Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og diverse drikker

#1

Snuta sa for siden:

Har en 12 år gammel gutt som har tilbragt 14 dager hos faren sin. Og der har han fått både Munkholm og Burn (samme som Battery antar jeg)...

Er det bare jeg som reagerer på dette, og syns at en 12 åring ikke skal ha det? :rolleyes:


#2

Che sa for siden:

Jo, jeg reagerer. Mer på burn enn munkholm, egentlig. Det er da ikke direkte skadelig med munkholm, selv om prinsippet bør tilsi at en 12-åring ikke får det.

Hadde det vært min sønn vet jeg ikke om jeg har lagd scene av det for det da...men det er ikke helt passende nei.


#3

Snuta sa for siden:

må bare si at jeg har ikke lagd noen scene av dette altså, ikke til guttungen, men har sagt i fra til faren at jeg syns ikke noe om det...

Eneste jeg har sagt til guttungen er at jeg ikke syns noe om det, og at han heretter ikke får lov til det...


#4

Che sa for siden:

Sånn har nok jeg også reagert. Min søster har en datter på 13. Hun har tidligere vært under utredning for ADHD og får lov å kjøpe RedBull i Sverige. (groovy koffeininnhold) - Det reagerer jeg på, men foreldrene mener at hun må få bruke pengene sine på hva hun selv vil - så foreldre er forskjellig.


#5

Snuta sa for siden:

Står jo ganske klart bakpå Burn boksen iallfall, " ikke anbefalt for barn under 14 år, gravide og de som skal tidlig til sengs".

hadde ikke store kjennskapen til Burn. Men har funnet ut at det er jo rene kick'et de får av de pga koffein innholdet og sukker innholdet... Og sønnen min innrømmer jo selv at han blir hyper av den...


#6

Myrsnipa sa for siden:

Hjelp. Jeg syns nesten øltilvenningen er verst jeg.


#7

DM sa for siden:

Jeg synes begge deler er ille, og jeg hadde uten problemer opplyst den voksne ansvarlige om det.


#8

Snuta sa for siden:

Grunnen til at han hadde fått ei flaske munkholm var at han hadde spurt faren sin om hva øl smakte.... Syns vel at begge delene er uhørt jeg da... Men sånn er jeg da...

sitat faren: [i][color=#0080c0]
"Munkholm er da ikke no farlig, er da alkoholfritt. Ikke værre enn cola."

[/I][/COLOR]


#9

Susse sa for siden:

Munkholm er etter min mening langt sunnere enn cola, men det betyr ikke at en 12åring skal drikke det av den grunn. Å venne et barn til ølsmak har ikke noen fornuftig mening.
Koffeindrikker ala Battery hadde jeg blir forbannet om noen hadde gitt mitt barn.


#10

Kate sa for siden:

Jeg synes ikke en tolvåring skal ha noen av de to drikkene.


#11

Miss Norway sa for siden:

:nikker: Enig! Hva er poenget med å venne ungene til ølsmak?


#12

lil'c sa for siden:

Jeg synes ikke en 12 åring skal ha noen av delene, og hadde reagert.


#13

malena sa for siden:

Hvorfor vil en tolvåring ha Munkholm? Fordi han synes det er tøft å drikke "øl". Jeg er helt enig med de andre her som kaller dette øltilvenning.

Og energidrikker til et barn? :tullerdu:


#14

Fruktflua sa for siden:

Det blir helt feil, begge deler.

Noen ganger begynner jeg å lure på hva det er med fedre. Faren til min tolvåring gir henne lov til ting han vet at hun ikke får lov til hjemme. Hva i alle dager er samarbeid?


#15

Snuta sa for siden:

Guttungen hadde fått munkholm fordi han hadde spurt faren om hva øl smaker. Da hadde faren gitt guttungen munkholm.

GOdt det er flere enn meg som reagerer på dette.:)


#16

Dixie Diner sa for siden:

Dersom noen av mine unger hadde spurt hvordan øl eller vin smakte, hadde de fått smake en slurk, men ikke mer. Vesla på 4 år har til og med smakt en slurk med vin, fordi hun var nysgjerrig. Det holdt med den ene mini-slurken (hun hadde selvsagt ikke fått mer, uansett). Men å gi en hel flaske synes jeg egentlig ikke noe om, jeg får en litt ekkel følelse av å tenke på (og se på) at barn sitter og drikker øl, samme hvor alkoholfritt det er.


#17

Søster sa for siden:

Burn (forutsatt at det er noe a la Battery) er jo giftig for barn! Jeg hadde nok blitt skikkelig sur hvis noen prøvde gi barna mine det.

Alkoholfritt øl reagerer jeg ikke sånn på, det er jo ganske sunt.

Men det virker jo litt merkelig hvis far og sønn liksom "tar seg en øl sammen". Synes ikke du overreagerer om du tar en prat med pappaen om hva du mener passer for barn, og hva som ikke gjør det. Jeg blir stadig vekk overrasket ofte hvor mye tull som blir gjort av folk som ikke egentlig hadde tenkt på at det kunne gjøre noe..


#18

Snuta sa for siden:

Jeg snakket med faren om dette i går, prøvde iallefall, men han bruker argumenter som om at munkholm er ikke farlig pga alkoholfritt etc. Og burn var heller ikke ulovelig... Og når jeg sa at jeg syns ikke noe om at guttungen får dette, og at jeg hadde gitt beskjed til guttungen om at han ikke fikk lov til det, så svarte faren, jaja da er ikke vi lik der da...

Jeg hadde aldri kjøpt hverken det ene eller det andre til guttungen, og det vet han. Øl, med eller uten alkohol trenger ikke en 12 åring. Samme med Burn.


#19

Filifjonka sa for siden:

Det syns jeg ikke er ok i det hele tatt, nei.


#20

Left sa for siden:

Det hadde jeg også, men uten å lage noen stor sak ut av det.


#21

Nenne sa for siden:

Det der er ikke greit i mine øyne i hvert fall. En ting er å la ungene få smake en slurk, men å lære dem opp til å like smaken av øl og slike energidrikker som ofte brukes som blandevann høres helt underlig ut for meg.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Å gi en tolvåring øl og blandevann er ikke noe jeg applauderer, i hvertfall. :snerpe: Selv om ølet er aldri så alkoholfritt. Selv blir jeg elektrisk av en halv Battery, så jeg tror ikke småtten skulle fått noe Burn heller. (Hun er nemlig også temmelig lett å trigge med sukker).


#23

Gaia sa for siden:

Jeg ville ikke gitt en tolvåring verken Munkholm, energidrikker eller latt dem smake på alkoholholdige drikker overhodet. Så snerpete er jeg.


#24

Pelikan sa for siden:

Synes nok han var i yngste laget for slike drikker.


#25

Kaz sa for siden:

Jeg ville nok reagert på energidrikken, ja.

Men ikke på Munkholm, hadde ikke tenkt over at det var galt. Faktisk så har jeg gitt Munkholm til min yngste på tre. :flau: Til mitt eget forsvar så fikk jeg alltid vørterøl til middagsmaten når jeg var hos bestemor da jeg var liten.


#26

Kaija sa for siden:

Signerer her, jeg. Her er vi tydelige på at det finnes øl uten alkohol, og at det er veldig annerledes enn øl med alkohol. Guttene har fått smake Munkholm, noe de selvfølgelig ikke likte. Energidrikk har jeg aldri smakt selv, og jeg aner ikke hvordan de virker. Kunne ikke tenke meg å la ungene drikke det.


#27

Maverick sa for siden:

Munkholmen reagerer jeg ikke noe særlig på, men kanskje det forandrer seg når jeg har 12 år gamle sønner. Da kan man nok mer snakke om "øltilvenning" enn når min fireåring smaker en slurk.

Energidrikker (type blandevann og "hold deg våken så lenge som mulig") til ungene er jeg ikke begeistret for.


#28

Trixie sa for siden:

Det synes jeg ikke noe om. Hverken Burn eller munkholm.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.