Ja, hva er det? Da snakker jeg fortrinnsvis om en du ikke må i spesialbutikk for å kjøpe, og en som ikke er så sær at ungene kan like den.
Jeg spiser knapt ketchup, men det kan passe en sjelden gang. Ungene begrenses, men de får ketchup til hvit fisk, siden de da spiser mer. Jeg har alltid kjøpt Heinz fordi jeg innbiller meg at den ikke er full av konserveringsmidler og fordi jeg har innbilt meg at den smaker bra. Men i dag så jeg i en test at Heinz fikk terningkast 3 (mot Iduns 6!) fordi den inneholdt lite tomater. Hm. Vet at f.eks. Superbra har ketchup, og mange andre, men jeg bruker det for lite til å kunne vurdere smaken. Har laget selv noen ganger, men synes ikke det er verdt det.
Hvilken ketchup smaker best og er laget på ordentlige råvarer?
Jeg synes Heinz sin sukkerreduserte smaker klart best, mens ungene vil ha Idunn sin sukkerreduserte. Vi har begge. Jeg driter i om det er lite tomater i Heinz'en, jeg spiser uansett lite ketchup.
Ja, og jeg lurer altså på hvilken det er. For jeg orker ikke lage et privat testpanel. Og jeg har en idé om at den som smaker best inneholder mest tomater, og da gode tomater.
Her er det kun en som gjelder for barna og det er Bergby's ketchup. De kan til nød bruke Heinz, men da er det klager. Bergby's er den ketchupen de tåler best også. De andre, spesielt Idun får de mye rødt utslett rundt munnen, og de skulle være uheldige å grise litt. Jeg foretrekker nok Heinz økologisk, men synes Bergby's også er god. Idun er ikke ok - ikke noen av dem.
Vet ikke. Jeg har gjort det flere ganger, men synes ikke det er verdt innsatsen, all den tid jeg knapt spiser ketchup. Jeg tror faktisk bare det er på pølser, og jeg spiser egentlig ikke pølser heller. Men det er ikke vanskeligere å lage ketchup enn mange andre sauser.
I ditt tilfelle (som omtrent tilsvarer mitt) hadde jeg vel egentlig bare latt ungene velge den de syns smaker best. Det er jo ikke akkurat snakk om daglige store doser.
Hiawata spiser endel ketchup, så etter å ha sett forrige ketchuptest byttet vi fra Heinz økoketchup til Idun. Jeg spiser ikke ketchup annet enn en tynn liten stripe på pølser.
Mrs. Longbottom sa:
Superbra-ketchupen er også knallgod. Men ungene liker den ikke
Samme her, jeg liker den, men Hiawata syns den er for sterk. Meny hsr begynt å føre Sticky Fingers, den er også god. Hiawata liker selvsagt ikke den heller. :knegg: Den har en anelse mørkere, røyket smak.
Men er det du som nesten ikke spiser ketchup som skal vurdere smaken, eller ungene dine? Jeg forlanger ikke at Hiawata skal spise superbra sin ketchup som han syns er for sterkt, bare fordi jeg liker den. Derfor har vi Idun som kommer best ut på innhold, og har en smak han liker.
Ungene driter i hvilken ketchup det er, men de liker ikke veldig "annerledes" ketchup som feks hjemmelaget. Ellers ser jeg at du har helt rett, jeg rører i realiteten ikke ketchupflaska, men jeg synes det ee greit å ha tilgjengelig en spiselig en i tilfelle vi griller pølser. Noe vi aldri gjør, så jeg burde gitt blaffen.
Kan du lenke til den undersøkelsen, Hyacinth? Vi spiser ikke mye ketchup, men vi har et par oppskrifter der vi bruker en del og da er det jo greit å ha en bra ketchup til det.
:knegg: Da hadde jeg kjøpt Idun eller Heinz, alt ettersom. Jeg pleier å kjøpe en flaske med eksklusiv ketchup til meg selv til sommersesongen, siden det da går litt pølser på grillen. Det eneste jeg virkelig ikke kjøper er de med kunstig søtning.
Ungene liker best Idun, og da får de det. Det jeg liker med Idun er at den er den suverent beste ketchupen å lage tynne striper med, f.eks. på pølser. Jeg liker ikke når det kommer ut svære klumper eller tykke striper sånn at alt smaker bare ketchup.
Her i huset går det i Superbra ketchup, som er mannens favoritt og som jeg også liker godt, og Idun chiliketchup, som jeg må innrømme jeg foretrekker i de aller fleste tilfeller. Bruker ikke veldig mye ketchup, men må ha litt når vi har burgere eller pølser, og det har vi jo litt oftere nå som grillsesongen har begynt.
Jeg likte ikke ketchup i det hele tatt da jeg var barn. Da var det sennep som gjaldt.
Har du forresten sett at Idun har kommet med sånne små ketchupflasker for feks turbruk? De vanlige inneholder litt over 500 g (er det 530 tro?) og disse må inneholder 210 g. Hvis dere ikke bruker så mye ketchup kan jo det være noe kanskje?
Jeg liker best Idun sin originale. Spiser ikke så mye ketchup og det faller inn under de tingene som skal smake det samme som da jeg var lita. Comfort food for meg er makaroni med ost og ketchup og litt stekt gilde grillpølse. :humre:
Mulig det havnet en av hver av de der flaskene (finnes en sennep også) i vår handlekurv her om dagen også. Fordi de var så søte... :o :sparke:
Man må jo ha vanlig ketchup i hus dersom man skulle finne på å invitere venner med større barn enn det vi har på middag i sommer feks. :nemlig:
Uh, vi bruker nesten ikke ketchup men har en Heintz stående for tenkte at den var sunnere... Neidaså. Får sjekke listen og finne en annen og ha stående til grillsesongen. :)
Jeg synes det er så rart at en ketchup som regnes som god/ bedre enn andre inneholder så lite tomater. Det er der det ikke rimer for meg. Forutsatt at det er ordentlig gode tomater som brukes, så burde man kunne kjenne det på smaken.
Her i huset er det vanlig Idun som det går av. Det er ikke mange flaskene som går i løpet av et år, men dog.
Jeg liker ikke vanlig ketchup, men synes i alle fall å kjenne forskjell på idun og f.eks de superbillige - de smaker vitterlig ingenting.
Men hvor usunt er det liksom, selv om Heinz ikke er den optimale i testen? Hvis en ikke akkurat har noe høyt forbruk så tenker jeg at forskjellen er så liten uansett.
Ja, det er jo noe med det. Hiawata spiser ganske mye ketchup (syns jeg), men det er jo allikevel ikke hver dag, og maks en spiseskje i mengde per gang.
Ja, enig, men jeg forventer iallfall at de som tester oppgir hva som testes. Hvis de kun tester innhold, så må de skrive det. I svært mange tester vurderes pris som en faktor, og det irriterer meg. Prisen kan jeg vurdere helt selv.
Jeg synes ketchup smaker ganske så likt uavhengig av merke og kjøper det som står nærmest eller koster minst. Den vi har nå er fra salatmesteren og så har vi en mini fra idun.
Vi bruker Idun, men jeg liker egentlig Heinz best. :gruble: Det er sikkert fordi det er mannen som kjøper ketsjup, jeg savner det aldri, og vi spiser veldig lite av det. Har det vel på bordet max en gang i uka.
Grunnen til at jeg valgte å presisere at det var snakk om kjøpeketchup allerede i overskriften var at jeg er helt sikker på at noen ville ha svart "lag kketchupen selv, det er best!" hvis jeg ikke gjorde det. Og jeg har ikke tenkt å lage ketchupen selv.
Jeg kunne godt tenkt meg å se hvor mange som egentlig lager ketsjupen sin selv. :knegg: Jeg er ikke veldig matsnobbete av meg, men er da virkelig få matretter som blir bedre med ketsjup? Maten smaker jo bare ketsjup om man bruker det? Og folk som tar ketsjup på pizza, pasta og andre tomatretter, skjønner jeg iallfall ingenting av. :sjokk:
Selvsagt, men det er likevel noen ganger litt universelle "regler" for hva som fungerer eller ikke fungerer ift smakssansene. For eksempel balansering av syre, sødme og salt. Eller at smak blir mer framtredende i visse temperaturer. Mrn selvsagt kan man likevel foretrekke hva man vil.
Det er ganske frustrerende når andre prøver å bestemme hva en skal synes og mene om hva som smaker godt. Det må faktisk være lov å ha egne preferanser akkurat der. :nemlig: (Jeg har EKSTREMT mange eksempler jeg kunne kommet med, ketchup på pasta er bare en ting folk har lyst til å mene noe om at andre helst ikke skal synes noe om.)
Hæ? Jeg er ganske sikkert på at jeg ikke prøvde å bestemme hva andre skal synes er godt. Jeg sa bare at jeg ikke skjønte greia med tomat på tomat, spesielt når pastaen smaker ordentlig tomat (som det faktisk gjør av og til!) og man pøser på med kunstig og sukret tomatsmak. Jeg synes det er rart med sukker på nugattiskive også, jeg, eller salt på potetgull.
Det siste innlegget var ikke til deg, rine. Det var for så vidt ikke egentlig til Hyacinth heller, det var sikkert en overreaksjon. :nemlig:
Jeg har ganske annerledes-fungerende smaksløker enn mange jeg kjenner, og er såpass drit lei av å bli fortalt hva som er godt og ikke, at det kan godt hende jeg tenner på litt for mange plugger av og til når jeg ser antydning til sånt. :knegg: Sorry.
Den dagen jeg begynner å bekymre meg for hvilken ketchuptype ungene spiser pga innhold(når vi ikke snakker direkte skadelige ting selvsagt) så tror jeg at jeg for lengst har tenkt at de spiser for mye ketchup. Er veldig fan av ketchup til noen ting og andre saker og smaker til andre ting, at det gjelder for ungene også. Men har vi ketchup så har vi ketchup og da får de selv velge av de to jeg og mannen foretrekker; Jeg liker best vanlig idun og mannen veksler mellom heinz og av og til sticky fingers.
Men det jeg skrev var en generell kommentar om hvorfor jeg spør her på forum om hva som er den beste ketchupen. For det er klart at for de fleste så finnes det matvarer som er bedre enn andre?
Hehe, ja, skjønner. Det første innlegget mitt burde inneholdt et sitat fra rine. Jeg kommenterte i utgangspunktet det med at hun synes det er dumt at andre folk tar ketchup på pastaen sin, da det ikke gjør maten bedre (det var ikke akkurat slik hun skrev sikkert, men det var det jeg leste). ;) Jeg er vant til å høre ting som "hæ, det går ikke AN å ikke like denne rødvinen, den smaker jo saft!" "det er jo ikke mulig å like jordbær, men ikke jordbærsyltetøy?" "hvorfor tror du at du ikke liker sjokoladekrem, når du liker sjokolade?" "Nei, dette ER IKKE sterkt, du bare overdriver", osv. Så en setning som sier at det er tåpelig (igjen, min tolkning, ikke rines ord) å ta på ketchup på enkelte matretter får meg til å overtenne litt. :digger:
Kan ellers bidra med den beste bearnaisesausen, som er fra Kanda (på flaske). De har nå plutselig kuttet ut store flasker og selger bare miniflasker?
Nei, det var generelt etter å ha skumlest tråden og lest noen av linkene om innhold versus smak hvor jeg satt igjen med tanken om at dersom jeg bekymrer meg for mengden heinz istedenfor idun(som er bedre i test pga mer tomater) så tenker jeg på egne barns vegne at de spiser alt for mye ketchup. Og så la jeg til at jeg foretrekker idun og mannen stort sett heinz - og ungene ser ut til å velge begge deler, nå for tiden mest heinz. Har vi ketchup på bordet så har vi det på bordet og de kan velge blandt de.
Om de blir bedre er nok en smakssak, men feks pølser og burger må jeg ha både sennep og ketchup på. Det blir liksom ikke det samme uten synes jeg. Når det gjelder burger har jeg også på en eller annen form for burgerdressing også (nei, ikke ferdigkjøpt hamburgerdressing på flaske, men som regel noe vi lager selv, eller noe laget på Jakobs el.l.), men må liksom ha de to-tre ringene med sennep og ketchup i tillegg. Det bare hører med rett og slett.
Og så hender det at jeg bruker sennep eller ketchup hvis jeg lager ostesmørbrød.
Jeg synes heller ikke at maten smaker bare ketschup når jeg bruker det heller. Det kommer vel også an på mengden man bruker tenker jeg, og hva man har som tilbehør ellers (på feks de før nevnte ostesmørbrødene).
Nå måtte jeg gå og sjekke hva slags ketchup vi hadde i kjøleskapet. Vi har to fra idun, den ene er en chili-variant som bare mannen liker. I tillegg har vi en gigantisk flaske fra "salatmesteren", som jeg tror også smakte helt greit. (Også har vi noen poser fra McDonalds liggende da, til tur.)
Til og meg jeg synes det finnes matretter som blir bedre med ketchup. Pølser i brød og hamburger er sånn mat. Pommes frites må dyppes i ketchup. Og ketchup er godt på ostesmørbrød. Under osten, rett på brødet.
Nå spiser jeg svært sjelden sånn mat, men når jeg gjør det, så henter jeg ketchupen.
Jeg liker også ketchup godt. Både på pølse og burger er det en selvfølge, og på pasta om jeg ikke har saus.
Jeg er mest opptatt av at barna ikke skal lære at man skal ha ketchup på "alt" (alt trenger jo ikke bli dynket i ketchup), men tror ikke ellers det er en stor helsefare.
Dagen derpå: kokt ris blanda sammen med stekt kjøttdeig (krydra med rosmarin, salt og pepper) og en god dæsj ketsjup på toppen. En vinner helt siden bakfyllas morgen.