Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sushi med jasminris?

#1

Kirsebær sa for siden:

Vi er helt fantastisk glad i sushi her hjemme, og lager sushi så ofte vi kan. En super måte for oss å få i oss mer fisk/sjømat, og svært hyggelig at vi endelig har funnet noe i matverdenen vi begge er like gira på.

Men sushiris inneholder svært mye kalorier, og den koster litt. Jeg har lest litt her og der at det går fint an å bruke Jasminris, men man kan jo ikke gå til et så drastisk skritt uten å høre med FP først.
Det skulle tatt seg ut.

Noen som har testet jasminris i makirullene? Fungerer det bra?


#2

allium sa for siden:

Inneholder sushiris vesentlig flere kalorier enn annen ris? Da tenker jeg på før tilberedning. At man tilsetter en masse sukker hjelper selvsagt ikke, men det er jo ikke avhengig av ristypen.


#3

Kirsebær sa for siden:

jeg mener jeg leste at det var stor forskjell på risen i seg selv, men mulig jeg er helt på viddene?


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg har aldri tilsatt sukker i sushiris, bare riseddik. Jeg trodde hvit ris var kaloririkt, uansett.

Men man kan fint lage sushi med brun ris. Jeg vet ikke om det er færre kalorier, men de metter mer. Slik som med fullkornspaghetti.


#5

Hondacrv sa for siden:

Ja, og så er det betre for blodsukkeret.


#6

emin sa for siden:

Vi bruker sjelden sushiris, stort sett kun jasminris. Funker som fjell i makirullene våre, men vi har dårligere erfaring med jasminris til nigri, den kleber liksom ikke nok og nigriene faller fra hverandre. Men ikke så ofte vi lager nigri da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.