Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krise! Glutenfri kake på to timer?

#1

Palmen sa for siden:

Jeg skulle lage Kalhuakake til grillfesten i kveld, men ovnen min gikk litt bananas så jeg har nå to soggy marengsbunner og det funker jo ikke.

Forslag til kake jeg kan smelle sammen på to timer som ikke krever nøyaktig ovn og lang avkjølingstid?


#2

Filifjonka sa for siden:

Nøttebunn med sjokoladekrem?


#3

Palmen sa for siden:

Jeg har ca 200 gram hasselnøtter, holder det? Har du en oppskrift?


#4

Dragen sa for siden:

Toro langpanne.

Dragens eplekake.


#5

Hot Lips sa for siden:

Pavlova? Kjøp ferdig marengsbunn på butikken, topp med 50/50 vaniljekrem og krem og masse bær. Ta med krem og bær, og sleng det på før servering.

Sjokoladekake i langpanne:

1 liter kulturmelk
200 g smør
600 g sukker
600 g Toro Lys Melblanding (for saftigere kake, erstatt 100 gram Toro med 65 g Jyttemel Original)
5 ts natron
5 ss bakekakao

Sjokoladesmørkrem:

300 g melis
3 ss kakao
120 g mykt smør
6 ss sterk kaffe, eller evt melk
3 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader.

Smelt smør. Ha kulturmelk i en bolle og tilsett natron. Rør det lett sammen. Ha i sukker og bland godt. Tilsett smøret og sikt i mel og kakao, rør alt godt sammen. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen i 25-30 min.

Visp ingrediensene til sjokoladesmørkremen godt sammen, og smør den utover avkjølt kake.


#6

Filifjonka sa for siden:

Har ikke oppskriften her og nå, men jeg har en med 200 g hasselnøtter. Det er bare malte nøtter og eggedosis. Vil tro du finner en på nett!


#7

Palmen sa for siden:

Ok. Nøtter, mandler og egg har jeg i huset så da blir det den. Gidder ikke dra på butikken om jeg ikke må!


#8

Imma sa for siden:

Denne stekes på fem min og fra du begynner til den er ferdig pyntet tar en halv time. Det er sinnsykt god.

4 egg
2 dl farin

vispes luftig og hvitt

rør i 100 g malte nøtter event. mandler og 1 1/4 ss potetmel og 2 ts bakepulver.

Fordel røren i en langpanne med smurt bakepapir. Stek i 5-7 min på 250 grader. Det går fort, pass på så den ikke blir svidd.

La den avkjøle mens du skjærer opp 3-4 bananer og grovhakker 200 g mørk sjokolade og visper 3-4 dl kremfløte.

Smør krem over kaken, strø banan og sjokolade over, rull kaken som en rullekake legg på fat, dekk med krem og stø litt hakket sjokolade på toppen.

Easypeasy


#9

Harriet Vane sa for siden:

Hvilken som helst formkake med toro glutefritt finbakstmel i stedet for hvetemel.

250 g smør
250 g sukker
250 g bakemel (halvblande gjerne med malte nøtter eller mandler, nam nam!)
4 egg
2 ts bakepulver, alt blandes,
og så: enten en pose frosne blåbær oppå, 2-3 epler i tynne skiver, 200 g smeltet sjokolade. Liten langpanne, 180 C, 25 -30 minutter, ferdig.



#11

Palmen sa for siden:

Nøttebunn står i ovnen- hadde alle ingrediensene i hus så det ble lettvint! Nå må jeg bare finne oppskrift på en ekstra god sjokoladekrem. Kanskje de 8 eggeplommene fra marengsforsøket kan brukes til noe?


#12

Sokk sa for siden:

Ett lag med smeltet mørk sjokolade oppå nøttebunnen. Oppå der igjen suksesskakekrem, sånn gul. :jupp: :nam:


#13

Palmen sa for siden:

Det ble nøttebunn:

175g sukker
3 egg
150 g mandler
150 g hasselnøtter

rund form, 25 minutter på 200 grader

Så lagde jeg sjokoladesmørkrem:
175g melis
175 g mykt smør, pisket hvitt
100 g mørk god sjokolade, smeltet
2 ss kakao (syns ikke jeg fikk nok sjokoladesmak)
4 eggeplommer

Pisket egg og smør, tilsatte sjokolade og rørte til slutt inn eggene.

Pyntet i rosemønster med Wilton 1m tipp, ble slett ikke verst. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.