Pavlova? Kjøp ferdig marengsbunn på butikken, topp med 50/50 vaniljekrem og krem og masse bær. Ta med krem og bær, og sleng det på før servering.
Sjokoladekake i langpanne:
1 liter kulturmelk
200 g smør
600 g sukker
600 g Toro Lys Melblanding (for saftigere kake, erstatt 100 gram Toro med 65 g Jyttemel Original)
5 ts natron
5 ss bakekakao
Sjokoladesmørkrem:
300 g melis
3 ss kakao
120 g mykt smør
6 ss sterk kaffe, eller evt melk
3 ts vaniljesukker
Sett stekeovnen på 180 grader.
Smelt smør. Ha kulturmelk i en bolle og tilsett natron. Rør det lett sammen. Ha i sukker og bland godt. Tilsett smøret og sikt i mel og kakao, rør alt godt sammen. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen i 25-30 min.
Visp ingrediensene til sjokoladesmørkremen godt sammen, og smør den utover avkjølt kake.
Hvilken som helst formkake med toro glutefritt finbakstmel i stedet for hvetemel.
250 g smør
250 g sukker
250 g bakemel (halvblande gjerne med malte nøtter eller mandler, nam nam!)
4 egg
2 ts bakepulver, alt blandes,
og så: enten en pose frosne blåbær oppå, 2-3 epler i tynne skiver, 200 g smeltet sjokolade. Liten langpanne, 180 C, 25 -30 minutter, ferdig.
Nøttebunn står i ovnen- hadde alle ingrediensene i hus så det ble lettvint! Nå må jeg bare finne oppskrift på en ekstra god sjokoladekrem. Kanskje de 8 eggeplommene fra marengsforsøket kan brukes til noe?
175g sukker
3 egg
150 g mandler
150 g hasselnøtter
rund form, 25 minutter på 200 grader
Så lagde jeg sjokoladesmørkrem:
175g melis
175 g mykt smør, pisket hvitt
100 g mørk god sjokolade, smeltet
2 ss kakao (syns ikke jeg fikk nok sjokoladesmak)
4 eggeplommer
Pisket egg og smør, tilsatte sjokolade og rørte til slutt inn eggene.
Pyntet i rosemønster med Wilton 1m tipp, ble slett ikke verst. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.