Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva oppbevarer du i kjøleboden?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Ja, det lurer visst jeg på.

Differensierer dere hva dere har i kjøleskapet og hva som bor i kjøleboden? :blond:


#2

Rug sa for siden:

Hvis jeg hadde hatt kjølebod (akk, så fjern drøm), hadde jeg oppbevart hjemmelaget saft og syltetøy der, mel, kjøpt inn større kvanta frukt og grønt som egentlig har det for kaldt i kjøleskapet, kjøpt inn juice på tilbud slik at det var tilgjengelig den dagen behovet melder seg, og ellers brukt det som en bod til hermetikk osv. Generelt handlet sjeldnere og i større kvanta.


#3

Drømmedama sa for siden:

Vi hadde kjølebod, men ble overtalt av en ivrig snekker til å fjerne den. Angrer i ettertid, både i hverdagen og særlig når vi har selskaper. Jeg arrangerer ganske mange større selskaper i løpet av et år, det var f.eks fantastisk praktisk å kunne ha alt av drikkevarer, kaker, desserter, salater og annet i kjøleboden.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Vi er seks stykker i familien, og jeg føler jeg går tom for kjøleskap titt og ofte, så kjølebod høres forlokkende ut.


#5

Rug sa for siden:

Ja, pluss det der med kjøleskapslogistikk i forbindelse med selskaper. Jeg har et ekstra kjøleskap, det er ok. Men kjølebod hadde vært gull til store kvanta egg for eksempel.


#6

tink sa for siden:

I svigers sin kjølebod er det drikke, grønnsaker og kaker når det er fest. Nå er de bare 2, så behovet har nok avtatt siden barna bodde hjemme (1998/2002).


#7

Erica sa for siden:

Vi ukeshandler så vi har ganske mye av det som går i løpet av uka i kjøleboden så som en del av melken, pålegget, smør, kjøtt, fisk, grønnsaker til middag, egg osv. Vi har også et lager med hermetikk, ekstra grønnsaker, brus, vin, øl, saft osv.

Ved større anledninger har vi kaker, koldtbord osv der.

Kjøleboden vår er relativt stor, så vi oppbevarer også kakebokser og litt annet som ikke er mat der.

Den er i kjelleren for øvrig.


#8

Strå sa for siden:

Ikke for å vri inn kniven altså, men akkurat sånn har vi det. :D Kjøleboden er et eget rom i kjelleren, det blir opp mot 13ºC der noen uker om sommeren, resten av året ligger temperaturen på rundt 8ºC. Jeg elsker den boden altså. :hjerter:


#9

Odelia sa for siden:

Vi har ikke kjølebod, men kjølehjørne på spisskammerset (hadde planlagt hele rommet som kjølebod og kaller det derfor tidvis det fortsatt). Her settes all brus/øl og alle drikkekartonger som ikke er åpnet. Her har vi også alt av pålegg og smør som er uåpnet (de åpnede er i kjøleskapet), samt alt til middagene og middagsrestene. Alle grønnsakene er også der, foruten agurk, paprika og tomater som er åpnet. Til selskaper oppbevares all dessert, mat, kaker, osv inni her. Veldig deilig å kunne lage klar ting på forhånd og sette inn hele fat eller hele stekebrett for den saks skyld.

Når jeg handler pakker jeg alltid ned varene ut fra hvor de skal (tørrvarer til bakeskuffen i én pose, til høyskapet i én, til kjøling i en annen, osv) så dersom jeg har dårlig tid er det greit å kunne sette hele posene inn der om jeg ikke rekker å pakke ut av dem med én gang.


#10

veobra sa for siden:

Vi har stor kjølebod. En av de kjekke tingene er å kunne plassere de fire bæreposene med varer som skal i kjøleskap rett inn der når man ikke rekker pakke ut etter storhandling. :hjerter:

Ellers har vi det vi trenger til daglig i kjøleskapet på kjøkkenet. I kjøleboden har vi melken, pålegget, middagen, frukt og grønnsaker for resten av uka. Vi kjøper inn stort når det er tilbud. Jeg har en stabel med makrell i tomat og leverpostei og annen hermetikk. Vi kjøper fire kg løk i slengen. Til selskap setter vi glatt inn to kasser brus og en kasse øl. Kaker og fat med mat går rett inn.

Faktisk har vi oppbevart alle pølsene til skolens 17. mai der et år. :knegg:


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke kjøleskap, for vi har inngang til kjøleboden fra kjøkkenet.

I kjøleboden har jeg - utover pålegg, melk osv - spekeskinke, frukt og grønnsaker, hjemmelaget og vanlig saft, vin, champagne, sprit, blandevann, øl, brus, alle mulige slags sennep, eksotiske sauser, pickles, osv.

Det er stor nok plass til at man kan sette 8 bæreposer rett på gulvet i kjøleboden hvis man ikke rekker å pakke ut.

I vår kjølebod er det plass til all mat til en hel dåp med 50 gjester, en hel julehandlings, all mat og store deler av drikke til en førtiårsdag osv. Det er mitt yndlingsrom i huset og skal integreres i nytt kjøkken på andre siden av huset. Hyllene er dype nok til å kunne ha hele fat, hele kaker med en viss høyde, store kjeler med marinade eller man kan sette hele den digre pinnekjøttkjelen rett inn i boden. :hjerter:

Supert å kunne kjøpe stort eller på tilbud. Hittil har jeg kombinert med dypfryser, men på sikt skal jeg har fryseskap.


#12

Che sa for siden:

Jeg har og ønsket kjølebod som eneste køleskap - altså slik HV har det. Det høres herlig ut!


#13

Cuyahoga sa for siden:

Jeg får snart stor kjølebod med inngang fra kjøkkenet. :nikker: Og gjett om jeg gleder meg! Men jeg er tenkte at det var dumt og bruke det akkurat på samme måte som kjøleskapet og gå ut og inn et utall antall ganger om dagen, med tanke på strømforbruket?


#14

Harriet Vane sa for siden:

Nei, vi merker absolutt ikke noe til strømforbruk på kjøleboden. Vi åpner døren en gang pr. måltid og litt ut og inn når vi lager mat, men jeg synes det holder seg mye kaldere enn i kjøleskap. Holdbarheten på maten er bedre, spesielt på melk. Melk i en kjøleskapsdør blir aldri så kald som ved siden av en kjølebodsvifte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.