Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med SMEG-ovner

#1

Ruslebiffen sa for siden:

Noen som har erfaring med SMEG-ovner? Vi er midt i kjøkkenoppussingsplanlegging og jeg har lyst på en frittstående komfyr med to ovner (90 cm - én liten ovn og én i normalstørrelse, to normalstørrelse blir for digert tror jeg). Jeg har selvfølgelig forelsket meg i en fra Falcon, men jeg synes de blir litt for dyre, dermed er SMEG et alternativ.

Rundtomkring på det store nettet er det både positve og negative omtaler av SMEG-ovner, så derfor leter jeg heller etter sannheten her. :nemlig:[url="http://www.foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]



#3

Esme sa for siden:

Nope, men henger også her i tilfelle noen har og kan gi tilbakemelding.


#4

Observatøren sa for siden:

Men hvilken Falcon og hvilken SMEG?


#5

Esme sa for siden:

Jeg er nokså sikker på at jeg skal ha denne, den er 90 cm bred og har to ovner, den til venstre er multifunksjon, den til høyre er varmluft og den lille er grill.



#7

Arran sa for siden:

Jeg har SMEG induksjonsovn. Den er 60 cm bred, så bare én stekeovn. Har hatt den i snart tre år og er godt fornøyd. Elsker induksjon uten touchpanel, men med ordentlige knotter og trinnløs regulering. Stekeovnen steker litt ujevnt. Ikke noe stort problem, men litt småirriterende iblant.


#8

Observatøren sa for siden:

Grunnen til at jeg spør er at det å holde merkene opp mot hverandre ikke er nok, det er jo ulike modeller og funksjonalitet som er spørsmålet.

Vi har fortsatt ikke slått fra oss aga, men da må den kunne varme opp huset også, kobles på radiatorer elns.

En klient er veldig fornøyd med falcon, omtrent samme type som esme viser, men med gass.


#9

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, klart modell har mye å si. :) Men angående SMEG så har jeg sett litt ulike tilbakemeldinger på selve kvaliteten; at merket er overpriset rett og slett. Uansett, det er denne 90 cm-modellen jeg tenker på (tror jeg): www.homestore.no/produkter/196-over-65-cm/1962-c92ipx8-smeg-90-cm-komfyr-induksjon-pyrolyse/

Nå er jeg imidlertid i tenkeboksen om vi kan ha ovn av denne typen likevel fordi jeg ikke får det helt til å gå opp med resten av layouten på kjøkkenet. Tanken er nemlig at kjøkkenbenken ovnen blir en del av skal være 80 cm dyp, og da er jeg rett og slett usikker på om det er mulig å få det å se bra ut med frittstående en ovn som er 60 cm dyp. Da blir det enten et innhuk der ovnen står eller vi må legge en smal benkeplate (evt. felt med fliser) på baksiden av ovnen.


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har sett en del på Ilve-ovner også. Jeg kunne tenkt meg en 90 cm med induksjon.


#11

Tallulah sa for siden:

Med SMEG så betaler man nok endel for design også, ja. Men de er virkelig lekre. Vi har aldri vurdert SMEG-ovn (selv om jeg har begynt å grupble litt etter denne tråden. :knegg: ), men har sett på kjøleskapene. De har dog forsvunnet fort ut av lista fordi de er pene og se på, men tar uforholdsmessig stor plass, og man får mindre for pengene enn ved et kjøpeskap til samme pris og litt traustere design.

Det er jo et smart sted å kunne sette ting, jeg tror det kan se fint ut. :nikker:

Hva er de to ulike ovnene? Jeg likte denne godt. Jeg liker litt industriell-no-fuzz look.


#12

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, det kan definitivt være praktisk! Men jeg ser at SMEG-ovnene har en kant som str ca 10 cm opp i bakkant, og da blir det muligens litt rart med en flate bak? :gruble:

Samme her, og jeg tror den passer veldig godt inn med hvordan jeg ser for meg stilen på kjøkkenet og ellers i huset.

Vi pusser opp et gammelt hus fra 1928 som er påbygd og endret på femtitallet (det er litt identitetsløst). Men jeg har en sterk emosjonell tilknytning til huset og ønsker å videreføre noe av den gamle "sjelen", som f.eks å bevare ett av de gamle, store skrå-overskapene med skyvedører på kjøkkenet (originalt fra 1950), og så kombinere det og noen andre retroelemeneter med en svært enkel kjøkkeninnredning (matt hvit uten profiler) og ovn med industrielt utseende. Jeg tror det kan bli skikkelig kult.


#13

Tallulah sa for siden:

Mulig? Men unektelig praktisk da, for da slipper du at det som evt. står der velter over det som står på ovnen. :knegg:

Det høres kjempefint ut!


#14

Ruslebiffen sa for siden:

Godt poeng! :knegg:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg sitter og sikler på den doble SMEG-ovnen med induksjonstopp. Koster halvparten av ny maken Ilve-ovn. Har fått prisliste fra Ilve og de er eh... litt dyre. Dyrere enn Falcon.


#16

Ruslebiffen sa for siden:

Om Ilve er dyrere enn Falcon utgår det her også. Selv om jeg har veldig lyst på en Falcon-ovn så begynner jeg å se min budsjettmessige begrensning. :knegg: Jeg har også funnet ut at det blir for dyrt med benkeplate i bambus, så jeg må nok gå for eik. Hos Kvik er prisen for bambus nesten det dobbelte av eik.


#17

Tallulah sa for siden:

Har du sjekket hardstuff? I know, fryktelig navn.


#18

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg trodde faktisk hardstuff kun leverte ubehandlet bambus, så feil kan man ta! Ser ut til å være omtrent halv pris per løpemeter ifht Kvik. Jeg må sjekke litt mer ut, jeg kjenner at jeg har fryktelig lyst å få benkeplate ferdig fra samme leverandør som vi bestiller kjøkkenet (enkelpenkelt...), men så frister det jo å få fikset kjøkkenet sånn som jeg vil ha det også selv om det innebærer en større risiko for at ting ikke passer sammen.

(Vi fikk plutselig dårlig tid med kjøkkenet - jeg har planlagt kjempelenge, men siden jeg er en som trives best i konspetfasen så utsetter jeg detaljeringen til det siste. Ikke alltid like lurt. :knegg: )


#19

Ruslebiffen sa for siden:

Nå har jeg plutselig blitt litt i tvil om dampovn (evt. kombidamp) er noe vi trenger, altså én valig stekeovn og en kombi/damp. Jeg har aldri brukt en dampovn før og er det noe jeg trenger? Smeg'en har ikke det. I så fall må jeg vel gå for integrerte ovner og det vil jeg ikke ha! :leppe:

First world problems. Men læll.


#20

Observatøren sa for siden:

Vi har en kombidamp (som for tiden er eneste stekeovn), og det går veldig i rykk og napp hvor mye vi bruker den. :ærlig:

Den er super, man kan sette inn 3 ulike råvarer etter program og det kommer ut perfekt. Spesielt fisk og grønnsaker, men også bakervarer blir helt, helt suverene. MEN! Vi bruker den ikke hver dag, kanskje en-to ganger i uken.

Sånn for å gjøre det vanskeligere. :knegg:


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde en frittstående SMEG i 90 cm bredde før, den gikk på gass og stekeovnen var bare ett stort rom. Den var fantastisk, det var første gang jeg brukte gass også, så det var kjærlighet ved første gnist. Det fulgte med et spyd som roterte, slik at man kunne steke en hel pattegris. Jeg gjorde det aldri, nå angrer jeg. :knegg:

Ganske upraktisk noen ganger, f.eks. var det alltid stress med ribbe på rist og sånt, men for noen pizzaer jeg serverte. :hjerter:


#22

lartr sa for siden:

Var det mye støy fra ovnen? Lurer særlig på om kjøleviften bråker høyt og lenge etter at man skrur av stekeovnen.


#23

Ruslebiffen sa for siden:

Vi har brukt ovnen i snart tre måneder nå, og jeg er helt forelsket i den. :elsker: Digg å ha tilgang på to ovner og fem kokeplater. Den ene kokeplata måtte repareres (hadde aldri virket), men etter at den kom på plass har det ikke vært noe å utsette på ovnen.

Hm, ja, den bråker nok litt, men det er ikke noe jeg tenker noe særlig på.


#24

Malama sa for siden:

Jeg brueker jo ikke den VANLIGE stekovnen mer enn 1-2 ganger i uka, så det var ikke et vektig argument MOT en dampgreie for meg...


#25

lartr sa for siden:

Takk for svar! Men har du tenkt på om den fortsetter å dure/suse etter at ovenen er skrudd av? Min erfaring er at dette er svært ulikt på de forskjellige ovnene. Noen blir stille når ovenen slås av, mens andre fortsetter en halvtime inn i middagen....


#26

Arran sa for siden:

I min SMEG-ovn durer nok vifta ganske lenge etter at jeg skrur av ovnen. Ikke noe som irriterer, men det hender jo jeg legger merke til det.


#27

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her. :ja:


#28

Pappsy sa for siden:

Bedre sent enn aldri! Jeg har nettopp avsluttet en reklamasjonssak med SMEG. Jeg kjøpte en stor ovn, og etter kort tid meldte problemene seg. Viften durer usedvanlig høyt, ovnsdøren lukker seg dårligere og dårligere samt at gummilisten røk etter ett års tid uten synbar grunn. Jeg trodde i min naivitet at dette ville Smeg ta tak i uten reservasjoner. Men ca 2 år etter at jeg initiere reklamasjonsprosessen fikk jeg truet til meg et svar fra deres kundeservice. Dette på tross av lovnader om raskt svar ved hver eneste purring. I svaret viste de til at slike feil måtte man påregne ved normal bruk... Altså slitasje, ikke mangel ved produktet. Jeg har i tillegg kjøpt et kjøleskap fra SMEG som også har flere feil, men å begynne på noen ny reklmsjonsprosess orker jeg ikke.

Konklusjon; fint design, men elendig elendig kvalitet og en kundeservice som får den jevne postordre Omega-3-selger til å fremstå som uklanderlig. Aldri aldri kjøp SMEG


#29

Tallulah sa for siden:

Skitt, så kjipt!


#30

Ruslebiffen sa for siden:

Oj! Det var ille.

Vi har vært veldig fornøyd så langt, så tydelig det er forskjeller ute og går. En av platene sluttet å funke etter noen måneder, da fikk vinkjeller utrolig kjapt. (Det var visste en koblingsfeil.)


#31

Nextlife sa for siden:

Vinkjeller for en ødelagt plate? Det var sørvissen sin. :D
:knegg:


#32

Palmen sa for siden:

Jeg stusset også litt over den. SMEG, ass. Og bare en får seg en vinkjeller så virker ovnen fint igjen, lissm?


#33

Ruslebiffen sa for siden:

Sjølklart. Man har da sine kontakter. :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.