Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefaling: Peaky Blinders

#1

Tallulah sa for siden:

Tenk dere er britisk kostymedrama møter en mørk western i Birmingham rett etter første verdenskrig. Soundtrack omtrent utelukkende av Nick Cave og White Stripes. Skittent, britisk, sigøynere og hevn. I stive, hvite krager og six pencer med barberblad på bremmen, krydret med hesteveddeløp, kommunister og en dæsj IRA. Med Cillian Murphy og Sam Neil.

Anbefales så innmari.


#2

Toffskij sa for siden:

Ooooh! :hyper:


#3

Tallulah sa for siden:

Første sesong på Netflix! Cillians karakter minner meg litt om Raylan faktisk, uten at jeg helt greier å sette fingeren på det.


#4

Tallulah sa for siden:

Og ikke minst, Helen McRory!



#6

Tallulah sa for siden:

Nå er vi straks ferdig med sesong 2 også. Den ligger ikke på Netflix så vi ser den utekstet. Ikke alltid lett å forstå de ulike engelske arbeiderklassedialektene, men det går når man konsentrerer seg. En annen ting som har slått meg er at serien har faktisk veldig gode sex-scener. De er veldig vakre, ømme og ikke kleine i det hele tatt. Det vil si, de som er ment å være vakre og ømme.

Bonus i sesong 2: Mad Max i en helt fantastisk rolle som jødisk gangster med den breieste Londondialekta ever! :knegg:

Og for musikknerder: en av episodene er (nesten) bare tonsatt av åpningslåta Red Right Hand, med ulike artister. Sesong 2 er nesten like smal musikkmessig, men PJ Harvey har i stor grad tatt over etter White Stripes. Jeg virkelig elsker hvordan de bruker musikk i denne serien!


#7

vixen sa for siden:

Høres kult ut! Skal sjekkes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.