Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er viktigst for deg i forbindelse med kommunevalget?

Hva er viktigst?

  • Boligskatt vs ikke boligskatt
    0 stemmer
  • privatisering/konkurranseutsetting vs kommunale/unverselle tjenester
    1 stemmer
  • Barn og unge, oppvekstvilkår
    1 stemmer
  • Skole og barnehage
    1 stemmer
  • Helse og eldre
    0 stemmer
  • Fattigdom, rettferdighet og sosiale spørsmål
    2 stemmer
  • Miljø, klimatiltak
    0 stemmer
  • Veier og andre samferdselsspørsmål, herunder scooterkjøring
    0 stemmer
  • Kollektivtrafikk, sykkel- og gangveier
    0 stemmer
  • Nærings- og gründerpolitikk
    0 stemmer
  • Utviklingspolitikk (tomter, boligbygging, hyttefelt ol.)
    0 stemmer
  • Ulike lokale spørsmål (spesifiser gjerne)
    0 stemmer
  • Landbruks- og fiskeripolitikk
    0 stemmer
  • barnevern, sosialvesen og psykisk helsevern
    0 stemmer
  • Kulturtiltak, bibliotek, kulturskole, idrett
    0 stemmer
  • Jakt, fiske og friluftsliv
    1 stemmer
  • I kommunalvalg stemmer jeg mer på personer enn parti
    1 stemmer
  • Jeg stemmer samme parti av gammel vane
    0 stemmer
  • Jeg vet ikke om jeg kommer til å stemme
    0 stemmer
#1

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det lurer jeg på. Hva er de viktigste sakene for deg? Hva avgjør partivalget?

(Flere valg er mulig, og hvis jeg har glemt noe, så si fra!)


#2

Sitron sa for siden:

Jeg aner ingenting om politikken i denne kommunen jeg bor i nå.


#3

Benmurphy sa for siden:

Hvis jeg finner en kandidat som hverken er korrupt eller inkompetent, seiler nok hun opp som klar favoritt.

Ben "as if" Murphy


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg står veldig langt nede på lista, men det er jo lov å kumulere! :værsågod:

:knegg:


#5

Maverick sa for siden:

Barn og unge, oppvekstvilkår
Skole og barnehage
Fattigdom, rettferdighet og sosiale spørsmål
Miljø, klimatiltak

Nære og kjære ting. Pinlig nok er det heller ikke uviktig at AP og SV har lovt VIF eget stadion. fotballidiot


#6

Sitron sa for siden:

Om jeg finner en kandidat her på øya, eller om noen kan gi meg et tips, som er villig til å fokusere på tiltak for barn og unge, så er jeg med. Her er alt lagt opp til at ungene skal drive med idrett. Vel og bra, men med den utbredelsen av narkotika som det er her, så burde ungene ha et tilbud som gikk utover dette. Et kveldstilbud, helgetilbud. Et eller annet.


#7

Estrella sa for siden:

Jeg krysset av på disse punktene.

Barn og unge, oppvekstvilkår

Skole og barnehage

Helse og eldre

Fattigdom, rettferdighet og sosiale spørsmål

Miljø, klimatiltak


#8

Skilpadda sa for siden:

Veier er ikke viktig for meg, ikkebilist som jeg er, men kollektivtrafikk er viktig. Det føles likevel litt feil å krysse av for "veier og annen samferdsel", siden det da kunne tolkes til at det er viktig for meg å få mange nye brede veier og få lov til å kjøre snøscooter og slikt. ;)

Ellers er skole og kultur viktige punkter for meg i kommunevalget. (Og gjerne kompetanse og integritet, som Benmurphy er inne på, om noen skulle finne på å tilby noe slikt.)


#9

Sitron sa for siden:

Kollektivtrafikk, ja. Her kan jeg bare drømme om å få et bedre tilbud, så tanken er ikke vits i å tenke engang. Til neste år skal rutene her settes bort til et firma fra Irland, av alle steder. Lurer på om de bryr seg stort om mitt kollektivbehov.


#10

Skilpadda sa for siden:

Mim, jeg synes forresten du burde kopiere spørreundersøkelsen og spørre hva vi synes er minst viktig også. Det er altfor sjelden noen kartlegger slikt. :D


#11

Albertine sa for siden:

Barn og unge, skole og barnehage, helse og eldre, fattigdom og sosiale spørsmål. Svarte også veier og andre samferdselsspørsmål, fordi jeg har mine tanker om kollektivtrafikk og veier med/uten midtdeler osv.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Sitron; det kan funke å gå inn på de ulike partiene hjemmesider, finne riktig fylke og riktig kommune, for deretter å sjekke hva slags politikk de ulike partiene har. Når valgkampen starter er det ofte programmer til utdeling i boder og på stands.

Du kan også ringe fylkespartiet og spørre. Mange gjør det.

Jeg er opptatt av barn og unge, skole og bhg, klima, miljø og kollektivtrafikk. I tillegg er jeg for at tjenester skal være universelle. Jeg kan ikke se noe godt komme ut av foretaksmodellene som feks Oslo kommune har kommet opp med. Ansvaret pulveriseres ganske grundig, når feks Ekebergsletta er oppdelt i små biter og forvaltes av hele 5 (!) etater. Det blir solide og tidkrevende telefonrudner dersom man vil leie en gresslette, kan jeg love...


#13

Skilpadda sa for siden:

I tillegg til det jeg nevnte, så synes jeg ting som barnevern, sosialvesen og psykisk helsevern er veldig viktige, blant annet som kriminalforebyggende tiltak.


#14

Superior sa for siden:

Jeg synes det manglet en sånn : jeg stemmer partiet jeg mener er riktig/ mener det som er rett rype ting..

Ellers er det vanskelig å velge, og alle tingene er jo gode ting. Man er seg selv nærmest så Barn og unge, oppvekstvilkår, Skole og barnehage ,Helse og eldre, Fattigdom, rettferdighet og sosiale spørsmål er gode punkter.


#15

LaBanga sa for siden:

Barn og unge og gode oppvekstvilkår er viktig for meg. I tillegg til gode og sikre veier (gang- og sykkelveier) og sikre veier å kjøre på (med skilte veibaner). Miljø er også viktig for meg.

Ellers så savnet jeg å kunne krysse av på kulturtiltak.

Men aller mest så mener jeg det er viktig at politikerene ikke bare lover gull og grønne skoger uten å ha tro på at de de lover er gjennomførbart. Noe av det mest provoserende er politikere som lover ting de ikke klarer å holde. Og barnehageløfter må jo være det politikerne har forlovet seg de luxe på i løpet av årene (ikke bare Kristin Halvorsen).


#16

Harriet Vane sa for siden:

Dette er problemet med samarbeid. Alle aprtier har sine budsjetter der noen penger tas herfra og brukes der eller der. I samarbeid må de gjerne endre dette regnestykket og så blir det bare rot.

I tillegg har du de kommunene som velger å sette på bremsene eller jobbe direkte mot regjeringstiltak- og krav, som i barnehagespørsmålet. Oslo kommune, samt Stavanger og Bergen har ikke gjort mye med barnehagebehovet de VISSTE ville komme, før de fikk kniven på strupen med den nye regjeringen. (Men jeg synes slike lovnader og frister er dumme, jeg altså!)


#17

LaBanga sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt hvorfor de ikke klarer å holde løftene. Som regel har de veldig gode unnskyldinger. Problemet er at folk mister troen på politikerne når de ikke holder løftene sine, og troen på at stemmen de gir betyr noe som helst.

Når det gjelder barnehageplasser så skjønner jeg ikke at de ikke har klart å nå målet, når det virker som om alle partiene er enige i at full dekning er målet (om enn i en litt forskjellig fart).


#18

Lisa sa for siden:

Når det gjelder barnehageplasser så er det vel ikke det økonomiske det står på men f.eks her i Oslo så er det spørsmål om hvor skal man bygge og hvem skal bygge bhagene. Det er mangel på fysisk plass og det er mangel på arbeidskraft som kan bygge disse barnehagene. I bydelen jeg bor i er det fortsatt flere hundre barn i kø og hva gjør de? Tar av de små parkene vi har for det finnes rett og slett ikke annen plass. Nå er det bom stopp i byggingen for det er umulig å oppdrive selskaper som kan ta på seg å bygge ... helt utrolig. For ikke å snakke om den mangelen på arbeidskraft til å fylle alle disse barnehagene.


#19

LaBanga sa for siden:

Jeg er helt med på at det er vanskelig å bygge barnehager når det er mangel på tomter og ledige håndverkere, og i tillegg vanskelig å få folk til å ta de underbetalte jobbene i barnehage.

Men det betyr ikke at politikerne kan fraskrive seg et hvert ansvar for valgløfter de har hatt i omtrent 20 år! Hadde de villet innfri løftene sine fra de startet å komme med dem, så hadde de lyktes innen nå. Det har de ikke klart, og da kan de heller ikke bare skylde på tomter, arbeidsmangel osv. Regner med at politikere regner litt etter når de setter seg ned med løftene sine.

Husker selv hvor skuffet jeg ble da jeg leste om Kari Paule (SV) som gikk ut i avisa og forsvarte at de ikke klarte å få full barnehagedekning i Søndre Nordstrand bydel i Oslo da jeg trengte plass til min minstemann sommeren 2004. Da skyldte hun på at de ikke hadde lokaler ledig, samtidig som flere barnehagebygg sto helt ledige og forfallt, og flere barnehager hadde åpent kun 4 avdelinger når de var bygget som 5 avdelingsbarnehager. Og i tillegg hadde de lagt ned i underkant av 100 plasser et halvt år tidligere fordi de hadde ledige plasser. Da blir man rimelig irritert på politikerpisspreik! :mad: Sannheten var selvsagt at de skulle spare inn penger, men hvorfor kunne hun ikke si det da? :confused:


#20

Susse sa for siden:

Skole, miljø og lokale spørsmål. Her i byen er det mye styr blandt annet i forhold til sykehuset som legges ned og utbygging av landbruksområder som engasjerer meg.
Neste valg håper jeg å stå på kommunelista ;)


#21

Røverdatter sa for siden:

Rent lokalt er jeg aller, aller mest opptatt av bevaring av strandsonen og bevaring av allmennhetens rett til å benytte de flotte kystområdene våre. Dessverre er politikerne i min hjemby for slepphendte med tillatelser til bygging i strandsonen. Jeg er også opptatt av at fjorden her skal bli bedre ivaretatt og ikke ytterligere ødelagt av fergetraffikk og gammelt miljøavfall.

Kultur betyr utrolig mye for meg, og jeg stemmer på et kulturvennlig parti. Nå ser det ut til at den delen av livet i denne byen har fått et veldig positivt oppsving uten særlig hjelp fra lokalpolitikerne.

Dårlig (og manglende?) byplanlegging har skapt mye rar arkitektur og mange sjenerende bygg i bybebyggelsen. Jeg er opptatt av å forsøke å beholde den lille resten av småbysjarm som finnes. Dessverre ser det ikke ut til at min stemme blir hørt i det henseendet (heller).

Forøvrig gir jeg min stemme til det partiet som står meg nærmest i verdispørsmål og samfunnsspørsmål. Det er det samme partiet både lokalt og på landsbasis.


#22

Bequita sa for siden:

Samma her. Uansett er det ikke enkeltsaker som avgjør, og det hjelper ikke alltid at et parti har samme "hjertesaker" som meg. Ikke hvis de har helt feil innfallsvinkler til å angripe disse sakene. Selv om jeg er for satsning på skole, så er jeg imot reklame i skolen for eksempel, og vil ikke at midlene skal skaffes til veie på den måten.


#23

Che sa for siden:

Jeg er opptatt av omsorg generelt - både barn, unge og eldre, samt syke. I tillegg er jeg opptatt av miljøspørsmål - og da naturligvis også kollektivspørsmål.

En gang i blandt kan det også være lokale spørsmål som gjelder - kommer ikke på noe akkurat nå, men det har vært bomringer etc jeg har vært opptatt av.

Boligskatt bryr jeg meg fint lite om. Jeg bor i borettslagshus og kommer nok til å fortsette med det :knegg: egoist

Forøvrig er jeg ganske trofast til partiet "mitt" - jeg har byttet på å gå veldig rødt eller rødt - i kommunevalget teller person litt også.


#24

Frantzen sa for siden:

Det viktigste for meg akkurat nå er barn og unge, skole, helse og miljø.
Må likevel innrømme at jeg ikke har satt meg inn i hva de forskjellige lokal-partienes program inneholder (heter ikke programmer, gjør det vel?). Det burde jeg jo.


#25

Harriet Vane sa for siden:

La Banga; Kari Pahle heter hun. Og slik jeg kjenner henne er hun veldig lite full av politikerpisspreik, jeg anser henne som en av de definitivt ærligste politikerne. Men jeg forstår at det er frustrerende å ikke få barnehageplass. Men i 2004 var det jo Høyre og Frp som styrte? Det var deres budsjett man jobbet etter i byen, og i Søndre Nordstrand er det veldig høy innvandrerandel, ergo veldig mange som syntes kontanstøtte var en god idé. Og det ble det faktisk spekulert i den gangen fra utbyggersiden. Hadde man i Oslo ikke lagt seg til å hvile på kontanstøtteputen, men fortsatt å ekspropiere tomter og bygge mens det fremedles var mulig å få tak håndverkere, ville barnehagesituasjonen vært annerledes i Oslo i dag. I tillegg har Oslo kommune under Høyre og Frp solgt unna kommunale tomter.


#26

daffy sa for siden:

I høst ringte jeg SV i Oslo og skrev mail til Djupedal for å spørre om regjeringen kom til å klare å holde løftet om full barnehagedekning innen utgangen av 2007, slik som Kristin Halvorsen høytidelig lovet i valgkampen.

Svaret jeg fikk var at dessverre stikker Høyre og FRP kjepper i hjulene for dette, så det var dessverre ikke så mye SV kunne gjøre med saken, bortsett fra å gjøre sitt beste selvfølgelig.

På mitt spørsmål om hvorfor SV lovet noe de tydeligvis ikke hadde kontroll og makt nok til å påvirke fikk jeg derimot ikke noe godt svar.

Det er jo kjempelett å komme med fagre lovndader hvis man etterpå bare kan dekke seg bak at; "dessverre, det var så mange eksterne faktorer vi ikke kan påvirke at vi fikk det ikke til likevel".


#27

Harriet Vane sa for siden:

Eh...Det er forskjell på regjering og lokalpolitikk.

Enkelt sagt så er det silk at Oslo kommune satte bremsene på idet Høyre og Frp kom til makten. Det er slik at regjeringen faktisk ikke kan detaljstyre kommunens og bydelenes budsjetter. Og regjeringen før denne gjorde lite for å styrke barnehageutbyggingen eller kommunebudsjettene.

Oslo kommune har etter den nye regjeringen gikk på fått en kjempeoverføring fra regjeringen. Den reddet Oslo kommune (og mange andre kommuner) fra full krise og mange kutt.

Det er mange gode forklaringer på hvorfor det dessverre enda ikke er full bhgdekning i Oslo, det skyles altså Bondevikregjering som heller satset på kontanstøtte, manglende ekspropiering av tomter og en utbygging som ikke fortsatte i det jevne tempoet det hadde gjort. Hadde man videreført det tempoet som hadde vært under Ap/SV-styret i Oslo, ville man hatt full dekning nå.

Men på den annen side, jeg synes det er helt talentløst å gå ut med slike knallharde lovnader. Jeg råder ingen til det. Ultimatumspolitikk er dustete. Og jeg har sagt det til dem som driver med det.


#28

daffy sa for siden:

Det er akkurat dette som er mitt poeng. Det er fullstendig idiotisk og bevisst villedende å love noe på regjeringsnivå (i dette tilfellet nasjonal bghdekning) når kommunepolitikerne lett som en plett kan hindre løftet i å bli oppfylt. Da er ikke valgløftene verdt mer enn fem sure sild.

Kristin Halvorsen er jo lang fra dum, så da hun gav løftet sitt regner jeg jo med at hun hensyntok at ikke alle kommuner ville være styrt av SV frem til 2007 ...


#29

Harriet Vane sa for siden:

Men det nå i hvertfall lett å bli enige om at det er kjipt av H og Frp at de har forhindret en skikkelig bhg-utbygging i Oslo. :rettskalværerett:

Ellers er jeg helt og holdent enig med deg.


#30

daffy sa for siden:

Det kan vi være enig om :) !


#31

gullet sa for siden:

Kasia sier det - det er to sjeler en tanke :ja:

I min Fremskrittspartistyrte, storbywannabee kommune er det mange ting å gripe tak i.
Jeg synes det er viktig å få en fornuftig avslutning på det vannvittige veiprosjektet som er påbegynt her. Nå er det blitt flotte tunneler og firefeltsveier som ender opp i de gamle veiene og ikke endrer på kjøremønster eller de største problemområdene.

Lille E vil ha frokost ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.