Mai er bursdager og selskap og feiring fra ende til annen. Jeg trenger tips til noen sunne/sunnere alternativer å sette på bordet i tillegg til kaker og slikt. Greit med valgalternativer.
Fruktsalat og fruktspyd er det jeg kommer på. Utover det klarer jeg bare å tenke på sjokolade. :knegg:
Jeg liker å ha 1-2 rawkaker på bordet. Altså kaker der bunnen er laget av dadler og nøtter, og selve kaken er laget av cashewkrem og bær/frukt. De er bare så GODE, i tillegg til å være sunnere enn ordinære kaker. Frukt er alltid en selvfølge og. :)
Når jeg vil ha sunnere alternativ til kaker, så tenker jeg mest på noe som ikke er bare sukker og smør. Noe som er godt, og som kan spises av noen som teller kalorier. Noen i selskapene er på streng kaloritelling, og selv om vedkommende fint klarer å spise et minikakestykke også stoppe, hadde det vært fint å hatt noe på bordet vedkommende kan forsyne seg sv hvis vi blir sittende lenge ved kakebordet.
Sjokoladekake med en happy hemmelighet
en brødform
3 dl ferdig kokte sorte bønner (ca 1,5 dl tørre bønner)
3 egg
1 dl brunt sukker
3 toppede ss ren kakao
en klype salt
1 ts bakepulver
frø fra 1/2 vaniljestang / en klype rent vaniljepulver
1 ss sterk kaffe / 1 ts pulverkaffe
juice og skall fra 1/2 appelsin
50 g mørk sjokolade, 70%
Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en food prosessor eller blender, og bland til en jevn røre. Frykt ikke, deigen skal være temmelig flytende. Hakk sjokoladen i biter. Hell deigen i en brødform dekket med bakepapir, og strø sjokoladen over, så den synker ned i kaken. Hvis sjokoladen ikke synker ned, kan du hjelpe den litt med en skje. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Avkjøl før du fjerner den fra formen. Kaken holder seg god og saftig i kjøleskapet i opptil en uke.
Jeg ville også gått for mye bær. Vanlig mat, kaker med mye nøtter etc er jo på mange måter sunnere enn en kake med bare sukker og fett, men kalorimessig er det ikke noe særlig bedre.
I tillegg til bær kan du jo se om du kan finne en lavkalori-is. Yoghurisene er ganske lavt på kaloriene. Men vaniljekesam er jo veldig godt til bær. Og lavt på kalorier.
Den nye kesamen (autocorrecten sier eksamen, for å minne meg på hva jeg egentlig driver med) - altså kesamen med pasjonsfrukt er veldig god på bær og frukt.
Bær, frukt og vaniljekesam tror jeg i hvertfall må være der, så får jeg se om jeg kvinner meg opp til å bake en kake med bønner i. :skeptisk: / :knegg:
Støtter denne. Vi pleier på å sette fram fat med staver av f.eks. gulrot, kålrot, agurk og stangselleri, samt oppskåret paprika, småtomat, epler og pærer i båter. Og av og til dipp også. Om det blir noe igjen? Neihei, det har jeg til gode å oppleve enten vi snakker om familiebursdag, barneselskap eller voksenfest.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.