Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melange eller soft når man baker melkefritt?

#1

Mjau sa for siden:

Det lurer jeg på.

En venninne arrangerer dåp i slutten av måneden og lurer på om jeg kan bare en kake for henne. Melkefritt.
Skal bake cafe sting sjokoladekake, og ha en smørkrem inni, i tillegg til ferske bringebær, og trekke den med mmf.

Noen som har erfaring og kan fortelle meg hva som blir best både i konsistens og smak når man skal bake en kake som skal trekkes med mmf?
Eller har noen et annet tips til fyll i kaken i så fall?


#2

Strå sa for siden:

Jeg tror den ene har noe melk i seg. Løper og sjekker den nå...


#3

Strå sa for siden:

Joda, Soft Flora inneholder litt skummet melk. Det tror jeg ikke Melange gjør, men sjekk pakken. Bekke gir gode nok resultater syns jeg.


#4

GydaG sa for siden:

Jeg bruker Melange uten melk og soya, den syns i alle fall jeg er best.
Soft flora spesial inneholder ikke melk, men jeg syns ikke den er så god til baking.


#5

Odelia sa for siden:

Jeg baker mye melkefri kake for tiden, og har god erfaring med å bruke blå Melange i selve røren da det gir bedre konsistens, men Soft spesial i glasur/krem da det gir bedre smak der. Gjorde feil på den ene kaken i sist uke, og merket det med én gang jeg smakte den (slik jeg oppdaget at jeg hadde gjort feil).


#6

Mjau sa for siden:

Jeg heller mest mot Malangen av en eller annen grunn, men soft i fyllet altså? Jeg er så redd det blir for mykt sjø. En smørkrem er jo fast og god i konsistensen når det er kjølig. Blir den fast nok med soft, eller sånn at den siger?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har brukt blå soft i smørkrem mange ganger. Fibi er en racer på bakst med smørkrem og mmf og slikt og hun har laget smørkrem med Soft hos meg og sier den er omtrent akkurat som smør. Bedre egentlig siden kremen blir lysere. Konsistensen er akkurat som jeg husker smørkrem var, fast og fin. Faktisk veldig fast, helt som smørkrem! Og den smaker godt. Så det går aldeles strålende. :)


#8

Primrose sa for siden:

Det finnes melange med melk og så pass på. Jeg baker bare med blå soft, ikke testet melange.


#9

Hondacrv sa for siden:

Eg og bruker blått smør i fyll og krem. Det blir kjempegodt!


#10

Odelia sa for siden:

Blir fast og fin smørkrem av blå Soft flora, ja :nikker: Absolutt dugendes under lokk av ymse slag.


#11

Mjau sa for siden:

Ah, supert!
Må man regulere mengden om man bruker soft i bakst somsjokoladekake? Har bakt en gang før uten melk,og den kaken ble ikke vellykket.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har alltid fulgt oppskriftene, samme mengde som oppgitt. Har en stor matblogg, og kaker er noe jeg kan, så jeg tror nok ikke det er noe forskjell i mengdeforholdet.


#13

Mjau sa for siden:

Da kjører jeg soft over hele linja. Jeg baker med smør til vanlig, så kjipt å brenne inne med masse melkefritt.


#14

Fibi sa for siden:

Jeg har faktisk sluttet helt å bruke smør i smørkrem. Det smaker for mye smør av det, og det blir feil for meg. Etter at jeg lagde med melkefri margarin første gang har jeg faktisk fortsatt å bruke det. Ble faktisk bedre enn med vanlig margarin. :jupp:
[url="http://foreldreportalen.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#15

trøtt sa for siden:

Melange smaker ikke godt så jeg bruker soft spesial til alt. Smørkremen blir mykere så du må ha den en stund i kjøleskapet før du pynter.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Ja, sant? Meierismør har jo en kraftig smak og jeg vet min mor aldri har klart å spise ting der smøret dominerer for mye (feks. smørkrem, suksesskake osv). Så hun har alltid foretrukket margarinvariantene. Det er jo en smakssak.


#17

Mjau sa for siden:

Da var jeg ferdig.
Ble vellykket sånn utseendemessig og konsistensmessig. Godt også, bare litt uvant. Litt tammere smak på smørkremen liksom, men absolutt god.

Lagde cafe sting-kaken i 20cm-form, og en smørksmørkrem med bringebær som fyll, og smørkrem med sjokoladesmak (kakao) utenpå.
Skal mmf på når jeg baker til dåpsbarnet og pynt. Men måtte teste dette for å være sikker på at jeg fikk det til slik jeg liker å ha det.
Så får vi se da i morgen, om hun liker den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.