Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Festmat som kan lages dagen før

#1

Neket sa for siden:

Jeg har insett at 17 mai blir full fres hele dagen, vi er ikke ferdig før halv fem. Vi skal ha 12 til bords til middag. :what:

Hva kan jeg lage dagen før og bare hive i ovnen når jeg kommer hjem? Jeg vil ikke ha koldtbord tror jeg, det er stress. Helt av meg selv har jeg kommet på lasagne, men mannen er ikke så ivrig på det. Han har ingen gode forslag heller da, ubrukelig som han er.

Det trenger ikke være fancy, bare godt. Tips?


#2

GinaK sa for siden:

Det må da være lov med noe lettvindt når dagen er stress.
Gryterett som varmes opp og ris,salat,baguetter til.
Pølser rett og slett
Lasagne er jo kjempegreit. Lages ferdig utenom å ta på ost, sett i kjøleskap. På med ost og inn i ovnen dagen etter. Da må den stå ca en time i ovn.


#3

Syrinx sa for siden:

Kald laks, poteter, agurksalat og rømme

Brennsnut (en solid kjøttsuppe med oksekjøtt og gode grønnsaker)

Hvis du tør forlate ovnen på- langtidsstekt lammelår, salat, tzatziki og godt brød

Gulasj



#5

Nenne sa for siden:

Lapskaus er jo veldig tradisjonell 17. mai-mat da. Kunne det være noe?


#6

Millen sa for siden:

Hva med en god grønnsakssuppe?


#7

Ruslebiffen sa for siden:

Boeuf Bourguignon? Smaker enda bedre når den blir varmet opp igjen. :)


#8

Kiwi sa for siden:

Bacalao som lages ferdig dagen før, og varmes opp?

Rømmegrøt og spekemat? (Gjør alt på forhånd med grøten unntatt å spe med melk. Kok opp og spe til passe tykkelse rett før servering).


#9

Drømmedama sa for siden:

Jeg lager alltid bifflapskaus den 16 som jeg varmer opp og serverer til gjestene den 17. mai. Godt og populært.


#10

GinaK sa for siden:

Hva er egentlig bifflapskaus ift vanlig lapskaus? Bytte ut kjøttet med biff og like mye grønnsaker eller kun kjøttgryte?
Jeg begynte å søke og endte opp med å bli fristet av fransk kjøttgryte så jeg har laget denne nå og skal varmes opp i morgen. Jeg har prøvesmakt og den er knallgod. SKal ha potetmos til, det lager jeg i morgen mens gryta varmes. :)
enestaaendemat.no/2014/03/01/boeuf-bourguignon/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.