Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe sunt å sette på selskapsbordet

#1

Kirsebær sa for siden:

Mai er bursdager og selskap og feiring fra ende til annen. Jeg trenger tips til noen sunne/sunnere alternativer å sette på bordet i tillegg til kaker og slikt. Greit med valgalternativer.

Fruktsalat og fruktspyd er det jeg kommer på. Utover det klarer jeg bare å tenke på sjokolade. :knegg:


#2

Nextlife sa for siden:

Grove knekkebrød med mager skinke. :nemlig:


#3

Eia sa for siden:

Jeg fikk servert jordbær- og vannmelonsalat i dag. Den var kjempegod. Evt. tilsatt litt vaniljekesam/vanlig krem for de som vil.


#4

Kirsebær sa for siden:

Knekkebrød? :gruble: Det er litt kjipt alternativ til kake, altså. :knegg:


#5

Syrinx sa for siden:

Grønnsaker og dip


#6

Syrinx sa for siden:

Jordbær marinert i balsamico og brunt sukker, vaniljekesam til (og gjerne litt raspa limeskall på toppen).


#7

Eia sa for siden:

Toast med serranoskinke og manchego på, delt i fire som kanapeer. Kanskje noen med røkelaks og avokado også?


#8

Nextlife sa for siden:

Jaja. Men sunt er det, det skal det ha. :knegg:


#9

kamp sa for siden:

Vannmelon kake


#10

dharma sa for siden:

Fruktsalat med vaniljesaus eller vaniljekesam. Bær også:-)


#11

Odelia sa for siden:

Grove vafler. (Ikke nødvendigvis så sunt, men mindre usunt.)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker å ha 1-2 rawkaker på bordet. Altså kaker der bunnen er laget av dadler og nøtter, og selve kaken er laget av cashewkrem og bær/frukt. De er bare så GODE, i tillegg til å være sunnere enn ordinære kaker. Frukt er alltid en selvfølge og. :)


#13

Myria sa for siden:

Hva med smørbrødkake (spørs jo om dere har spist et helt måltid før kakene da)? Grillet ananas med vaniljekesam?


#14

millact sa for siden:

Jordbær og bringebær.


#15

Acsa sa for siden:

Definér sunt. Mener du sukkerfritt? Uten raffinert sukker? Magert? Lavkalori? Lavkarbo?


#16

Kirsebær sa for siden:

Når jeg vil ha sunnere alternativ til kaker, så tenker jeg mest på noe som ikke er bare sukker og smør. Noe som er godt, og som kan spises av noen som teller kalorier. Noen i selskapene er på streng kaloritelling, og selv om vedkommende fint klarer å spise et minikakestykke også stoppe, hadde det vært fint å hatt noe på bordet vedkommende kan forsyne seg sv hvis vi blir sittende lenge ved kakebordet.


#17

Hot Lips sa for siden:

Jordbær dyppet i litt mørk sjokolade.


#18

veobra sa for siden:

Jeg er glad i wrap med snøfrisk, røkelaks, rødløk og ruccola som småsnacks. Det spørs om det er innafor for en som taller kalorier. :knegg:

En pai vil vel også passe på et kakebord. Ser ut som kake og spises som kake.


#19

Hondacrv sa for siden:

Vannmelon trykt ut i pepperkakeformer.


#20

nokon sa for siden:

Denne sjokoladekaka frå Happy Food Stories er kjempegod! Særlig viss ho blir servert med vaniljekesam til. Eg har prøvd ho både etter oppskrifta og med Premium med chili i staden for appelsin. Begge er veldig gode. happyfoodstories.blogspot.no/2013/02/sjokoladekake-med-en-happy-hemmelighet.html?m=1

Sjokoladekake med en happy hemmelighet
en brødform

3 dl ferdig kokte sorte bønner (ca 1,5 dl tørre bønner)
3 egg
1 dl brunt sukker
3 toppede ss ren kakao
en klype salt
1 ts bakepulver
frø fra 1/2 vaniljestang / en klype rent vaniljepulver
1 ss sterk kaffe / 1 ts pulverkaffe
juice og skall fra 1/2 appelsin
50 g mørk sjokolade, 70%

Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en food prosessor eller blender, og bland til en jevn røre. Frykt ikke, deigen skal være temmelig flytende. Hakk sjokoladen i biter. Hell deigen i en brødform dekket med bakepapir, og strø sjokoladen over, så den synker ned i kaken. Hvis sjokoladen ikke synker ned, kan du hjelpe den litt med en skje. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Avkjøl før du fjerner den fra formen. Kaken holder seg god og saftig i kjøleskapet i opptil en uke.


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg hadde bare hatt masse, masse jordbær og bringebær.



#23

apan sa for siden:

Jeg ville også gått for mye bær. Vanlig mat, kaker med mye nøtter etc er jo på mange måter sunnere enn en kake med bare sukker og fett, men kalorimessig er det ikke noe særlig bedre.


#24

LaBanga sa for siden:

I tillegg til bær kan du jo se om du kan finne en lavkalori-is. Yoghurisene er ganske lavt på kaloriene. Men vaniljekesam er jo veldig godt til bær. Og lavt på kalorier.


#25

Filifjonka sa for siden:

Den nye kesamen (autocorrecten sier eksamen, for å minne meg på hva jeg egentlig driver med) - altså kesamen med pasjonsfrukt er veldig god på bær og frukt.



#27

Kirsebær sa for siden:

Takker for gode tips! :neier:

Bær, frukt og vaniljekesam tror jeg i hvertfall må være der, så får jeg se om jeg kvinner meg opp til å bake en kake med bønner i. :skeptisk: / :knegg:


#28

Strå sa for siden:

Støtter denne. Vi pleier på å sette fram fat med staver av f.eks. gulrot, kålrot, agurk og stangselleri, samt oppskåret paprika, småtomat, epler og pærer i båter. Og av og til dipp også. Om det blir noe igjen? Neihei, det har jeg til gode å oppleve enten vi snakker om familiebursdag, barneselskap eller voksenfest.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.