Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Idiotene i norli fortjener å bli kastrert med en sløv smørkniv ...

#1

Fibi sa for siden:

Jeg fikk ikke HP boka mi i dag!!!! :cry:


#2

Tjorven sa for siden:

Dette var min erfaring fra tidligere også. Husker ikke helt hvilket nettsted jeg benyttet, men jeg fikk i hvert fall boka mi dagen etter at den kom i butikkene.

I år har jeg ikke bestilt, men så har jeg jammen glemt å komme meg på butikken for å kjøpe den også. Jeg får vente til over helgen.


#3

Albertine sa for siden:

Jeg hadde lagt av bok på Ark til 199,- jeg. Men så kom min kjære bror over boka til 130,- på Smart Club. Enkel matematikk.


#4

Fibi sa for siden:

Oy, ser at jeg har lagt tråden i helt feil underforum. :flau: Sorry!

Men om jeg ikke får boken på mandag, så skal jeg ringe Norli og personlig kaldkvele hver eneste person der via telefonen. :nemlig:


#5

Pia sa for siden:

Hva? Koster den ikke mer? Den nye boken altså.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fikk den i dag og har lest ut kapittel seks nå. :hyper: Dødsspennende! Leser jo litt sakte på engelsk, hadde det vært den norske hadde jeg vært over halvveis nå.

Du må aldri mer bestille derfra, Lee. Du må bruke BOKKILDEN.NO. Jeg har brukt dem i alle år, har ALDRI fått nye bøker senere enn utgivelsesdatoen, hver gang.


#7

Benmurphy sa for siden:

130 kroner er billig. Listeprisen i Storbritannia er ca. 212 kroner, men de fleste bokhandelrne selger den nok billigere der også. Vanlig "full pris" i Norge for den britiske utgaven ser ut til å være ca. 200 kroner.

Fra amazon.co.uk må du betale ca. 165 kroner, og hvis du bestiller fra play.com får du den levert for ca. 122 kroner, men det tar noen dager da.

Hvis du vil ha den amerikanske utgaven (som faktisk er litt forskjellig), sender amazon.com den til Norge for ca. 155 kroner, men det tar enda lenger tid.

Det er uansett mye underholdning for pengene selv om du betaler 200 kroner.

Ben "To the Gringotts vault!" Murphy


#8

lil'c sa for siden:

Jeg betaler 159,- fra bokkilden, og fikk den i dag.
Begynnte å lese nå i kveld når gjestene dro, og skal begynne på kapittel 14 nå! Er så spennende. Spørs hvor mye søvn det blir i natt..

Forresten tror jeg halve forumet leser HP, det er så stille her i kveld :knegg:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Min (innbundet, ikke pocket) kostet 159,- kroner med frakt hos Bokkilden. Blir vel litt over hundrelappen da, tenker jeg. Trodde det var pocket jeg, pga. prisen, men det var jammen en flott innbundet utgave. Jaha.


#10

Benmurphy sa for siden:

Siden denne tråden uansett er på feil underforum, akter jeg å protestere på bruken av "innbundet" om denne utgaven av boken. Den britiske utgaven av boken har stive permer, men den er, så vidt jeg kan se, limt, ikke sydd, i ryggen, og er således ikke mer solid satt sammen enn en vanlig pocketbok. Jeg har ikke sett den amerikanske utgaven, men jeg antar at den faktisk har ordentlig innbinding – de pleier å ha det.

Og ja, jeg vet at "innbundet" blir brukt som synonymt med "stive permer" på norsk, og jeg ser at Bokkilden kaller den innbundet også, så sånn sett er det ikke feil. Men jeg syns det er lureri, og jeg føler meg alltid snytt når jeg får en "billigbok" med stive permer.

:kjepphest:

Harry Potter 7 fins vel forresten bare med stive permer forløpig (Hvis vi ser bort fra dem amerikanske blindeskriftutgaven). Jeg regner med at den ikke kommer i paperback før neste år.

Ben "Flisespikker" Murphy


#11

Dixie Diner sa for siden:

Åh, jeg har alltid kalt det innbundet. Enten er det pocket, eller så er det innbundet. Men da vet jeg det. :)


#12

Sitron sa for siden:

Jeg leser ikke HP og har faktisk ikke lest mer enn 3-4 av bøkene.


#13

Miss Norway sa for siden:

Jeg leser heller ikke HP og har ikke lest NOEN av bøkene. Ei heller sett en eneste av filmene. :nemlig:

#14

Dixie Diner sa for siden:

Oj, dere har min dypeste sympati. :(


#15

apan sa for siden:

Ikke jeg heller.

Det verste er at til tross for at det knapt er folk på nett denne helgen pga HP forstår jeg ikke at jeg går glipp av noe :teit: .


#16

amylin sa for siden:

Jeg har ikke fått kjøpt den enda, men takk for tips Ben "Flisepsikker" Murphy. Har du lest både den engelske og amerikanske utgaven? Har mest lyst på den innbundne utgaven.


#17

Maverick sa for siden:

Jeg har innsett at jeg må lese HP. Har aldri falt for konseptet, men man kan jo ikke kritisere uten å vite hva man snakker om. :blush:

Begår man en type HP-synd hvis man kjøper i pocket, altså paperback, på engelsk?


#18

Sitron sa for siden:

Neida, det er den beste måten å lese på. Det må da være pocket, for ellers kan man jo ikke ligge på siden i senga og lese.


#19

Fruktflua sa for siden:

Samme her.


#20

Senna sa for siden:

Jeg bestilte den via Den Norske Bokklubb og den lå fint i postkassen min på lørdag til 159,-.


#21

Miss Norway sa for siden:

Jeg HAR tenkt å lese den altså, gleder meg også! Men nå er storesøster snart 7 og jeg tenkte vi kunne lese den sammen, jeg tror hun hadde digget den. Men må på en måte vente til hun er stor nok.

Dessuten har jeg lyst å lese den på engelsk. Hun er god i engelsk, men språket i boken med alle sine magi-begreper og andre konstruerte begreper blir kanskje vel komplisert? Eller hva sier dere som har lest serien?


#22

Skilpadda sa for siden:

Absolutt ikke. Jeg foretrekker gode paperbacks, og vi har de tre første i paperback. Den eneste grunnen til at vi ikke har fortsatt med det, er at vi senere kjøpte dem så snart de kom ut.


#23

amylin sa for siden:

Jeg er skikkelig sær og liker alle bøker i hardback, men jeg er så sær at jeg aldri blar bøkene ordentlig ut. dvs. at jeg når jeg leser paperback så må bokryggen være fri for bretter.


#24

Toffskij sa for siden:

Jeg skal kjøpe HP5, 6 oh 7 i voksenutgave-paperback så snart jeg får somlet meg til det. For det er best. Og selvsagt engelsk utgave, jeg kan ikke tilgi amerikanerne for The Sorcerer’s Stone.


#25

Albertine sa for siden:

Hva har amerikanerne gjort da, Toffen?


#26

Sitron sa for siden:

The Philosopher's stone.


#27

Benmurphy sa for siden:

Amerikanerne har, her som ellers, gjort riktig mye galt.

Først og fremst forandret de, ut fra teorien om at amerikanske barn er dumme, tittelen på den første boken fra Harry Potter and the Philosopher's Stone til Harry Potter and the Sorcerer's Stone.

Det er mange mindre forskjeller, og noen større, i teksten også; statsministeren, "Minister for Magic" kalles for eksempel "Minister of Magic" i USA. En grundig gjennomgang av disse forskjellene finnes i The Harry Potter Lexicon. F.eks er endringen på side 552 i Harry Potter and the Half-Blood Prince, ganske stor, og var grunnlag for en del spekulasjon før siste bok kom ut. (Liten spoiler for siste bok)

Spoiler
Og jeg er fortsatt ganske snurt over fremstillingen, eller mangel på sådan, av Draco i den siste boken.

Ben "fanboi alert!" Murphy


#28

Toffskij sa for siden:

Jepp. Mer spesifikt gikk de ut fra at amerikanske barn ville tenke "Philosopher? BORING! Sorcerer? Cool!", selv om "the philosopher’s stone" faktisk er den normale engelske betegnelsen på den gamle alkymistdrømmen som heter "de vises sten" på norsk. Grrr.


#29

Maverick sa for siden:

Oh my. Selvfølgelig skal HP leses på Queen's English. (Var det riktig apostrofbruk forresten?)


#30

lil'c sa for siden:

:knegg:

(og jeg er helt enig i spoileren)

Men, gled deg til du får den i hvertfall!


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg klarer, men så er jeg jo et sjkkelig sjeni også da. :tøff:

Jeg må ha alle bøkene i hardback, synes pocket ser jævlig ut i bokhylla. Hater pocket, men jeg kjøper det av og til (Livsarven feks, er jo kun i pocket-utgave). Jeg har alle HP-bøkene mine i svære flotte hardback-utgaver. Den siste er mindre i størrelsen, men også hardback.

Spoileren til Ben Murphy, kan den leses av ei som har kommet til kapittel syv? :nysgjerrig:


#32

Michayla sa for siden:

hola....

Jeg har ikke lest noen av bøkene, kommer ikke til å gjøre det heller.
Men har sett noen av filmene...
Hva er egentlig så spesielt med Harry Potter?

Det tar jo helt av.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Tja si det, det jeg liker så godt med Potter er det mystiske universet, magien. Jeg drømmer meg litt vekk. Bøkene er fantastisk velskrevet og historien er ganske unik og spesiell. Filmene kan ikke måle seg med bøkene. Jeg tror rett og slett bare man må lese dem for å forstå hypen. Hadde det bare vært barn som elsket HP hadde det jo vært en ting, men når Statoil-topper og regjeringsfolk høyt på strå sitter og nileser i bøkene, sier det vel litt. :knegg:
De første par bøkene kan vel regnes som barnebøker. Men etterhvert som Harry Potter blir eldre, vokser bøkene og historien med ham, de blir dystrere og mer spennende, og mer "voksne". Den neste filmen bør vel få 15-årsgrense, da historien ikke egner seg for barn.


#34

lil'c sa for siden:

Du och jag, Iset :dulte:

:niks:
Vent til du har lest ut.


#35

Fibi sa for siden:

Tror dere boka lå i posten i dag? NEIIII!!! :gaah: Helvetes møkkadritt! :griner:

Men fakturaen lå der. :snill:

Har nå sittet 20 minutter i telefonkø hos Norli... Mon tro om der finnes andre som er sinte på dem i dag? :knegg:


#36

Nenne sa for siden:

Hva hadde de å si til sitt forsvar Ms.Lee?


#37

lil'c sa for siden:

Aldri Norli


#38

Isolde sa for siden:

jeg har heller ikke fått boken enda :(


#39

Stompa sa for siden:

Ikke jeg heller. Vurderte seriøst å kjøpe den i bokhandelen her i byen i dag, men det var tomt. :(


#40

Karamell sa for siden:

Jeg leste den og er kommet til kap 8. Gikk fint ;)


#41

Dixie Diner sa for siden:

Tuller du?? Jeg hadde nektet å betale, sånt går faen ikke an? Hva sa de? :eek: De har sikkert mistet MANGE kunder nå. MANGE! Jeg kommer jo aldri til å anbefale dem, heller aldri bestille noe derfra selv, og det samme regner jeg med at du gjør. :knegg:


#42

Jenna sa for siden:

Stakkar norli-butikkene - de sliter litt nå, ser jeg. Jeg bestilte den også, men fikk den ikke. Kjøpte den på mandag i en norli-butikk i stedet. Til deres forsvar kan jeg opplyse at det ha hatt store dataproblemer i det siste og sliter med litt leveringer, dessverre. Jeg håper, for deres skyld, at det retter seg snart. Men å sende faktura og ingen bok tar litt kaka, synes jeg!

Men, jeg skjønner ikke helt hastverket dere har? Boken har kommet, men boken blir ikke borte selv om en ikke får tak i den på slaget 01.01 den dagen den gis ut! Den er å få tak i etterpå også.

hilsen en ikke fullt så ivrig HP-fan, men som koser seg med boken nå


#43

Fibi sa for siden:

Har ENNÅ ikke fått den!!!! :gaah:

De sa at de ikke hadde sendt den før fredag ettermiddag pga noen "restriksjoner" og blablabla. :sur: Når jeg spurte hvorfor bokkilden hadde sendt den på onsdagen, kunne han ikke svare på det med annet enn et lite "andre er kanskje mer slepphendte med reglene". Ro ro til fiskeskjær! :mumle:

Jeg kommer til å ringe dem i morgen tidlig, og si at jeg nekter å betale fullpris for boka. Jeg ble lovet, i mail, at jeg skulle ha den i hende lørdag. I dag er det onsdag, og fremdeles ingen bok. :snill:


#44

lil'c sa for siden:

Det er jo bare tull.
Bokkilden sendte ut på onsdag, men hadde samarbeid med posten, så de ble ikke levert før lørdag. Det var planlagt det, vi fikk de ikke før på lørdag.
Så det så.

Jeg hadde også nektet å betale full pris.


#45

Senna sa for siden:

Bokklubben sendte den også ut forrige onsdag. Og på pakken var det trykket "skal utleveres 21.07", så jeg fikk den på lørdagen.


#46

Isolde sa for siden:

Jeg har heller ikke fått boka mi enda.. vurderer og å sende mail om at jeg ikke vil betale full pris


#47

Dixie Diner sa for siden:

Det har vel med at vi har ventet i årevis på denne boken, gledet oss ihjel i flere år på å få lese avslutningen på hele historien. Jeg har telt dager til boka skulle komme, og da er det jævlig kjipt å vente en uke ekstra fordi bokhandlerne ikke vet hva service er.

Ja, det som er ENDA viktigere, er jo at HP er den mest "spolerte" boka i media nå, ALLE diskuterer denne boka. Derfor bør man lese den KJAPT om man vil unngå å få røpet noe, feks. hvem som dør. ;)


#48

Eria sa for siden:

For noen talentløse, ekle små mennesker. Kaldkvel dem fra meg og i ren sympati.


#49

Jenna sa for siden:

Ok, da. Har du ventet så lenge og så voldsomt på den så skjønner jeg det jo. Men som nevnt, jeg la inn forhåndsbestilling på den også, men siden jeg ikke fikk den eller har hørt noe mer fra deg så har jeg heller gått og kjøpt den i en butikk. Skulle den plutselig dukke opp, så kan en bare gå tilbake og få byttet den.

Jeg har enda ikke lest "en skit" om boka i media, men det er fordi jeg unngår det som pesten. Vil ikke høre noe om det før jeg har fått lest den.


#50

Fibi sa for siden:

Gjett om den kom i dag. :snill:


#51

Fibi sa for siden:

Følgende e-mail er herved sendt avgårde. :sur:



#53

Nenne sa for siden:

Sånn var det her også. Ikke noe vanskelig det vel. Norli har tabba seg grundig ut.


#54

Skilpadda sa for siden:

Men kjære vene da, så tålmodig du (tross alt) er? Jeg ville ha gått og kjøpt den i en butikk for lengst, og så bare sendt tilbake Norli-boken når (hvis) den dukker opp, med beskjed om at jeg ikke kom til å kjøpe noe mer fra dem.


#55

lil'c sa for siden:

:dulte: hardt på skilpadda her! ikketålmodig


#56

Fibi sa for siden:

Han jeg snakket med på mandag sa at den lå nok i postkassa på tirsdagen. Så jeg har kikket i kassa med spenning hver dag hele uka. :snill: Dessuten har jeg ikke hatt muligheten til å komme meg i en bokhandel. Uansett var det for å slippe det jeg forhåndsbestillte den. OG for å få den PÅ utgivelsesdatoen. :snill: Jaddah! :sur:

Gleder meg litt til å se hva de har å si til Mailen. :knegg:


#57

Fibi sa for siden:

AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh!!! :gaah: :dåne:

Serpent Sortia, jælva norli!!!!

(Nattens sinneutbrudd fra meg. :flau: )


#58

lil'c sa for siden:

stemmer for en sectumsempra spell jeg


#59

Fibi sa for siden:

Fant ingen smily til det. :sur: Ikke Avada Kedavra heller.


#60

Toffskij sa for siden:

Crucio! :nemlig:


#61

Fibi sa for siden:

Enda bedre! :nemlig: Kanskje en liten Imperio først, for å få dem til å gi meg en ordentlig unnskyldning, gavekort på 100 000, og så drite seg ut litt. :knegg:


#62

Isolde sa for siden:

I dag fikk jeg boka. Den var sendt til helt feil postnr og poststed, men heldig vis innafor kommunen sånn at de har klart å finne frem etter hvert.. Skjønner ikke hvordan de kan gjøre så feil når det står rett adresse i bestillingen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.