Inspirert av tacotråden, lurer jeg på hva dere har til taco. Jeg har en venninne som MÅ ha kokt ris (!!!) og en venninne som spiser kjøttdeig, agurk og tacosaus og hevder hardnakket at hun spiser taco.
Jeg tar som regel alt av grønnsaker vi har tilgjengelig og hakker opp jeg. Jeg MÅ ha rømme, ost og salsa,-helst hjemmelaget salsa. Jeg er mer glad i "lefser" enn typiske skjell, men kan også godt spise skjell.
Kjøttdeig, salat, agurk, paprika, tomat, løk, mais, revet ost, salsa - og enten skjell eller lefser til.
Svigermor serverte taco her i sommer, og sa hun egentlig ikke var så glad i det og jeg skjønte hvorfor; hun laga kjøttdeig, salat og mais - i lefser. Ikke salsa, revet ost osvosv. Det var tamt det...
Jeg har masse grønnsaker i min taco, men på Taco Bell (som da skulle være eksperter??? knegg ) så får man bare kjøttdeig og ost i skjell hvis man bestiller taco.
Inni tacoen eller lefsa må det være issalat, agurk, tomater, løk, salsa, lettrømme, guacamole, varme brune bønner, ost, appelsinskiver, mais. Enten stekt karbonadedeig eller stekt kyllingfilet i små biter.
Ris (helst gul ris med grønnsaker og krydder i) er jo helt vanlig til mexicansk mat, men vi bruker det ikke selv.
Jeg liker best lefser, og da gjerne gratinert i ovnen med salsa og ost over. Til "rå" taco bruker vi lefser og evt. tubs (skjell er noe dritt, bare søl), bønnemos (refried beans), chilibønner, kjøttdeig med fajitakrydder, mais, løk, revet ost, og salsa, rømme og MASSE guacamole!
Oppi tacoskjell har jeg salat, kjøttdeig med krydder, salsa, rå løk, champinjong, paprika, tomat, revet ost og rømme. I den rekkefølgen - det er veldig veldig viktig!!! :)
Jeg må ha ganske mye egentlig: Oliven, soltørket tomat, mais, salat, revet ost, løk/vårløk, paprika, avocado, salsa (de nye flaskene fra Santa Maria er nam) og rømme.
Jeg leter fortvilet etter de ferske tortillaene fra El Maya (mexicansk jente som startet firma i Norge), finner dem verken på Ultra eller Smart C lenger :(
Det aller viktigste tilbehøret her hjemme er stekt champignon, som deretter kokes inn med en dæsj matfløte, en ss creme fraiche, en god dæsj sweet chili-saus, pepper, allroundkrydder fra Santa M og Thai-krydder fra Black Boy. I dag blandet jeg også i noen biter Royal Blue og det smakte himmelsk!
mais, cherrytomater delt i to, agurker, jalapeños, salsa, rømme, guacamole (hjemmelaget), paprika, revet ost (gjerne cheddar eller jarlsberg, hakket rødløk, og heller lefser enn skjell.
Vi bruker helst kyllingkjøttdeig, og vi har lomper og skjell/tubs. Noen ganger har vi pitabrød.
Ellers må jeg ha revet os, salat, tomat, agurk, mais, løk/vårløk, salsa (kjøper de glassene med tacosaus vi) og rømmedressing med hvitløk. Vi har i tillegg vanlig rømme og makaroni. (ungene og gubben vil ha makaroni)
Forøvrig kan man ikke si at man ikke liker guacamole før man har smakt hjemmelaget. Den kjøpte smaker ertestuing syne jeg :sparke:
I Mexico bodde jeg i den landsdelen som mange mente var kjent for den beste maten (og de peneste damene) - Der spiste vi Mixtas hos Jolanda flere ganger i uka - det var tortillas, grillet kjøtt og ost. På bordene sto det en salat laget av løk, koriander, chilli og tomat, guacamole, salsa og agurkskiver. Ingen slår denne.
Men taco slik vi kjenner den er vel tex-mex, så mexicansk mat kan vel ikke taes som utgangspunkt.
Helt enig, jeg trodde guacamole var dritt før jeg lagde den selv. Da ble det plutselig snadder.
Eller bruker vi kjøttbiter eller karbonadedeig (syns kjøttdeig er litt rart), det vi har av grønt, noe sterkt helst Chunky Salsa hvis jeg ikke lager noe selv. Ost er en selvfølge og så bare må jeg ha hvitløksrømme:
1 beger lettrømme
1-2 ss ekte majones
noen dråper sitron
4-6 knuste/pressede fedd hvitløk
Dette må vi ha til taco:
Stert taco saus, mann må ha jâlapenos og[skrives det sånn?]
Hjemmelaget guatemole. Kjøpt smaker blæ
Rømme
revet ost
Grønnsaker: agurk,tomat,paprika,rødløk,isbergsalat,mais
Bruker som oftest torilla lefser. Mann synnes de er best men jeg liker de små tubs best.
Kjøddeig med ekstra sterk tacokjøttkrydderblanding