Jeg bruker å lage brownie som jeg topper med blant annet mørk, lys og hvit sjokolade. Men eg er så lei av å hakke opp hvit sjokolade i biter (ikke blir de jevne heller), så jeg har lyst til å få kjøpt hvit sjokolade i biter litt slik som disse:
Er det noen som har sett slikt i Norge? Eventuelt i Sverige, slik at jeg kan harryhandle flere kilo neste gang jeg er i landet?
Må jeg, Cuyahoga? Ja, jeg syns jeg baker verdens beste brownies, men oppskriften er pinlig.
Jeg bruker Toros brownies. :knegg: Følger oppskriften som vanlig, men strør lyse, mørke og hvite sjokoladebiter på toppen. I tillegg strør jeg opphakkede peanøtter på halvparten (siden min datter ikke liker peanøtter, men elsker mine brownies og gjør hva som helst for å få en bit). Steker litt lengre enn det som står i oppskrifta (det er mulig det er min ovn som er problematisk). Tadaaa! Verdens absolutt beste brownies.
Vil man eksperimentere, kan man strø over vaniljefudge i biter, før man steker kaka.
I går fant jeg et tips her på FP om at Regal sine brownies er både gluten- og laktosefrie. Så da må jeg rett og slett ut på jakt etter sjokolade uten laktose, så er allergivennlig superbrownies i boks! :hyper:
Coop sin mørke kokesjokolade er melkefri, den bruker jeg hele tiden. Veldig god og. Ikea sine er også melkefrie, men litt kjipe (funker greit i bakst da). Dronningsjokoladen er merket med tørrmelk pga allergikere (Freia har en sinnsyk merkeordning, Mattilsynet skal visst se på det, det er muligens ikke engang lov) og er ikke tilsatt melk. Men pga. litt forskjellige mengder melk fra maskinen (spor) merker de den altså med tørrmelk i tilfelle allergikere vil reagere. De fleste reagerer ikke, men det kommer an på om man er hyperallergisk, og hvor store spor av melk det er i dem, det vil jo variere litt ut fra hvilken batch det er. Det samme gjelder forøvrig Nonstop og Selskapssjokolade.
Odense har også en nydelig 55 % kakao-sjokolade uten melk. Og vil du ha "melkesjokolade" kan jeg anbefale Vivani rice choc, som smaker nesten som melkesjokolade (Vivani dark nougat er enda bedre men litt mørkere), og Vego, som er grøssedyr og diger, men smaker fantastisk. Nougat-sjokolade med nøtter.
Takk for supre tips, Dixie Diner. Du har tydeligvis oversikten. Jeg ser at den hvite sjokoladen fra Freia inneholder melkefett. Hvis man reagerer på laktose - melkesukkeret - da er det vel ikke vanlig å reagere på melkefettet? Hvis man tåler laktosefri melk, liksom? Og hvor finner jeg Vivani rice choc? Meny? Ultra?
Jeg endte visst opp med å dra familien med på Harry-handling i dag, jeg. :sparke: Store mengder godteri er kjøpt inn, samt mange poser med lyse, mørke og hvite sjokoladeknapper fra Odense. Og de mørke sjokoladeknappene har faktisk bare spor av melk, så for disse slipper jeg muligens å hakke opp sjokoladen selv! :hyper:
Hershey's hvite dråper er bare himmelske (både å spise og ha i kaken :sparke: ). Jeg kjøper de på Ultra, men de har de på de butikkene som er hakket mer velassorterte enn den jevne Meny'en er min erfaring :knegg: Posen koster litt, men mener jeg sjekket kg prisen mot Dronning og andre kokesjokolader, og da er den ikke dyr. Men klart - 70-80,- for en pose med sjokolade er jo litt, men som sagt det er mye sjokolade i den. Cacas har også så jeg i butikken i Oslo, så da har de helt sikkert også på nettbutikken. Vet ikke hvordan de smaker da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.