Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri sjokoladekake til 17. mai, Toro svikter

#1

tink sa for siden:

Jeg har kommet i skade for å love vekk en allergivennlig langpanne med sjokoladekake til 17. maifesten på skolen. Det var da jeg trodde jeg kunne stole på Toro sin pose med glutenfri langpanne sjokoladekake. Nå viser det seg at den ikke finnes i butikkene, og heller ikke på Toro sin hjemmeside. Hvordan kan de finne på å svikte så totalt? Også jeg som har familie i Arna og alt. :eek:

Når jeg tenker meg om, kan jeg sikkert klare å bake en allergivennlig sjokoladekake dersom en av dere gir meg den magiske oppskriften.

Finnes det en uten gluten, egg og melk? Kan kanskje bruke laktosefri melk dersom det blir for vanskelig å lage noe uten alt som er godt. Nøtter er også utelukket forresten.


#2

Candy Darling sa for siden:

Men ... den helt vanlige Toro langpannekaken er da glutenfri? Finnes ikke den i butikken?


#3

Candy Darling sa for siden:

Nå finner jeg ikke den på toro.no! :what: Hva skjer? Har verden gått under?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Crazy chocolate cake med glutenfri Toro lys melblanding. Min cøliaker-veganervenninne lager alltid den, blir kjempegod. :)


#5

annemede sa for siden:

Jeg kjøpte på en rimi-butikk i går. PS, se prikk for mer detaljert info. :D


#6

tink sa for siden:

Takk annemede. Jeg tror jeg kjører innom og kjøper der. Det er diverse andre ting som skal kokkeleres til den store dagen, så jeg tror jammen at jeg skal unne meg en tur innom Toroland.


#7

ingling sa for siden:

Hva, skal de slutte å produsere den? Den er redningen for superenkel kake hos oss!


#8

Tjorven sa for siden:

Men .... men .... de kan jo ikke slutte med den kaka? :leppe: Jeg har jo ikke peiling på glutenfri bakst, men siden snuppa har venner med glutenallergi har jeg vært veldig glad i denne miksen.

(Selv jeg som ellers alltid foretrekker å lage ting fra grunnen av.)


#9

Ru sa for siden:

Regal sin brownie er vel også glutenfri, mener jeg. Den er jo fri for alt mulig. :gruble:


#10

ingling sa for siden:

Regal har vel sjokoladekake også, men synes den har vært vanskelig å finne. Så den på Rema her om dagen, så får bare handle inn i god tid. :humre: Jeg liker også å lage fra bunnen, men det er utrolig kjekt å ha en rask løsning, altså.


#11

celebelen sa for siden:

Når jeg lager sjokolademuffins uten det meste bruker jeg appelsinjuice i stedet for melk, og jyttemel i stedet for vanlig mel. Pleier å ha oppi eggerstatning (pulver), men er litt usikker på om det egentlig er nødvendig.


#12

Fintdethei! sa for siden:

Toro sin skal leve i beste velgående. Om tomt i butikken, spør etter den. Den skal ikke ut sv butikk, nei.


#13

Dragen sa for siden:

I verste fall kan du bake eplekake.

Trippel oppskrift, så har du full langpanne.


#14

polarjenta sa for siden:

Jeg fikk jo nesten panikk for jeg skal jo lage den til 17. mai, men her hadde de den.:)


#15

Isolde sa for siden:

Jeg bakee mye glutenfrit og har god erfaring med å bytte ut melet i kefir baserte sjokoladekaker. Da blir de gluten og egg fri.


#16

Malama sa for siden:

Det er mitt tips også. Det går helt fint. Som ren bonus, eggefri, kan fint være melkefri, rett og slett multiallergikervennlig :)


#17

tink sa for siden:

Toro svarer på fb at jeg må se etter langpanne sjokokadekake. Så standard-kaka er rett og slett gutenfritt? :tvitvi:


#18

Candy Darling sa for siden:

Jepp, det er den (men finner den ikke på nettsiden?).


#19

Hondacrv sa for siden:

Ja,du ser det på innholdsfortegnelsen bak på kaka.


#20

Blondie sa for siden:

Det er den vanlige som er glutenfri, ja. Greit alternativ. God bakst!


#21

Nessie sa for siden:

Kjøpte iallefall Regal brownies nå, glutenfri.
Men om du googler på glutenfri sjokoladekake kommer det mange opp. Det er ganske enkel kake å lage om man kan bruke egg og melk.


#22

løve70 sa for siden:

Denne er god og kan lett lages glutenfri.

Brownies med prikker av hvit sjokolade (Nigella Lawson)
Ingredienser:
375 g smør (egentlig usaltet, men jeg bruker som regel vanlig saltet smør)
375 g mørk sjokolade
6 egg
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
225 g hvetemel (kan erstattes med glutenfri melblanding)
1/2 ts salt
250 god hvit sjokolade, hakket (evt. ferdige sjokoladedråper)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Dekk en langpanne (ca. 33x23 cm) med bakepapir.

Smelt smør og mørk sjokolade sammen i en stor tykkbunnet kjele på svak varme, la det avkjøles litt.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis, og rør inn sjokoladesmøret.
Vend inn mel og salt, deretter den hvite sjokoladen. Bland alt godt og hell i langpanna.
Stek ca. 25 minutter. Sikt melis over når den er kald.


#23

Nessie sa for siden:

Jeg kjøpte Toro langpanne på butikken igår iallefall. :nikker:
Det er jo den vanlige Toro?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.