Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe bil privat - hvordan betale

#1

Fluke sa for siden:

Jeg skal kjøpe en bil til rundt 150.000,-

Skal reise til annen by i pinsen og se på bilen jeg tror jeg vil kjøpe, og håper jo jeg kan få den med meg hjem samme dag, men da må det jo ordnes med betaling på en eller annen måte. Hvordan gjør man det?


#2

-ea- sa for siden:

Jeg har kjøpt bil i den prisklassen to ganger, og begge gangene har jeg fått bilen først og betalt etterpå. I siste tilfelle var selgeren på jobben min og leverte bilen og vi brukte møterom der da vi skrev kontrakten, så han stolte vel på at jeg var ærlig. Jeg tilbød han å ringe kontaktpersonen min i banken for å sjekke at jeg hadde finansene i orden, men tror ikke han gjorde det.


#3

Fluke sa for siden:

Oi, går det an ja? Jeg har jo pengene på konto, men kan jo ikke akkurat stille opp med en koffert med penger. Siden det er pinse, har vel verken bank eller noe åpent som han kan sjekke. Han kan jo få se at jeg legger inn overføring i nettbank, men den kan jeg jo, for alt han vet, stoppe igjen så snart jeg har fått bilen ...


#4

Odelia sa for siden:

Da vi kjøpte bil privat for noen år siden betalte vi med sjekk. :humre:


#5

Fluke sa for siden:

:humre: vi har ikke sjekkhefte. Fins det i det hele tatt nutildags?


#6

Cauchy sa for siden:

Er bankremisse fortsatt en mulighet? Da kan du ta med en bankremisse på mesteparten av beløpet og resten kontant hvis du har tenkt å prute.


#7

Fluke sa for siden:

Bankremisse ja. Må sjekke.


#8

-ea- sa for siden:

Men spør nå selgeren hva h*n tenker om saken? :Rema1000:


#9

liefje sa for siden:

Jeg husker da vi solgte hytten vaar for en haug av aar siden. Kjöper (en bonde fra Sogn) betalte kontakt. Han hadde vaert innom og tömt tre postkontorer for aa faa nok penger, og kom med dem i en pose. Pappa talte og talte for det var nesten bare hundrelapper og 250.000 kroner til sammen. Vi la pengene i en liten koffert etterpaa og jeg husker jeg fölte meg som en del av Olsenbanden. "Helmaks, pappa!" :fnis:


#10

Fluke sa for siden:

:knegg:

Ja, jeg får spørre nåværende eier. :nikker:

Bankremisse fra Skandiabanken finner jeg ikke ut av nemlig, ellers hadde jeg ordnet remisse på 120.000 elns og tatt resten kontant.


#11

Neket sa for siden:

Ha ha. Pappa solgte bil til 250 000, kjøperen insisterte også på å betale kontant. Jeg er overbevist om at det var mafia-penger eller noe, men pappa insisterte på at han var en helt vanlig mann. Var visst pes å få pengene inn i Skandiabanken etterpå tror jeg.

Jeg solgte også bil som ble betalt kontant, men den kostet hele 10000, så det var greit.


#12

Fluke sa for siden:

Ja, 10.000 hadde jeg ikke hatt skrupler med å betale kontant. Opp til 50.000 tenker jeg går greit, men mer enn det ville jeg ikke brukt tror jeg.


#13

Pesten sa for siden:

Her solgte en kompis bilen sin og fikk 5000 i kronestykker :knegg:


#14

Fluke sa for siden:

:knegg: Haha, jeg har faktisk sparegris med ymse småpenger i. Gangbar mynt er gangbar mynt. :nemlig:


#15

Odelia sa for siden:

Nei, det var vel bankeremisser(?) vi betalte med. Det var mannen som dro til banken og deretter til Oslo for å kjøpe/hente bilen. Vi gjorde det også slik at noe av summen var i kontanter da vi ønsket å prute (og fikk bilen for prutepris).


#16

Mirasol sa for siden:

Vi kjøpte bil i november på samme måte. Vi la inn betaling i nettbank mens vi var der, hadde med både kodebrikke og bankid på mobil for sikkerhets skyld. Bare husk å sjekke med banken at du ikke har noen sperre for hvor mye du max kan overføre i en transaksjon/pr dag/pr uke osv.


#17

-ea- sa for siden:

Ja, det er kanskje litt verre å kjøpe/selge bil fra/til en helt ukjent person. Men har hørt om flere som har stolt på at kjøper betaler/overfører penger og det har gått bra. Så lenge selger har kontrakt og selv sitter med vognkort del 2 (som må leveres inn for å få omregistrert bilen) så er h*n rimelig trygg.


#18

Mirasol sa for siden:

Ja, kontrakt er viktig. Og om selger beholder del 2 (som er det fornuftige for selger), så sørg for at dere også fyller ut en ekstra salgsmelding som du selv kan levere til biltilsynet i tilfelle selger "glemmer det" (opplevd selv, men det var et useriøst bilfirma!).


#19

Mirasol sa for siden:

Oppdaget nettopp at salgsmelding også kan leveres direkte på nett nå, se vegvesen.no


#20

Mex sa for siden:

Vi solgte bilen vår brukt nå for et par mnd siden.
Da overførte kjøper pengene i nettbanken sin da han bestemte seg for at han ville ha den. Og så fikk vi se kvittering på overføring.


#21

Candy Darling sa for siden:

Det viktigste er jo å ha signert kontrakt. Da har man et gjensidig legalt krav hvis den andre ikke oppfyller avtalen.

Det er også mulig å beholde en nøkkel til det er kommet inn penger.


#22

-ea- sa for siden:

Når jeg tenker meg om så var det dette som hendte meg, siden jeg kjøpte bilen mens forrige eier tilfeldigvis var i byen med den. Så jeg fikk bilen og overførte penger, og han kom med reservenøkkel og sommerdekk et par uker senere da han igjen hadde ærend hit.


#23

Dronningen sa for siden:

Vi solgte i påsken. En søndag. Kjøper behøvde/ønsket bilen på dagen. Ringte banken, og de informerte om at man i nettbanken selv kan legge inn sperre mot stopping av utbetaling. Dette la så kjøper inn da han overførte via pc hos oss. Dessuten kan selger - om tull med betaling - ikke levere inn del 2 av vognkort til biltilsynet. Salg er da ikke gyldig. Disse to tingene sikret oss som selgere.

Husk å ordne med forsikring, slik at selgers forsikring gjelder uten egenandel fram til din er ordnet. Vi hadde både kontrakt og avtale om forsikring klar ved salg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.