Noen som har erfaring med SMEG-ovner? Vi er midt i kjøkkenoppussingsplanlegging og jeg har lyst på en frittstående komfyr med to ovner (90 cm - én liten ovn og én i normalstørrelse, to normalstørrelse blir for digert tror jeg). Jeg har selvfølgelig forelsket meg i en fra Falcon, men jeg synes de blir litt for dyre, dermed er SMEG et alternativ.
Rundtomkring på det store nettet er det både positve og negative omtaler av SMEG-ovner, så derfor leter jeg heller etter sannheten her. :nemlig:[url="http://www.foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Jeg er nokså sikker på at jeg skal ha denne, den er 90 cm bred og har to ovner, den til venstre er multifunksjon, den til høyre er varmluft og den lille er grill.
Jeg har SMEG induksjonsovn. Den er 60 cm bred, så bare én stekeovn. Har hatt den i snart tre år og er godt fornøyd. Elsker induksjon uten touchpanel, men med ordentlige knotter og trinnløs regulering. Stekeovnen steker litt ujevnt. Ikke noe stort problem, men litt småirriterende iblant.
Nå er jeg imidlertid i tenkeboksen om vi kan ha ovn av denne typen likevel fordi jeg ikke får det helt til å gå opp med resten av layouten på kjøkkenet. Tanken er nemlig at kjøkkenbenken ovnen blir en del av skal være 80 cm dyp, og da er jeg rett og slett usikker på om det er mulig å få det å se bra ut med frittstående en ovn som er 60 cm dyp. Da blir det enten et innhuk der ovnen står eller vi må legge en smal benkeplate (evt. felt med fliser) på baksiden av ovnen.
Med SMEG så betaler man nok endel for design også, ja. Men de er virkelig lekre. Vi har aldri vurdert SMEG-ovn (selv om jeg har begynt å grupble litt etter denne tråden. :knegg: ), men har sett på kjøleskapene. De har dog forsvunnet fort ut av lista fordi de er pene og se på, men tar uforholdsmessig stor plass, og man får mindre for pengene enn ved et kjøpeskap til samme pris og litt traustere design.
Det er jo et smart sted å kunne sette ting, jeg tror det kan se fint ut. :nikker:
Hva er de to ulike ovnene? Jeg likte denne godt. Jeg liker litt industriell-no-fuzz look.
Ja, det kan definitivt være praktisk! Men jeg ser at SMEG-ovnene har en kant som str ca 10 cm opp i bakkant, og da blir det muligens litt rart med en flate bak? :gruble:
Samme her, og jeg tror den passer veldig godt inn med hvordan jeg ser for meg stilen på kjøkkenet og ellers i huset.
Vi pusser opp et gammelt hus fra 1928 som er påbygd og endret på femtitallet (det er litt identitetsløst). Men jeg har en sterk emosjonell tilknytning til huset og ønsker å videreføre noe av den gamle "sjelen", som f.eks å bevare ett av de gamle, store skrå-overskapene med skyvedører på kjøkkenet (originalt fra 1950), og så kombinere det og noen andre retroelemeneter med en svært enkel kjøkkeninnredning (matt hvit uten profiler) og ovn med industrielt utseende. Jeg tror det kan bli skikkelig kult.
Jeg sitter og sikler på den doble SMEG-ovnen med induksjonstopp. Koster halvparten av ny maken Ilve-ovn. Har fått prisliste fra Ilve og de er eh... litt dyre. Dyrere enn Falcon.
Om Ilve er dyrere enn Falcon utgår det her også. Selv om jeg har veldig lyst på en Falcon-ovn så begynner jeg å se min budsjettmessige begrensning. :knegg: Jeg har også funnet ut at det blir for dyrt med benkeplate i bambus, så jeg må nok gå for eik. Hos Kvik er prisen for bambus nesten det dobbelte av eik.
Jeg trodde faktisk hardstuff kun leverte ubehandlet bambus, så feil kan man ta! Ser ut til å være omtrent halv pris per løpemeter ifht Kvik. Jeg må sjekke litt mer ut, jeg kjenner at jeg har fryktelig lyst å få benkeplate ferdig fra samme leverandør som vi bestiller kjøkkenet (enkelpenkelt...), men så frister det jo å få fikset kjøkkenet sånn som jeg vil ha det også selv om det innebærer en større risiko for at ting ikke passer sammen.
(Vi fikk plutselig dårlig tid med kjøkkenet - jeg har planlagt kjempelenge, men siden jeg er en som trives best i konspetfasen så utsetter jeg detaljeringen til det siste. Ikke alltid like lurt. :knegg: )
Nå har jeg plutselig blitt litt i tvil om dampovn (evt. kombidamp) er noe vi trenger, altså én valig stekeovn og en kombi/damp. Jeg har aldri brukt en dampovn før og er det noe jeg trenger? Smeg'en har ikke det. I så fall må jeg vel gå for integrerte ovner og det vil jeg ikke ha! :leppe:
Vi har en kombidamp (som for tiden er eneste stekeovn), og det går veldig i rykk og napp hvor mye vi bruker den. :ærlig:
Den er super, man kan sette inn 3 ulike råvarer etter program og det kommer ut perfekt. Spesielt fisk og grønnsaker, men også bakervarer blir helt, helt suverene. MEN! Vi bruker den ikke hver dag, kanskje en-to ganger i uken.
Jeg hadde en frittstående SMEG i 90 cm bredde før, den gikk på gass og stekeovnen var bare ett stort rom. Den var fantastisk, det var første gang jeg brukte gass også, så det var kjærlighet ved første gnist. Det fulgte med et spyd som roterte, slik at man kunne steke en hel pattegris. Jeg gjorde det aldri, nå angrer jeg. :knegg:
Ganske upraktisk noen ganger, f.eks. var det alltid stress med ribbe på rist og sånt, men for noen pizzaer jeg serverte. :hjerter:
Vi har brukt ovnen i snart tre måneder nå, og jeg er helt forelsket i den. :elsker: Digg å ha tilgang på to ovner og fem kokeplater. Den ene kokeplata måtte repareres (hadde aldri virket), men etter at den kom på plass har det ikke vært noe å utsette på ovnen.
Hm, ja, den bråker nok litt, men det er ikke noe jeg tenker noe særlig på.
Takk for svar! Men har du tenkt på om den fortsetter å dure/suse etter at ovenen er skrudd av? Min erfaring er at dette er svært ulikt på de forskjellige ovnene. Noen blir stille når ovenen slås av, mens andre fortsetter en halvtime inn i middagen....
Bedre sent enn aldri! Jeg har nettopp avsluttet en reklamasjonssak med SMEG. Jeg kjøpte en stor ovn, og etter kort tid meldte problemene seg. Viften durer usedvanlig høyt, ovnsdøren lukker seg dårligere og dårligere samt at gummilisten røk etter ett års tid uten synbar grunn. Jeg trodde i min naivitet at dette ville Smeg ta tak i uten reservasjoner. Men ca 2 år etter at jeg initiere reklamasjonsprosessen fikk jeg truet til meg et svar fra deres kundeservice. Dette på tross av lovnader om raskt svar ved hver eneste purring. I svaret viste de til at slike feil måtte man påregne ved normal bruk... Altså slitasje, ikke mangel ved produktet. Jeg har i tillegg kjøpt et kjøleskap fra SMEG som også har flere feil, men å begynne på noen ny reklmsjonsprosess orker jeg ikke.
Konklusjon; fint design, men elendig elendig kvalitet og en kundeservice som får den jevne postordre Omega-3-selger til å fremstå som uklanderlig. Aldri aldri kjøp SMEG
Vi har vært veldig fornøyd så langt, så tydelig det er forskjeller ute og går. En av platene sluttet å funke etter noen måneder, da fikk vinkjeller utrolig kjapt. (Det var visste en koblingsfeil.)