Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova med sprø marengs eller sprø marengs med skum inni?

Skal Pavlovabunnen være sprø eller sprø med skum inni?

  • Sprø tvers gjennom
    15 stemmer
  • Sprø med skum inni
    45 stemmer
  • Pavlova schmavlova
    15 stemmer
#1

Odelia sa for siden:

Er det ikke eddiken som gjør at pavlovaen blir skumaktig under den sprø marengsen?

Uansett, jeg har nå brukt å lage den med eddik slik at det blir skum inni og sprøtt rundt, mens andre marengskaker lages slik at hele marengsen blir sprø. Så hadde vi besøk en gang som aldri hadde smakt den skumaktige varianten av pavlova, men laget den av sprø marengsbunn, og det er jo egentlig det jeg liker best selv også, men har trodd at pavlovaen må være skumaktig for å være pavlova. Så nå tenkte jeg å høre med dere hvordan dere lager den, og hva dere foretrekker.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker at den er seig inni og ikke helt tørr og sprø tvers igjennom. Det er så lenge mellom hver gang jeg lager pavlova, og jeg har brukt litt forskjellige oppskrifter, men aldri vært ute for at den har blitt sånn tørr som kjøpte marengsbunner er.


#3

Hot Lips sa for siden:

Litt seig, med litt tyggemotstand skal den være. Men absolutt ikke skumkonsistens, da er den ikke ferdigstekt.


#4

Hyacinth sa for siden:

Skum? Har jeg aldri opplevd. Men seig må den være. Ikke sprø tvers gjennom.


#5

Robyn sa for siden:

:jupp:


#6

Pasta sa for siden:

Sprø utenpå, seig inni.


#7

safran sa for siden:

Ingen av delene. Den skal være seig inni. Skum er ekkelt og sprø er umulig å spise.


#8

Hondacrv sa for siden:

Ho skal vere litt seig inni. Men legg ein eit lag med vaniljekrem oppå under kremen, så ordner det seg. Men eg opplever at det går meir på varmen i ovnen om det er seint inni, for eg brukar alltid eddik, men har prøvd meg fram med å steike på ulik varme.



#10

Nessie sa for siden:

:nikker:
Ikke skum. Men ikke sprø heller. Men det blir den uten edikk og potetmel/maizena.


#11

Odelia sa for siden:

Jo, skumkonsistens som i "gæmlis"-kaker (a la kokosbolleinnmat). Sånne man aldri får servert lenger. Og den har vært stekt godt nok :trasser: Seigt inni er noe annet igjen - det blir en mellomting igjen. Kanskje det er dét jeg skal satse på.


#12

Frost sa for siden:

Jeg svarte skum inni. Men jeg har aldri smakt den slik. Jeg baker alltid pavlovaen seig inni. Når jeg blir servert helt sprø marengs i kaka blir jeg litt skuffet.


#13

Njulaif sa for siden:

Jeg melder meg på "seig inni-klubben". :nemlig: Hvis jeg nå må spise pavlova, that is. Jeg er ikke så veldig glad i det. Foretrekker en skikkelig god, saftig og passe mektig sjokoladekake. :jupp:


#14

Nessie sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på sjokoladekake :nam:


#15

Njulaif sa for siden:

Du får stikke innom. Vi har en skikkelig god en i kjøleskapet; en av mine favoritt-skuffkaker. :jupp: Mulig det er litt langt å reise bare for sjokoladekake da, men... :humre:


#16

Fibi sa for siden:

Stemte skum, fordi jeg bare antar at det betyr seig. :nemlig:


#17

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg laget marengs med bringebæreddik og rålakrispulver. Skal straks i gang med lemoncurd. :nam:


#18

Malama sa for siden:

seig, ja

Jeg lager ikke, men den skal da vel være seig?


#19

Nessie sa for siden:

:hyper: :vilha:


#20

Albertine sa for siden:

Skum er lik seig. Ja?


#21

Stompa sa for siden:

Seig, ikke skum. :nemlig:


#22

Odelia sa for siden:

Skum er skum, seig er seig :knegg:


#23

Novla sa for siden:

:nemlig:
Skum er godt, sprø er godt, seig er æsj.

(Men strengt tatt er det vel seig som regnes som "perfekt" pavlova, merkelig nok.)


#24

Nextlife sa for siden:

Jeg liker at den er sprø, men at krem og fyll mykgjør bunnen litt, da blir den perfekt etter min smak.


#25

Hyacinth sa for siden:

Grrr. Jeg hadde aldri i mitt liv verken smakt eller hørt om skum-marengs. Inntil i dag. :mumle: Hadde stekt pavlova etter alle kunstens regler, trodde jeg. Men inni marengsen var det bare skum. SKUM! :tullerdu: I alle dager. Det var bare ekkelt. Og pinlig.


#26

Mrs. Longbottom sa for siden:

Min er alltid seig. Men veldig mange serverer skum. De aller fleste, faktisk.


#27

Hyacinth sa for siden:

Har aldri visst at det er mulig, faktisk. Skum??


#28

vixen sa for siden:

Har fått den med skum inni og det er ikke noe godt. Da er det bedre med sprø. Men aller helst seig inni.


#29

Bloppy sa for siden:

Jeg har lest at en ordentlig Pavlova skal ha konsistens omtrent som marshmallow.

Og min blir sånn. :stolt: Og sprø utenpå. Mannen ville nok hatt den litt sprøere og seigere inni. Men det er altså ikke slik den skal være.


#30

Stellebord sa for siden:

Sprø og seig. Skum vokser i munnen!


#31

Odelia sa for siden:

Jeg liker best seig, men fikk skum på begge mine i år også selv om de stod lenger enn lengst i steikeovnen. Neste år dropper jeg hvitvinseddiken og lager sprø utenpå/seig inni av vanlig oppskrift uten den dumme eddiken (får det til med vanlige marengsoppskrifter som ikke inneholder (hvitvins)eddik så det må være den som gir skummet. Men for all del; kake er kake. Det glir ned :flau:


#32

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Jeg stekte den halvannen time på 120 grader varmluft, og den stod i avskrudd ovn etterpå også. Jeg brukte bringebæreddik og litt maisenna. Den skulle absolutt ikke bli sprø, bare seig inni. Men den ble altså skum. :sur:


#33

safran sa for siden:

Jeg fikk også skum sist gang jeg prøvde, og jeg skjønner ikke hvorfor? :undrer:


#34

Filifjonka sa for siden:

Pavlova skal da ikke ha konsistens som marshmallows? :skeptisk:


#35

rine sa for siden:

Jeg liker best hard utenpå og myk inni. :nemlig:


#36

meisje sa for siden:

Jeg har lært at den skal være fluffy inni, og kakespaden skal gli rett igjenom. I New Zealand er de som oftest pyntet som våre bløtkaker. De smaker himmelsk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.