Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rødvin som bruser

#1

-ea- sa for siden:

I går åpnet jeg en halvflaske rødvin som har stått på kjøkkenhylla noen måneder, og ble meget forbauset da den bruste når jeg helte den i glasset.
Det var en helt vanlig standard Doppio Passio Primitivo 2013.

Ble jo meget skeptisk da, og torde ikke drikke denne. :skeptisk:

Hva har skjedd, tro? Noen som har vært borti lignende?


#2

Addison sa for siden:

Hvis ikke det er beskrevet at den er lett perlende, musserende eller lignende, som denne jo ikke skal være, er det feil på den og du kan levere den inn og få ny.


#3

Pøblis sa for siden:

Det er vel samme prosessen som har skjedd med vinen din som gjorde at champagnen i sin tid på oppfunnet. :hyper:

hentet herfra: www.wineperspective.com/making_champagne.htm

Smakte du? :hyper:


#4

Pøblis sa for siden:

:belærende: Hvis du har hatt den stående på en hylle i noen mndr, har du ikke oppbevart den helt slik den skal oppbevares, altså. Flasker skal ikke stå til pynt på kjøkkenet, men oppbevares liggende slik at korken forblir fuktig, på et mørkt og svalt sted.


#5

Ru sa for siden:

Stående på kjøkkenhylle noen måneder = ikke et godt tegn ...


#6

-ea- sa for siden:

Tror ikke jeg gidder å ta den med på polet, det var en liten, billig sak. Men kan hende jeg nevner det for en ansatt neste gang jeg er der.

Ja, vet at flasker skal ligge, men hos meg er det smal hylle = ståplass.

pøbelsara, kollegaen min kom også opp med champagneteorien. Men jeg prøvde ikke å drikke stjerner, altså. :humre:


#7

Ru sa for siden:

Det at den har stått er ikke nødvendigvis så ille. De gjør jo det på polet.
Men det er som regel store temperatursvingninger på et kjøkken og det liker ikke vinen. :niks:

Legg vinen i bunnen av garderobeskapet. :værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.