Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Katt på hyttetur?

#1

Fruktflua sa for siden:

Vi skal på hytta i Sverige i noen dager. Vi er ikke helt sikre på hvor lenge vi blir, og jeg er derfor i villrede mht katten. Om vi bare er vekk et par dager pleier jeg å sette ut nok mat og vann på verandaen, og får noen til å titte innom med jevne mellomrom. Men i småpanikk over den akkurat påkjørte eldstepusen vår, vurderer jeg å ta med pus på hytta. Jeg er imidlertid litt engstelig for at han skal bli vekk der borte eller at det skal skje noe annet.

Slår katter seg fort til ro på nye steder så lenge eierne er der?


#2

Frantzen sa for siden:

Det er fullt mulig å ta med seg katten sin på hyttetur. Vi gjorde det da jeg var jentunge, og jeg kjenner flere som gjøre det nå (må innrømme at jeg ikke skjønner at det går bra, men det kan det tydeligvis gjøre).
Ellers har jeg noen venner som får naboer/venner til å slippe katten ut og inn av huset mens de er borte. Ut på dagen, inn på natten.

God tur til Sverige!

:)


#3

Beathe sa for siden:

Jeg kjenner en som da hun flyttet måtte holde katten inne i noen uker pga nytt sted.
I forhold til det vil jeg ikke tro det er noe lurt å ta den med på ferie.
Hvorfor den måtte holdes inne så lenge vet jeg egentlig ikke, jeg har jo ikke greie på katter... (Dette svaret hjalp kanskje ikke så mye ;) )


#4

Hasselnøtt sa for siden:

Vi gjorde det tidligere, og katta slo seg til ro og holdt seg i nærheten av hytta. Hun var med flere ganger. Imidlertid sluttet vi da vi følte det ble mer stress enn moro for alle parter. Særlig bilturene var slitsomme.


#5

Fruktflua sa for siden:

Han måtte være inne i fjorten dager da han flyttet hit også. Det er fordi den skal bli kjent med menneskene i huset -knytte bånd, slik at den kommer hjem etter en tur ute.
Nå er han jo knyttet til oss, men jeg er allikevel usikker på om det er verdt bryet?
En annen grunn til at jeg i det hele tatt vurderer det (det er jo neste to timer i bil) er at da vi var i København forrige helg (vekk to netter), så så jeg at katten var redd da vi kom hjem. Jeg tror en av nabolagets "kattesjefer" har vært på vår veranda og både skremt livskiten ut av ham og spist maten hans. Skålene lå i hvertfall slengt rundt på verandaen, og vår katt turde ikke å være på verandaen på flere dager. I tillegg har jeg flere ganger observert kattesjefen på verandaen, til tross for at vi har vært hjemme.

Jeg har ikke lyst til at katten skal være redd, alene og usikker når vi er vekk. Han kan heller ikke være inne om natten, for da raser han ned hele huset i ren desperasjon etter å komme ut av vinduene. :rolleyes:


#6

Kaz sa for siden:

Jeg husker at mamma tok med vår katt på hytta. Det pleide å gå veldig fint, men i et tilfelle måtte de utsette hjemreisen noen timer fordi pus bestemte at han ikke gadd å reise hjem akkurat da og holdt seg unna når de ropte. :knegg:

Vi har ei nabojente som har vært kattevakt for oss denne uken og som skal være kattevakt i august når vi reiser på ferie. Hun har tømt kattedoen, gitt mat og vann og sluppet pus inn og ut. Hun har fått litt betaling for jobben.

Kanskje dere kan prøve å få til noe lignende? Jeg tro i alle fall at jeg ville revurdert om maten bør stå ute, siden det ser ut til at det trekker til seg andre katter.

God tur.


#7

Beathe sa for siden:

Det er kanskje i seneste laget å foreslå katteluke med magnetgreie? Så bare deres katt kommer seg ut og inn ved ønske?


#8

Skremmern sa for siden:

Nei, man tar ikke med katt på hyttetur, ei heller fisk på fisketur.


#9

Fruktflua sa for siden:

:rolleyes:


#10

Fruktflua sa for siden:

Naboen skal passe katten. Tror det er best for alle parter. :)


#11

Tove sa for siden:

Er det sant? Vel...jeg hadde en katt da jeg bodde i Oslo, hun var en innekatt. Hun var med meg hver gang jeg skulle på tur opp til Trøndelag. Da vi var der i påsken, var hun med oss ut på påsketur...hver dag. Vi fisket på isen, og stekte fisk til katten på bålet. Hun lå å koste seg i solen på en fin benk jeg hadde laget til henne, ellers ville hun ligge på fanget mitt. På tur hjem fikk hun sitte på sekken til pappan min nedover bakkene til bilen (hadde bånd på henne og holdt henne fast), og det så ut som hun storkoste seg! :nikker:

Det er sikkert mange katter som ikke hadde egnet seg til å bli med på slike turer, men det var hvertfall tydelig at min likte det :)


#12

Strå sa for siden:

Eh, har jeg gjort feil bestandig jeg da? :)

Når vi skal være lenge borte i Norge tar vi med oss katten og kjører 185 mil hver vei (Oslo-Akkarvik). Hun er veldig flink til å slå seg til ro når vi reiser og vi stopper ofte så hun får luftet seg (i bånd). Når vi overnatter underveis går vi med henne i bånd en time eller to og så slipper vi henne løs. Men det tror jeg er litt flaks med henne, det hadde aldri gått med den forrige pusen vår. Hun ble også bilsyk, så henne kjørte vi aldri rundt med.

Naboer er også en fin oppfinnelse hvis de tåler katt og skjønner at de må se til pusen et par ganger om dagen og ta seg tid til å kose litt. De fleste katter klarer seg ikke mer enn et par tre dager alene, før de mistrives.

På fredag setter vi oss i bilen og skal kjøre sørover og beregner god tid.

God ferie til alle.


#13

Inagh sa for siden:

Vi har hatt med kattene våre til hytta i Trøndelag flere ganger, og det har alltid gått bra, til tross for litt panikk når ikke Pus står på døra og mjauer for å komme inn kl 7 den dagen vi skal hjem, når den har gjort det hver enda dag i ferien til da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.