Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sherlock: episoder vs historiene på norsk

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg er domm som en brø og hadde ikke skjønt, eller tenkte over, at Sherlock-episodene er bygget på de opprinnelige historiene. Jeg trodde det var bare karakterene og adressen omtrent, de hadde basert det på. Jeg har jo lest alle historiene som barn, men det var ikke før "Skandale i Bøhmen" at jeg kjente en av dem igjen. :flau:

Og det var jo mye gøyere å se episoden da!

Så nå vil jeg og eldstemann lese de riktige historiene før vi ser mer sammen. Men jeg klarer ikke å koble alle de norske boktitlene med titlene i serien. Jeg har en norsk bok med "Sherlock Holmes samlede romaner og fortellinger".

Noen som kan hjelpe?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg tror noen av episodene er basert på flere av historiene samtidig. Den første episoden er vel løselig basert på A Study in Scarlet, den første romanen? En studie i rødt?


#3

Tallulah sa for siden:

Her fant jeg noe:

Du kan lese mer her: movies.stackexchange.com/questions/12587/how-closely-do-sherlock-episodes-relate-to-the-original-stories


#4

Polyanna sa for siden:

Tusen takk!

Jeg har funnet en del ved hjelp av det, men The Adventure of Bruce Partington Plans (Short Story) skal hete "den stjålne statshemmelighet" men den finner jeg ikke i boka mi. Kan den ha et annet navn, tro?


#5

Tallulah sa for siden:

Har du alle historiene da? Jeg hadde en plan om å lese alle i riktig rekkefølge en gang, og så vidt jeg husker var det noe trøbbel med noen noveller som var gitt ut i blader og sånn, og ikke i noen av samlingene.


#6

Polyanna sa for siden:

Det skal være samlede verker. :vetikke:

Jeg har ikke de fra sesong 3 heller, de var ikke i lenken din, så jeg leter enda der.

Eh, det hørtest litt utakknemlig ut! Takk for nyttig lenke! :blomster:


#7

Tallulah sa for siden:

:humre: Helt i orden. Er alt oversatt? kan du bla litt i de du ikke har greid å plassere og se om du kjenner igjen noen navn eller handling?


#8

Polyanna sa for siden:

Vi er så smått enige om å bare lese fra perm til perm, egentlig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.