Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan data på ekstern disk reddast?

#1

Olvina sa for siden:

Min eksterne harddisk gjekk nettopp i golvet, og vil ikkje starte igjen. Det lyser som det skal, og det høyres ut som om den prøvar å starte opp før det blir stille og ingenting skjer.

Kan innhaldet på disken reddast? Mesteparten av innhaldet har eg heldigvis andre stadar i tillegg, men det ligg nokre timars jobb der som eg ikkje har backup av, dessverre. (Eg har delvis lagra innhald direkte til harddisken pga liten plass på pc.)


#2

mrc sa for siden:

Kan det reddes? Ja, men i de fleste tilfeller med symptomer som du nevner er det noe som må gjøres profesjonelt. Det koster en del tusen, så trolig er du vel best tjent med å gjøre jobben på nytt vil jeg tro.


#3

Olvina sa for siden:

Takk for svar. IKT på jobben var nok einig med deg, dessverre. Eg har vore i kontakt med ibas i dag, og har fått eit grovt overslag OM jobben kan gjerast. Eg er framleis i tenkeboksen.


#4

mrc sa for siden:

Det jeg kanskje ville prøvd, var å koble disken ut fra kabinettet hvis det er en løsning der man har en overgang fra SATA til USB i kabinettet - dette da i tilfelle det er elektronikken i kabinettet som er skadet.

Disken kan da kobles direkte mot en pc via "usb-diskdokking" eller via SATA til en stasjonær pc. Eller at man bruker et annet diskkabinett.

Mange nyere eksterne disker har dog usb-grensesnittet direkte på disken.

Men skal man levere disken til Ibas, bør man gjøre så lite som mulig med den - ikke engang prøve disken da videre bruk kan skade den ytterligere.

Hvilken produsent og modell er det snakk om? Var disken koblet til og gikk når dette skjedde?


#5

Olvina sa for siden:

Disken var kobla til pc og gjekk då eg bøygde meg 10 cm fram og klarte å flytte pc-en akkurat nok til at disken ramla ned. Den er av merket WD my passport wdbaaa5000abk 00.

Eg er ikkje teknisk nok på dette området til å prøve å koble ut disken sjølv, eller sjølvtilliten er for dårleg event., men det er eit godt tips og eg skal vurdere å spørje ein i familien som syslar med slikt om han vil prøve. Eg skal sjekke opp kva eg har backup først, om det er verdt å prøve ibas eller ikkje, men dersom det manglar backup kun på det eg trur det gjer, er det surt nok, men ikkje så surt at eg vil betale 20 000 kroner for det. I såfall kan vi prøve å koble ut disken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.