jeg vil bare si i fra, slik at dere ikke gjør noe galt og ulovlig..." :blånn:

Men nei, når jeg leser videre, tenker jeg at jeg hadde lukket øynene, stukket fingrene og ørene og sunget "lalala" til jeg hadde fått kryptert nettverket mitt. :lalala:


#21

Fruktflua sa for siden:

Hehehe. :knegg:

Joda. En del av meg vil gjerne gå over å påpeke at de gjør noe ulovlig, mens den andre, "selvbeskyttende" delen ikke vil, og går igjennom mye hårriving for å slippe det. Den aller enkleste løsningen er å gå tilbake til telefonkabel, og å rett og slett kutte ut det trådløse nettverket, så det er nok det jeg kommer til å gjøre. Må bare vente til butikkene åpner. Aner jo egentlig ikke hvor jeg skal klare å finne en ca 20-25m lang telefonleding, men...?


#22

Inagh sa for siden:

Digresjon galore, men lell...

Jeg har en kamerat i England, som også er slik blodkristen. Min mann og jeg var der en ferie, og kameraten min trengte, som vanlig, hjelpe med pc'n, og mannen min hjalp, som vanlig, mer enn gjerne.

Min kjære oppdaget at vennen min brukte ulovlig kopiert software, og gjorde ham oppmerksom på dette. Bare på spøk, for min kjære gir beng i hvor folk får tak i softwaren sin...

Men han visste at siden kompisen min er dødskristen, så ville han få angst - og det fikk han. Så angst at han ikke sov om natta - og neste morgen, med dyp anger i stemmen ba min kjære slette hele pc'n hans. I mens gikk kompisen i en butikk og handlet ny software.

Joda, kompisen kom tilbake - med ny software - som han hadde handlet i butikken til en kamerat. Så fornøyd med seg selv over at nå var han lovlig, og ikke gjorde noe galt i Guds øyne.

Min kjære tok to blikk på hva kompisen min hadde kjøpt. Han skjønte, uvisst for meg hvorfor, veldig fort at denne kameraten til kompisen min, han drev visst en passe dogy butikk, og at softwaren min kompis hadde kjøpt neppe var særlig mer lovlig enn den han hadde tyvkopiert selv.

Min kjære har aldri, aldri fortalt dette til kompisen min. :knegg:


#23

Fruktflua sa for siden:

:rofl:

Hva man ikke vet har man ikke vondt av. :glorie:


#24

Inagh sa for siden:

Jeg tror forresten muligens at større tele-forretninger selger telefonkabel i metervare.


#25

Fruktflua sa for siden:

Takk for tips. :klemme:


#26

Honda sa for siden:

altså om du skal koble fra modem til pc så skal du ikka ha telefon ledning men en tp kabel;)

og er ditt ansvar å sikkre ditt nett, for det om der er ulovlig å gå på andre sitt nett så er det ikke noe "nett politi" enda så er ikke så mange som får svi for det;)


#27

Fruktflua sa for siden:

TP-kabel= en ende til å dytte inn i modemet, og en til å dytte inn bak på harddisken? Det er det jeg mener med telefonledning. :knegg:

Joda, skjønner at det er mitt ansvar å sikre eget nett, men jeg klarer jo ikke, så da gjør jeg det jeg kan; slutter med trådløst nettverk. Sikrere kan det vel ikke bli? ;)


#28

Honda sa for siden:

:jupp:

Japp. så er eks bare å dra på elkjøp å si at du skal ha så og så mange meter tp kabel:)
Tror de selges pakker på 1 meter,5 meter,10 meter og 50 meter.
Eller no sånt.


#29

safran sa for siden:

:knegg: Du er omtrent på nivå med meg, merker jeg. Eller, du er faktisk mye bedre på dette enn meg. Jeg har en datamann i hus og trenger ikke kunne noe.

Og så måtte jeg nesten le høyt av kompisen til Inagh.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg koblet meg inn på andres nettverk da jeg hadde laptopen med meg i bilen da vi kjørte rundt i Oslo i 2 jævla timer for å finne Aleris-sykehuset. Måtte jo inn på kartet på gulesider hele tiden. :flau:
Ja, og når jeg lå innlagt på Aleris måtte jeg jo oppdatere litt på forumfronten. :flau: :flau:


#31

Inagh sa for siden:

Ja jeg skal ikke si noe... Da vi var innlagt på sykehuset med Lillemann fra mars til juli for to år siden, overlevde jeg ene og alene fordi firmaet som leverte internet til en boks på ungdomsrommet ikke hadde vært smarte nok til å sikre nettverket sitt. De sikret det etterhvert, men hva hjalp det, da min kjære for lengst hadde tatt vare på alt de hadde av koder som han hadde fått tilgang til, slik at det bare var å surfe videre. :knegg:

Nå er det sikret en gang for alle, men snart gidder vel ingen å surfe på den boksen med blodpriser for en time lell, for nå kan man få internet helt lovlig på barneavdelinga ved å betale en liten sum. :jupp:


#32

-ea- sa for siden:

De har ikke innsyn i ditt pc-liv, de bare bruker "veien din", uten at de ser hvor eller til hvem du har kjørt.

Hvis jeg var deg, så ville jeg først finne ut om de er på ditt nettverk. For meg høres det mer som om de har opprettet sitt eget nettverk, som du ser. Vi ser flere trådløse nettverk tilhørende naboene, men vi kommer ikke inn på de.


#33

Mams sa for siden:

Dessverre er ikke blodkristen det samme som lovlydig i alt og et.
(se bare på erstatningen dn katolske kirken måtte ut med i et land)

Du må nok legge inn passord på nettverket ditt, men hvordan du gjør det husker ikke jeg. (har bare fått det fortalt av gubben)

Dette har gubben fikset hos oss og alle naboene våre.


#34

Pelikan sa for siden:

Tror jeg skal vente med å gå over til trådløs nettverk, for dette kan jeg for lite om. Så denne tråden var flott for å skaffe info, så en vet hva en skal være obs på.


#35

safran sa for siden:

Helten har talt. Går det en kabel fra modem til trådløs router? For at du skal sikre nettet må du lage en WEP-nøkkel. Det skal visstnok være grundig forklart i manualen til routeren. Det skal også være veldig enkelt, så selv jeg kunne klare det. To steg.


#36

Anuk sa for siden:

Er du sikker på at de har koblet seg opp mot ditt nettverk? Hvis de har sitt eget nettverk er det vel ingen grunn til det? (Annet enn at de ikke helt har peiling på hva de driver med...) Vær klar over at du ser alle tilgjengelige nettverk i din nærhet - og om de er sikret eller ikke. Jeg ser ett usikret og to sikret, foruten vårt eget.


#37

Fruktflua sa for siden:

Det var liksom det jeg håpet på, men siden jeg ser bare den nærmeste naboens navn, og jeg vet at det er flere med trådløst nettverk som jeg ikke ser, så reagerer jeg jo litt på det. Uansett er det ekkelt å tenke på at naboen kanskje har innblikk i mitt PC-liv. Tenker på mails, nettbank, ol.

Håper det er sånn at det er "naturlig" at umiddelbare nettverk vises.
Skal uansett skifte den ledningen senere i dag. :knegg:


#38

Fruktflua sa for siden:

Ja, det går en kable fra modemet og inn i rotueren. Jeg fikk ikke med annet enn en installasjons-cd da jeg kjøpet routeren for noen år siden.....trooooor jeg da? :sparke:

Routeren heter WLAN.


#39

Superior sa for siden:

Jeg skulle bare kommentere at jeg ikke likte ordet blodkristen. Jeg synes ikke det sier noe som helst.. :lister meg ut igjen:


#40

Fruktflua sa for siden:

Blodkristen= salmesang hver eneste dag med verandadøren åpen, spiller kristenmusikk for samtlige naboer på dagsbasis, forkynner og misjonerer så fort vi sees over hagegjerdet, spør ukentlig om vi vil frelses, osv.


#41

Superior sa for siden:

Det er kun fruktfluas definisjon. ;) Jeg liker ikke å sette folk i bås..

Å høre noen si at noen er "skikkelig kristne" synes jeg sier mer om dems fordommer, enn de andre..
Jeg kan forstå at det er plagsomt. Er ikke religiøs selv :dulte:


#42

Dixie Diner sa for siden:

Enig, det heter Golden Retriever-kristen. :nemlig:


#43

Superior sa for siden:

Den skjønte jeg ikke.. :knegg: Er det noe med å kaste og hente?



#45

safran sa for siden:

Fruktflua - hvis du oppgir akkurat hvilken WLAN-router du har, så mente helten at han kunne finne bruksanvisningen til deg.


#46

Superior sa for siden:

Nå tok jeg den :knegg: Fikk litt nostalgi der.. :allsang:


#47

Syrin sa for siden:

Eg vil tru at det du ser er hans nettverk. Kor er det du får opp dette her? Er det når du klikkar på nettkoblinga di nede til høgre? Då får du opp alle tilgjengelige nett. At han plutselig dukkar opp der kan vel ha samenheng med at dei nettopp har fått PC og har fått oppretta eit nett?

Dersom nokon koblar seg på ditt nett får ein vel ikkje opp navn? Eg trudde ikkje det var vidare enkelt å sjå om andre surfa på ditt nett.

Vi har forøvrig sikra nett, men i borettslaget får vi opp ein del andre sine nett, og mange er ikkje sikra.


#48

Fruktflua sa for siden:

:tilber:

Tok feil, jeg. :sparke: Den heter Sparklan AP-router. :nemlig:


#49

Fruktflua sa for siden:

Nei, er ikke spesielt glad i å sett folk i bås selv, men denne naboen min hører så opplagt hjemme i superkristenbåsen at han ikke hadde brydd seg døyten om å bli plassert der. ;)

Den underlagte og forhåpentligvis skjulte ironien mht naboen og hans tro, kommer av at jeg synes det er respektløst av ham og fortsette med misjonering og stadige forespørsler om frelsing, på tross av at han vet at vi ikke er interesserte. Når sant skal sies blir jeg rett og slett forbanna på det.


#50

Superior sa for siden:

Sånt synes jeg ikke noe om :niks: Man må ta et nei for et nei..

Vi har krevd å bli skrevet på ikke-ønsket-listen til jehovas vitner og mormonerne også. :nemlig:


#51

safran sa for siden:

Heter den ikke noe mer enn det? Har den ikke noe nummer av noe slag?


#52

safran sa for siden:

Helten har et forslag:

Åpne IE og gå til 192.168.1.1 - brukernavnet skal være blankt, og passordet er admin.
Så skal du gå til kategorien Wireless, og under Security skal du velge Enable. Det holder med en 64bits WEP-nøkkel, og nøkkelen kan bestå av bokstavene A-F og tallene 0-9 - for eksempel ABCDE12345. Nøkkelen må inneholde ti tegn.

SSID er navnet på nettverket. Den kan du gi et logisk navn, for eksempel "safran er kul".

Trenger du mer informasjon, så gå til [size=2][color=#0000ff]
www.sparklan.com/support.php
[/COLOR][/SIZE]


#53

Fruktflua sa for siden:

Oj...Imponerende. :nemlig:

Men den øverste linken virker ikke?


#54

Silence sa for siden:

Får du ikke opp en boks som spør etter brukernavn og passord?


#55

Fruktflua sa for siden:

Nei? :klørsegihodetsåflassetspruter:


#56

safran sa for siden:

Da må du trykke på start, velge Kjør og skrive inn CMD og trykke OK. Da får du opp et DOS-vindu og der skriver du IPCONFIG og trykker enter. Der det står Standard Gateway - det er adressen til routeren din. Da er det altså den adressen du skal skrive i adressefeltet.


#57

Fruktflua sa for siden:

Jobber mannen din i Sparklan? Jeg ble litt engstelig når jeg så at du visste IP-adressen min, men det er kanskje ikke vanskelig å finne ut?

Vel, uansett; nå greide jeg å komme inn på den siden ved å gjøre som du sa, men det stopper opp ved "enable". Der har jeg ikke noen valgmuligheter annet enn dette;

Firewall Enable DoS (Denial of Service) FirewallThreshold: High (WAN bandwidth > 2 Mbps) Medium (WAN bandwidth 1 - 2 Mbps) Low (WAN bandwidth < 1 Mbps)If Enabled (recommended), invalid packets and connections are dropped.
The "Threshold" affects invalid connections only.Options Respond to ICMP (ping) on WAN interface Allow IPsec Allow PPTP Allow L2TP


#58

Veronal sa for siden:

Fruktflua: Alle (?) routere har denne IP-adressen.


#59

Fruktflua sa for siden:

Nå sitter jeg her med gubbens lap. Jeg har vært uten muligheter for nettilkobling i hele dag på grunn av forandringene jeg gjorde inne på den siden. Jeg har snakket med de på Sparklan, men etter fire samtaler på tilsammen 3,5timer, er jeg fremdeles uten nett. Klarer heller ikke å koble meg opp med kabel direkte fra modemet til pcen. Veldig frustrerende altså. :mad:

Han supportmannen kunne ikke forstå hva i alle dager som er galt, så jeg skal snakke med ham i morgen. Håper det blir greie på noe da. :nemlig:

[INDENT]Nå sitter jeg her med gubbens lap.
[/INDENT]


#60

safran sa for siden:

Det ser ut som du er inne på installasjon av brannmur, og det er jo ikke det du skal gjøre.


#61

Fruktflua sa for siden:

Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg kan ha gjort galt. Jeg gjorde bare det jeg skulle, men det har skjært seg helt. Er det noen mulighet til at jeg kan ordne opp i det fra den pcen jeg sitter med nå? At jeg går inn på siden herifra og gjør det om?
[INDENT][font=Arial][/font]

[/INDENT]


#62

safran sa for siden:

Hva er det nøyaktige navnet på routeren? Med tall og alt.
Hvordan er du koblet opp med den maskinen du bruker nå?


#63

Fruktflua sa for siden:

Den heter WLAN SHOHO Router Model nr WX-6615M, og jeg kobla meg opp med kabel fra modemet inn i denne pcen. Har prøvd å gjøre det samme mht oppkobling på min egen pc, men det går ikke.


#64

safran sa for siden:

www.sparklan.com/data/prod_support/8/manual.pdf

Finn en reset-knapp. Bak ved siden av antennen er det et hull som du kan stikke en penn for å resette routeren (s 8 i manualen). Har du internett fra Telenor så må du ha brukernavn og passord fra Telenor. Dette brukes til PPPoE-oppsettet.


#65

torsk sa for siden:

Jeg tipper Syrin har truffet spikeren på hodet her. Hvordan så du at naboen var inne på ditt nett når du ikke har vært inne og sett på administrasjonssidene til aksesspunktet ditt før?


#66

Fruktflua sa for siden:

[INDENT]www.sparklan.com/data/prod_support/8/manual.pdf

Finn en reset-knapp. Bak ved siden av antennen er det et hull som du kan stikke en penn for å resette routeren (s 8 i manualen). Har du internett fra Telenor så må du ha brukernavn og passord fra Telenor. Dette brukes til PPPoE-oppsettet.
[/quote]

Har restartet routeren i samarbeid med de på Sparklan(teleytstyr), men dengang ei.

VELDIG irriterende.
[/INDENT]


#67

Line* sa for siden:

Jeg tror også at det bare er slik at du ser naboens nettverk. Om noen surfer på ditt trådløse, ser du det ikke. Trur eg...
Og om sønnen har koblet dem til, eller vet litt om IT, tror jeg neppe han ville ha skrevet deres navn.
Jeg ser MIX-Kioskens nettverk på min læpp. Den ligger ti meter bortenfor her. Pluss et par andre.
:nemlig:


#68

Kirsebær sa for siden:

Fruktflua, det er ikke slik at de har tilgang på mailen din og slikt selv om de bruker ditt nettverk altså.

Er du heeeelt sikker på at de er på ditt nett? Hvor ser du det?


#69

Fruktflua sa for siden:

Nå gir jeg beng i hele det trådløse opplegget. Skal bruke tp-kabel heretter. Dvs; hvis de på Telehuset klarer å gi oss rett kabel i dag. Var der to ganger i går for å få rett kabel, men endte opp med feil allikevel. Jeg prøvde å fortelle yplingen bak disken at jeg ikke trodde det var riktig kabel han sa jeg måtte ha, men han sverget på at det var det. Prøvde den da jeg kom hjem, og selvsagt passet den ikke. :snill:

Vi prøver igjen....

[INDENT]
[/INDENT]


#70

Line* sa for siden:

Der kom tilleggsvaret mitt OG tilleggspørsmålet mitt. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.