Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan finner man en vaskehjelp?

#1

Solregn sa for siden:

  • og hva koster det???

Vi holder på å flytte inn i ny leilighet, og med flere rom og flere kvadratmeter så har jeg VELDIG lyst på vaskehjelp!!! Jeg rett og slett hater å vaske...

MEN, hvordan finner jeg en vaskehjelp da? Jeg kjenner ingen i nærheten som har vaskehjelp, så jeg kan ikke basere meg på å få en gjennom kjente. Og jeg innbiller meg at byråer som formidler slike tjenester er rimelig dyre...

Har noen erfaringer å dele?



#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville spurt her inne. :) Det er mange FP-brukere i Oslo som har vaskehjelp, og jeg kommer til å forhøre meg utpå høsten om noen har en som de er fornøyd med, og som har kapasitet til flere kunder.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg spurte naboene, de har nemlig vaskehjelp. Og vaskehjelpen var kjempepositiv til å ha flere kunder i samme nabolag, slik at hun kan være mer effektiv og planlegge dagen bedre. Vi ville nok ikke brukt en vaskehjelp vi hadde referanser på, og jeg hadde defintivt spurt på FP. Bar angi om du bor på Oslo øst/vest/sør/nord og du vil sikkert få et tips.


#5

Skilpadda sa for siden:

Nei, fysj, referanser er noe griseri. :nemlig:


#6

Superior sa for siden:

Jeg har hørt priser alt fra 75 til 120 kr timen. Alt etter hva som blir gjort. En vennine gruppe jeg kjenner gikk sammen for å leie polske jenter, så de bytter på hver 3 mnd, har faste dager, og etter 3 mnd kommer en ny jente. Tror de har 5 jenter i alt.. ( om det var forståelig)
Hvorvidt det er lov eller ikke, vet jeg ikke..

Etter å sett Tv 2 hjelper deg var det vel, er jeg blitt veldig betenkt. :nemlig:


#7

Bergensis sa for siden:

Næææh, har ikkje så mykje å skjule. Og om dei forsyner seg av barskapet eller kjøleskapet, leser i gamle bøker eller pløyer gjennom fotoalbum, skal me vel overleve det. Alt så lenge eg slipper å vaske golv sjølv:rolleyes:

Har ikkje vaskehjelp. Enda.


#8

daffy sa for siden:

Hvordan betaler dere vaskehjelpen, da? Svart eller hvitt?


#9

Lisa sa for siden:

Det er ganske utrolig hvor "legitimt" det ser ut til å ha blitt blandt "gode borgere" å betale vaskehjelp svart. Her på Grunerløkka går det polske kvinner i alle oppganger til enhver tid og det ser helt ut til å være aksept for å ha "svart vaskehjelp". (også blandt kjente politikere på venstresiden :hehehe: )

Jeg begynner å få skikkelig dårlig samvittighet og tror det blir til jeg "sier opp" nåværenede ordning (svart). Hvit vaskehjelp koster vel fire ganger så mye så da blir det i alle fall ikke hver uke men det får så være .... får i alle fall ikke dårlig samvittighet som jeg altså har fått siste året ærlig



#11

Solregn sa for siden:

Er sånn "vestkantfrue" jeg vet dere ;) Bor på Røa. Tips meg gjerne hvis det er noen av dere som bor i nærheten og som vet om noen flinke vaskedamer! Vi holder nå på å flytte inn i en 90 kvm stor leilighet med MØRK parkett. Og har etter fem dager oppdaget av støv og rusk vises ufattelig mye bedre på den mørkebrune parketten her enn på den lyse vi hadde der vi bodde før!

Hvor mange timer i måneden "bør man" ha vaskehjelp da? Jeg aner ikke hvor lang tid det kan ta, for jeg vasker bare når jeg må, les: når vi får besøk;)


#12

Lisa sa for siden:

Det er veldig mange måter å få hvit vaskehjelp på. Hvis du ser på gulesider så finnes det et flust av byråer bare i Oslo. Citymaid er bare en av dem (som jeg også har hørt mye negativt om). Men de ligger alle i samme priskategori, dvs alle like dyre som Citymaid.

Jeg føler i alle høyeste grad min vaskehjelp blir utnyttet. Jeg betaler 130kr timen og hun har mange jobber så for all del, en god årsinntekt. Men problemet er jo at jeg er med på å "holde" disse kvinnene utenfor det legitime rettsmessige arbeidslivet som vil gi de pensjonspoeng og andre rettigheter de i aller høyeste grad burde ha. Det er her skoen trykker for meg for det føler jeg så absolutt er utnyttelse.


#13

Lisa sa for siden:

Jeg ville ha forhørt meg ned naboer, tipper de aller fleste har vaskehjelp. Tipper 3 timer i uka vil være nødvendig for en 90 kvm stor leilighet, litt avhengi av hva du vil ha hjelp til.


#14

LaBanga sa for siden:

I de periodene vi har hatt vaskehjelp, så har vi funnet noen ved hjelp av naboer. De synes ofte det er kjekt å vaske i samme området.

Vi har hatt både annenhver uke og hver uke. 3-4 timer i uka.

Skulle gjerne ha funnet en hvit vaskehjelp, men vi sjekket ut Citymaid og de skulle ha 1200 kr for det vi betalte 400 for. Dermed ble det helt uaktuelt, dessverre.


#15

daffy sa for siden:

For å svare på mitt eget spørsmål; vi betaler også svart. Det er jeg ikke stolt av, men det er uaktutelt å betale det tredoble for å få jobben gjort hvitt.

Grunnen til at jeg spør er at jeg har diskusjonen om svarte dagmammaer her på FP friskt i minne. Der ble det ropt høyt og forskrekket ut mot svart arbeid, iblandet en rørende omsorg for de svarte dagmammaenes pensjonspoeng, sykerettigheter etc.

Hvorfor er det mer legitimt med svart vaskehjelp enn svart dagmamma? Er det kanskje slik at det er MYE lettere å flagge den moralske fanen høyt i været i problemstililnger som ikke angår en selv? Når man selv har barnehageplass er det jo skrekkelig lett å se på svart betaling av dagmammaer med den største avsky og forferdelse ...


#16

meisje sa for siden:

Vi fant vår via et oppslag på den lokale matbutikken...


#17

safran sa for siden:

(Jeg trekker frem denne fremfor å starte en ny, siden det handler om mye av det samme.)

Ifjor hadde vi vaskehjelp her, lønnet svart. Jeg var ikke helt komfortabel, verken med arbeidet eller omstendighetene rundt. Jeg har derfor hentet inn tilbud fra et firma som driver seriøst. Vi har 113 kvadratmeter som skal gjøres rent, fordelt på tre etasjer.

Jeg syns det virker veldig betryggende, det svaret jeg fikk.

Kommentarer?

Som avtalt sender vi følgende tilbud på hjemmerenhold. Tilbudet er basert på lett renhold ifølge vår beskrivelse.

Pris for renhold en gang pr 2. uke kr 760,- inkl. mva. pr. gang.

I tillegg til angitt pris, vil det være ett oppstartsgebyr på 300,- inkl. mva.

Prisen inkluderer alle kostnader som lønn, vikar ved ferie og sykdom, feriepenger, sosiale kostnader og arbeidsgiveravgift, opplæring og oppfølging samt nødvendig materiell og utstyr forbundet med oppdraget.


#18

Señora sa for siden:

Vi fikk vår vaskehjelp anbefalt av naboer. Hun får 100 kroner timen og vasker huset vårt på 200 m2 på to timer. Hun vasker da gulv, tørker støv, vasker bad og toalettet. Annenhver uke har hun 2,5 timer og skifter da på alle sengene.

Hun klarer fint å gjøre rent huset på den tiden, forutsatt at vi rydder selvfølgelig. Det er ryddingen som tar tid ser dere :nemlig:


#19

Bluen sa for siden:

Vi har også tenkt på å skaffe vaskehjelp, og synes det virker nesten pinlig billig ut fra hva jeg leser her. Tenkte meg noe i retning av 200 kroner timen, jeg - det blir nok ikke mer enn et par timers jobb annenhver uke i den beskjedne leiligheten vår. Har nå fått tips om en tysk student som ønsker seg jobb - det blir spennende.


#20

safran sa for siden:

Jeg slo til, jeg. De kommer neste uke. Gleder meg! :lykkelig:


#21

safran sa for siden:

Innbakt i prisen er også forsikringer. Hvis noe blir ødelagt av en eller annen grunn, erstattes det fullt. De som var her ifjor laget noen fine hull i veggene med støvsugeren, samt noen skraper i dørene.

Nå er jeg iallefall sikker på at det blir gjort profesjonelt, med mikrofiberkluter og lite vann. De tar meg seg alt av kluter og utstyr, til og med støvsuger. Hun spesifiserte nøye at det var egen klut til toaletter. Godt å høre for bakteriefriken safran. :knegg:


#22

safran sa for siden:

Og jeg lurer på om hun slo av for kjente, for det var naboen min som anbefalte henne, og de er i familie …


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.