Jeg har kommet i skade for å love vekk en allergivennlig langpanne med sjokoladekake til 17. maifesten på skolen. Det var da jeg trodde jeg kunne stole på Toro sin pose med glutenfri langpanne sjokoladekake. Nå viser det seg at den ikke finnes i butikkene, og heller ikke på Toro sin hjemmeside. Hvordan kan de finne på å svikte så totalt? Også jeg som har familie i Arna og alt. :eek:
Når jeg tenker meg om, kan jeg sikkert klare å bake en allergivennlig sjokoladekake dersom en av dere gir meg den magiske oppskriften.
Finnes det en uten gluten, egg og melk? Kan kanskje bruke laktosefri melk dersom det blir for vanskelig å lage noe uten alt som er godt. Nøtter er også utelukket forresten.
Takk annemede. Jeg tror jeg kjører innom og kjøper der. Det er diverse andre ting som skal kokkeleres til den store dagen, så jeg tror jammen at jeg skal unne meg en tur innom Toroland.
Men .... men .... de kan jo ikke slutte med den kaka? :leppe: Jeg har jo ikke peiling på glutenfri bakst, men siden snuppa har venner med glutenallergi har jeg vært veldig glad i denne miksen.
(Selv jeg som ellers alltid foretrekker å lage ting fra grunnen av.)
Regal har vel sjokoladekake også, men synes den har vært vanskelig å finne. Så den på Rema her om dagen, så får bare handle inn i god tid. :humre: Jeg liker også å lage fra bunnen, men det er utrolig kjekt å ha en rask løsning, altså.
Når jeg lager sjokolademuffins uten det meste bruker jeg appelsinjuice i stedet for melk, og jyttemel i stedet for vanlig mel. Pleier å ha oppi eggerstatning (pulver), men er litt usikker på om det egentlig er nødvendig.
Kjøpte iallefall Regal brownies nå, glutenfri.
Men om du googler på glutenfri sjokoladekake kommer det mange opp. Det er ganske enkel kake å lage om man kan bruke egg og melk.
Brownies med prikker av hvit sjokolade (Nigella Lawson)
Ingredienser:
375 g smør (egentlig usaltet, men jeg bruker som regel vanlig saltet smør)
375 g mørk sjokolade
6 egg
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
225 g hvetemel (kan erstattes med glutenfri melblanding)
1/2 ts salt
250 god hvit sjokolade, hakket (evt. ferdige sjokoladedråper)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Dekk en langpanne (ca. 33x23 cm) med bakepapir.
Smelt smør og mørk sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele på svak varme, la det avkjøles litt.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis, og rør inn sjokoladesmøret.
Vend inn mel og salt, deretter den hvite sjokoladen. Bland alt godt og hell i langpanna.
Stek ca. 25 minutter. Sikt melis over når den er kald.