Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Call the midwife nå!

#1

Millen sa for siden:

Ny sesong starter på nrk1 nå kl. 2130.


#2

Hyacinth sa for siden:

WHAT! Er det sant? Er du sikker? Er det noe helt nytt som aldri har blitt vist før?


#3

Frk_Fryd sa for siden:

Hvilken sesong?


#4

Myria sa for siden:

:hyper:


#5

Magica sa for siden:

Wee, jippi!


#6

mamaria sa for siden:

Åh, jeg håper du har rett!! :hyper:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Sesong 4. Beste sesongen til nå. :hjerter:


#8

Isbjørn sa for siden:

Hæ? Finner ikke. Her står det Nytt liv i East End på nrk1.


#9

Isbjørn sa for siden:

Glem det. Er sikkert bare et annet navn på samme serie. Trodde det var sånn fødselsdokumentar: knegg:


#10

Hyacinth sa for siden:

Ny?


#11

Pelle sa for siden:

Takk!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ny i Norge ja. Me hele sesongen er allerede sendt (i England?).#14

Pelle sa for siden:

De øvrige sesongene kan man for øvrig låne på flere biblioteker hvis man ikke har nymotens tv-greier.


#15

safran sa for siden:

Takk for tips!


#16

Hyacinth sa for siden:

Åh! :elsker: Som vanlig en fantastisk og rørende episode!


#17

IOA sa for siden:

Takk for påminnelsen, jeg elsker den serien!


#18

tinkadott sa for siden:

Satt benket! Fine serien!


#19

Hyacinth sa for siden:

Er Jenny helt ute av serien nå, tror vi?


#20

Myria sa for siden:

Mens jeg ikke klarer å la være å tenke på de stakkars barna som ble sendt til Australia, etter all sannsynlighet liv med slavearbeid og mishandling. Helt helt forferdelig å tenke på de titusener som opplevde dette. :(


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg syntes den episoden var helt grusom, gråt omtrent fra den begynte til den sluttet. :(
Hadde endelig fått den på avstand, nå kom jeg på den igjen pga. denne tråden. Vræl, jeg nekter å innse at enkelte barn har/hadde det sånn. Jeg nekter!


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, herregud, akkurat det der var grusomt. Men det kom jo ikke fram før i slutten. Måtte google det der barnemigrasjonsprogrammet. Vet ikke helt nøyaktig hvilken skjebne de fikk, men det høres ikke bra ut. Reagerte også litt på behandlingen av den prostituerte moren. Forsømmelse, ja, men hva med å hjelpe en desperat mor? Forresten, de var jo mishandlet også. :( Håper uansett denne moren fikk hjelp.


#23

Hyacinth sa for siden:

Må presisere at jeg med ordene fantastisk og rørende ikke mener at alt var fantasisk i Poplar altså. Jeg tenker mer på måten serien er laget på.


#24

Pelle sa for siden:

Har lest de to første bøkene, som jo er biografiske og mye i de tre første sesongene er hentet fra. Sikkert derfor Jenny slutter i tv-serien. Jeg antar sesong fire er mer frittskrevet?


#25

Myria sa for siden:

Ja, det reagerte jeg også på. Alenemor til fire barn, hva skulle hun gjøre? Fantes det noen form for sosialhjelp på den tiden? Mishandling er selvsagt aldri greit, men å ikke ha råd til annet enn en rønne og måtte forlate barna for å jobbe og tjene penger er jo ikke så vanskelig å forstå.


#26

Hyacinth sa for siden:

Nå husker jeg at jeg lånte de bøkene i fjor sommer, men aldri fikk lest dem. Det skal jeg gjøre denne sommeren. :)


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fikk liksom litt lite sympati for moren pga. måten hun fremstod på, det virket som om hun egentlig ga blaffen. Det var i hvert fall sånn jeg oppfattet det, så jeg klarte ikke helt å synes så voldsomt synd på henne. Selv om hele situasjonen var tragisk, selvsagt.


#28

Kanina sa for siden:

NRK, ass. Programreklame er visst ikke et ord i deres vokabular. :mumle: Dette gikk meg fullstendig hus forbi, og jeg har jo sett en del på NRK i det siste, men ikke sett dette nevnt en eneste gang! :gaah:


#29

Addison sa for siden:

Jeg fikk det med meg, for en gangs skyld!! Bare elsker den serien! :love: Veldig trist og rørende episode. Tenkte det samme om de barna. Neppe evig solskinn som ventet dem, nei. :neiognei:


#30

Hyacinth sa for siden:

Samme her, men det er jo tragisk uansett. Jeg nekter å tro at noen ønsker seg en sånn situasjon.


#31

Tranquil sa for siden:

Angående barna som blir sendt til Australia anbefaler jeg boka "Oranges and cradles" skrevet av Margareth Humphreys. Sterke historier om skjebnene til mange av barna som forteller i voksen alder.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Oj, den frister det litt å lese, men jeg bør ikke. Jeg bør virkelig ikke. hylgrine


#33

Addison sa for siden:

Jeg leste nylig en roman med handling fra New Zealand, der foreldreløse barn og barn fra fattige kår i England ble sendt for å "få et bedre liv", riktignok mye tidligere i historien, men for en historie. Selv om dette var fiksjon såklart. Tenk at dette skjedde så sent som langt ut på 50-tallet. :neiognei:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Når man ser Call the midwife, blir man egentlig ganske rystet langt inn i sjelen over hvordan ting var så sent som på femti- og sekstitallet. Hekkan altså! Der satt de høygravide på venterommet og røykte som svamper, før de kom inn til legen som også satt og røykte. Så kjørte de hjem med en baby på fanget og en toåring hoppende rundt i baksetet. Fødte man så prematurt som i uke 35, var det ikke sikkert ungen overlevde (man måtte jo i tillegg få noen til å løpe til nærmeste telefonkiosk og ringe til en jordmor som kom syklende), og hadde man slitt med svangerskapskvalme og fått Thalomide (eller hvordan det skrives) av legen (dette får vi se i en av episodene i denne sesongen) kunne man jo bare håpe at barnet hadde alle lemmer i behold når det ble født. Det er så vondt å se på den serien, samtidig som den er så fantastisk.


#35

Myria sa for siden:

Ja, det er nettopp det det er. En veldig fin og godt laget serie, men som samtidig har mange vonde elementer nettopp fordi den forteller en del om hvordan det faktisk var på den tiden.


#36

Ru sa for siden:

Den lange,hvite skyens land?
[url]www.bazarforlag.no/tittel/den-lange,-hvite-skyens-land/6542[/url]

Den er bra. Trist og tragisk, og bra.


#37

tink sa for siden:

At desperate foreldre sender vekk eller må reise fra barna sine skjer fortsatt da. Bare litt lengre borte enn i land vi liker å sammenlikne oss med. Det handler jo mest om mangel på et skikkelig sikkerhetsnett, og manglende redskaper for barneoppdragelse.

Jeg tror at den "øvrigheta" vi ser i denne serien (politi, nonner, legen) er mye, mye mer medmenneskelige og moderne enn hva som var vanlig den gangen.


#38

Pelle sa for siden:

Det tror jeg også. Moren min fødte et barn i Norge, som hadde en stor skade og døde etter 2-3 dager. Hun bodde på barsel med andre nybakte mødre. Samme dag/dagen etter han døde hadde hun dusjet, og da hun kom tilbake til rommet sitt var sengen hennes ryddet vekk uten forvarsel. Hun spurte hvor den var, og ble bryskt avvist med at nå måtte hun dra hjem, siden hun tross alt ikke hadde noen baby lenger. Ingen trøst, ingen medmenneskelighet. Ingen kunne hente henne pga jobb, så hun måte ringe tanten til mannen sin, for hun var pensjonist og hadde bil. Så satt hun utenfor Ullevål sykehus og ventet på bilen - helt alene, en marsdag i 1975.
#41

Myria sa for siden:

Det er sant. Det kan være vanskelig å forstå hvor godt vi har det i Norge i vår tid og hvor ille det kan være i andre land. Det kan virke uforståelig og umenneskelig å f.eks. velge bort jentebarn i India fordi man venter på en gutt. For dem handler det jo ikke om drømmer om pene kjoler eller å sparke fotball, for dem handler det om sikkerhet, om å kunne klare seg når de ikke lenger kan jobbe. Det er et land helt uten sikkerhetsnett, hvor alle må klare seg selv. Pensjon er en ønskedrøm og det å få en gutt som kan forsørge dem når de blir gamle er alfa og omega.

Og ja, jeg tror også de er mer medmenneskelige enn det som var vanlig.


#42

Alexa sa for siden:

Har endelig startet på denne serien etter å sett så mye om den her på forumet. Sett tre episoder i dag og er oppslukt. Startet med å google emigrasjonsprogrammet dere snakker om her, mye å lære. Ikke ofte jeg liker en serie så kjapt. Takk for tips!


#43

Stellebord sa for siden:

Jeg elsker serien, men vet ikke om jeg greier å se den som gravid. Nå har jeg grått meg gjennom de to første episodene.


#44

Teflona sa for siden:

Fikk sett i går, det er så bra og trist og ja.


#45

Pelle sa for siden:

Er det ingen episode denne uken??? På grunn av skishow??!!


#46

Stellebord sa for siden:

Jeg tenkte det gikk ut pga fotball i går. Men nei, ingen episode. :(


#47

vixen sa for siden:

Noen som vet når sesong tre kommer på netflix? Vil ikke se sesong fire før jeg har sett tre nemlig.


#48

Addison sa for siden:

Mulig den skal flytte til tirsdager? Må løpe og sjekke. Eller er det bare pga. fotballh.....? :mumle:


#49

Addison sa for siden:

Kommer tirsdag i neste uke, i alle fall.


#50

Hyacinth sa for siden:

Hjelp!! Kommer det en sesong 5 av dette? Jeg holder ikke ut å vente!!!


#51

Millen sa for siden:

Jeg fikk ikke sett siste episode, hva skjedde? :hjelp:


#52

Matilda sa for siden:

De ligger jo ute på NRK nett-tv, så det er ikke for seint.

Spoiler
Chummy kommer tilbake fra mødrehjemmet, og har med seg moras aske som hun ikke veit hvor hun skal spre. Patsy flytter inn med venninna/kjæresten, men hun blir påkjørt og mister hukommelsen, og foreldrene hennes veit jo ikke om deres forhold. Freds datter kommer mellom Fred og forloveden. Trixie innrømmer at hun er alkoholiker. En døvstum gravid, en med hyperemesis. Sistnevnte så uforskamma pigg ut, hun kunne de godt ha sminka litt sjukere. Jeg så ikke så godt ut med HG, i alle fall. :knegg:

#53

Pelle sa for siden:

Ingen spoilertagg: ...og hun med hyperemesis fikk nytt vidundermiddel; thalomid....


#54

Millen sa for siden:

Var for sen på nrk appen på smart tv i hvertfall.


#55

Plingo sa for siden:

Var Hyperemesis-episoden siste episoden?


#56

Matilda sa for siden:

Ja, ser sånn ut. Siste episoden i episodeguiden på BBCs sider, i alle fall. Sikkert derfor den ikke ligger ute lenger, de pleier da å ligge lenger!


#57

Kanina sa for siden:

..men i følge IMDB er det en sesong til på vei!


#58

Pelle sa for siden:

Plingo; ja.


#59

Tussa sa for siden:

Så glad eg er for å finne denne tråden! Eg sippa meg gjennom siste episode av sesong 2 på Netflix og tenkte at det ikkje kom fleire sesongar for det var jo naturlige sluttar på fleire historier. Skal tru kva tid sesong tre blir lagt ut på netflix?


#60

Camomilla sa for siden:

Det lurer jeg på også , Tussa.


#61

Millen sa for siden:

Drar opp denne...

Julespesial kommer søndag 27 desember kl 2315 på NRK1.


#62

Pelle sa for siden:

Takk!


#63

Inagh sa for siden:

Oy, da må jeg få satt på opptak på et vis.


#64

Kanina sa for siden:

Åhh, det var en helt fantastisk episode! :grøsser: og :rørt:


#65

Magica sa for siden:

Ja, det syns jeg også!


#66

Hyacinth sa for siden:

Enig, men er det en annen julespesial enn i fjor? Og året før?


#67

Magica sa for siden:

Ja, dette var en ny julespesial. :)


#68

Hyacinth sa for siden:

Å! Så den i fjor var en annen? Ligger den på Netflix? Hvor mange julespesialer er det totalt?


#69

Pelle sa for siden:

Jeg synes den var kjedelig.


#70

ingling sa for siden:

Denne var starten på sesong 5, så det kommer mer over nyttår tenker jeg! Ingen av julespesialene ligger på norsk Netflix såvidt jeg husker, bare sesong 1 og 2. Jeg fikk ikke sett hele sesong 3 og 4, men skal få med meg denne hvis den kommer snart.


#71

Magica sa for siden:

Nye episoder på nrk i dag! :D


#72

ingling sa for siden:

Ooh! Perfekt, vi har serietørke!


#73

Pelle sa for siden:

Takk. Hva skulle jeg gjort uten fp?


#74

Matilda sa for siden:

Takk for varsling, Magica, det er akkurat hva jeg trenger i dag!


#75

Hyacinth sa for siden:

Hæ? Nye? Helt nye, liksom?


#76

Stompa sa for siden:

Yess! Takk for tips; opptak programmert. :D


#77

Hyacinth sa for siden:

Her og! Men det er to etter hverandre, sant? Ser sånn ut. Ingen reprise, den andre der?


#78

polarjenta sa for siden:

2 episoder etter hverandre ja. Men jeg har kun sett de sesongene på Netflix og der er det bare 5, så da har jeg ikke sett sesong 6 tror jeg. Ble litt usikker på om jeg har sett noe på NRK også.


#79

Hyacinth sa for siden:

Jeg har sett alt som har vært sendt på NRK tidligere. Håper ikke dette er repriser.


#80

polarjenta sa for siden:

Det tror jeg ikke, NRK pleier å merke det med en R om det er reprise.


#81

Matilda sa for siden:

Det er nye episoder, jeg har fulgt innspillinga i sosiale medier, og det introduseres en ny skuespiller denne sesongen. Hun er avbilda i episodeguiden i NRK-appen.


#82

Hyacinth sa for siden:

Jippi!!


#83

Blondie sa for siden:

Åh, jaaaaa! :lykkelig:


#84

Addison sa for siden:

Argh, "Programmet kan ikke vises i utlandet" :gaah: Og jeg som er alene på hotell og er helt oppløst etter sesongavslutning på Grey's. :hylgrine: Nuvel, noe å glede seg til da! Sesong 7, splitter ny, hurra! :jippi:


#85

Millen sa for siden:

Hvilken sesong? Også kan de sende nye sesonger når det er streik? Spør fordi jeg lurer...


#86

polarjenta sa for siden:

Sesong 7. Og det sendes jo alt mulig, det er jo journalistene som er i streik så alt av serier går som normalt. Og alt som er laget for streiken startet.


#87

Camomilla sa for siden:

Ligger denne ute på NRK nå?


#88

polarjenta sa for siden:

  1. Episode ligger ute iallefall.

#89

Blondie sa for siden:

Det er journalistene som streiker, så NRK sender alt som er forhåndslaget eller kjøpt utenfra.


#90

Magica sa for siden:

Jeg elsker denne serien. :D så mye at jeg nesten holder på å kjøpe meg en Morris (bil) på finn. :knegg:

Nye episoder ja, ligger uten en måneds tid. Jeg så begge i går.


#91

Linella sa for siden:

Takk! Har ventet på at det skulle komme en ny sesong, men ikke funnet info om det noe sted.


#92

isola sa for siden:

Det samme bildet er på Netflix, så da må det vel være lov å håpe på at sesong 6 er like om hjørnet... 🤔


#93

Camomilla sa for siden:

Finner den ikke ...#95

polarjenta sa for siden:

Jeg søkte på nytt liv i east end og fant den.


#96

Magica sa for siden:

EAST end. :knegg:
Jeg la lenke i mitt forrige innlegg.


#97

polarjenta sa for siden:

Så rart, jeg var inne og redigerte i går, tydelig at jeg har en uoppdragen ordbok.


#98

Pasta sa for siden:

Skulle sette meg ned nå og kose meg med sesong 7, men oppdaget fort at jeg ikke har sett sesong 6. Noen som vet hvor den kan sees?


#99

Hyacinth sa for siden:

Er den ikke på Netflix?


#100

polarjenta sa for siden:

Bare de 5 første.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.