Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som underviser i mat og helse på niende trinn her?

#1

vixen sa for siden:

Jeg sitter og utarbeider en liten prosjektskisse angående et tilbud til skolene som blant annet tar inn dette faget og tenkte å høre om noen hadde innspill hva du hadde ønsket deg som lærer.


#2

Chanett sa for siden:

Jeg er usikker på om jeg skjønner spørsmålet.


#3

Malama sa for siden:

Jeg er ikke lærer, men jeg skjønte det ikke i det hele tatt

ikke til hjelp


#4

C.D sa for siden:

Jeg er lærer i mat og helse.
Alle skoler har dette faget.
Ikke helt sikker på hva du mener?


#5

Albertine sa for siden:

Indrefilet og hummer. Det ville jeg ha ønsket.


#6

Elise sa for siden:

Jeg tror lærerne hos oss hadde ønsket seg at de fikk maten levert på døren, ikke måtte gå på butikken og handle selv. :jupp:


#7

vixen sa for siden:

Hehe. Jeg skjønner egentlig at dere ikke skjønner så mye av det som stod der, men tenkte jeg ikke orket å skrive så veldig mye om det ikke var noen her : humre:

Jeg jobber med å arrangere Gründercamp for niende trinn, med utgangspunkt i mat og helse. Det er et arrangement som skal gå over en uke. Fokuset er på hverdagsmat, kortreist mat, trøndersk matkultur og helse. Det kommer til å være flere problemstillinger knyttet opp til dette og de kan trekke inn flere fag. Vi ønsker å hjelpe skolene med å søke om midler til dette og skal på møte med fylkesmannen på i morgen.

Opplegget er litt som følger.
Dag1- Kreativ økt og bli kjent i gruppa+ få møte bedriften/organisasjonen som kommer med problemstillingen. Den første gangen vi gjennomfører dette skal de besøke en restaurant i byen som har dette som fokus og der får de høre om trøndersk matkultur og de vil få prøve å lage smør og slikt.
Dag2-3: Lage litt mat som de kan servere på foreldrekveld/annet trinn eller lignende. Skolene har ganske lite budsjett til å handle inn mat sånn som jeg skjønner og det vil bli søkt midler om å få handlet inn ordentlige matvarer til de som deltar i prosjektet.
Dag 4: Forberede en presentasjon i hver gruppe og lage et lite arrangement (kan være for dem selv for den del). Presenter for de andre og spis god mat til slutt.

Vi har også snakket med produksjonssiden sånn at skolen kanskje kan søke om midler til å besøke landsbruksskolen i nærheten eller gårdsbruk sånn at man faktisk kan se hvor maten kommer fra.

Er dette noe som hadde vært interessant for deg som lærer og har du ev noe innspill på hvilke elementer som burde vært dekt?


#8

Chanett sa for siden:

Når på året tenker du? Tenker du seks timer hver dag i ei uke?


#9

vixen sa for siden:

Nei. De som skal gjennomføre nå til høsten løser opp timeplanen i noen timer, men ikke hele dager nei. De tenker at noe av norsktimene kan brukes på å lage presentasjon og øve på muntlig fremstilling. At flere mat og helse-timer kan bolkes sammen og heller kutte de i andre uker. At de kan regne ut næringsinnhold/pris og slikt i matematikk for eksempel. En del fag vil gå helt som vanlig.


#10

Chanett sa for siden:

Jeg tenker logistikk. Og fag. Jeg ville foretrukket at en hel dag gikk bort. Ikke litt hist og her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.