Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste kjøpeketchupen

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, hva er det? Da snakker jeg fortrinnsvis om en du ikke må i spesialbutikk for å kjøpe, og en som ikke er så sær at ungene kan like den.

Jeg spiser knapt ketchup, men det kan passe en sjelden gang. Ungene begrenses, men de får ketchup til hvit fisk, siden de da spiser mer. Jeg har alltid kjøpt Heinz fordi jeg innbiller meg at den ikke er full av konserveringsmidler og fordi jeg har innbilt meg at den smaker bra. Men i dag så jeg i en test at Heinz fikk terningkast 3 (mot Iduns 6!) fordi den inneholdt lite tomater. Hm. Vet at f.eks. Superbra har ketchup, og mange andre, men jeg bruker det for lite til å kunne vurdere smaken. Har laget selv noen ganger, men synes ikke det er verdt det.

Hvilken ketchup smaker best og er laget på ordentlige råvarer?


#2

Niobe sa for siden:

Jeg synes Heinz sin sukkerreduserte smaker klart best, mens ungene vil ha Idunn sin sukkerreduserte. Vi har begge. Jeg driter i om det er lite tomater i Heinz'en, jeg spiser uansett lite ketchup.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er greit for ungenes del om den inneholder mye tomater i forhold til annet tilsatt dritt, liksom. :knegg:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg hadde ikke bekymra meg en kalori for det.


#5

Hyacinth sa for siden:

Næh, jeg bekymrer meg overhodet ikke. Men jeg er altså på jakt etter den beste ketchupen til å ha i kjøleskapet. :)


#6

Neket sa for siden:

Jeg kunne ikke brydd meg mindre, mannen sverger til Heinz. Den med hauger av sukker.


#7

Bluen sa for siden:

Idun, ja. Med én n.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg fant ut det, ja. :knegg: Autocorrecten insisterer på Idunn, men det er nok fordi jeg kjenner ei Idunn. :)


#9

Niobe sa for siden:

Jeg tror ikke noen av de vanlige ketchupene er så ille at de ikke er ok å ha i kjøleskapet. Jeg hadde gått for den som smaker best.


#10

millact sa for siden:

Vi bruker visst ikke ketchup, vi. Kjøper det kun til barnebursdagene. Men jeg ser vi faktisk har både Heinz (stavet nok feil der) og Idunn.


#11

Hyacinth sa for siden:

Ja, og jeg lurer altså på hvilken det er. For jeg orker ikke lage et privat testpanel. Og jeg har en idé om at den som smaker best inneholder mest tomater, og da gode tomater.


#12

safran sa for siden:

Jeg syns Idun sin pepperketchup er best. Men den er utgått. :snurt:


#13

Niobe sa for siden:

Det er der feilen ligger. For Heinz smaker helt klart best, til tross for lavere tomatinnhold. Idun sin er for søt og for tyktflytende.


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg liker ketchup. Heinz smaker best. Idun smaker emment og ekkelt


#15

Mrs. Longbottom sa for siden:

Superbra-ketchupen er også knallgod. Men ungene liker den ikke


#16

IzziCreo sa for siden:

Her er det kun en som gjelder for barna og det er Bergby's ketchup. De kan til nød bruke Heinz, men da er det klager. Bergby's er den ketchupen de tåler best også. De andre, spesielt Idun får de mye rødt utslett rundt munnen, og de skulle være uheldige å grise litt. Jeg foretrekker nok Heinz økologisk, men synes Bergby's også er god. Idun er ikke ok - ikke noen av dem.


#17

nokon sa for siden:

Her i huset meiner eg Idun sin originale smaker best medan Mannen insisterer på Heinz. Så eg tenker at "smaker best" er umulig å svare på.


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser ikke ketchup og aner ingenting om smaken, men stusset over ordet "kjøpeketchup". Betyr det det at det er mange som lager sin egen?


#19

ingling sa for siden:

Mannen foretrekker Heinz, jeg spiser så lite av det at jeg ikke bryr meg så fælt, ungene liker ikke.



#21

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke. Jeg har gjort det flere ganger, men synes ikke det er verdt innsatsen, all den tid jeg knapt spiser ketchup. Jeg tror faktisk bare det er på pølser, og jeg spiser egentlig ikke pølser heller. Men det er ikke vanskeligere å lage ketchup enn mange andre sauser.


#22

Filifjonka sa for siden:

Nei, det skjønner jeg - det er bare veldig langt ned på prioriteringalista siden jeg ikke spiser det på pølser engang. :)


#23

Input sa for siden:

Jeg liker best Heinz sin, mann og barn liker best Idun sin.


#24

Filifjonka sa for siden:

I ditt tilfelle (som omtrent tilsvarer mitt) hadde jeg vel egentlig bare latt ungene velge den de syns smaker best. Det er jo ikke akkurat snakk om daglige store doser.


#25

noen sa for siden:

Hos oss går det en del ketchup, og vi sverger til Iduns vanlige. :nemlig:


#26

Tallulah sa for siden:

Hiawata spiser endel ketchup, så etter å ha sett forrige ketchuptest byttet vi fra Heinz økoketchup til Idun. Jeg spiser ikke ketchup annet enn en tynn liten stripe på pølser.

Samme her, jeg liker den, men Hiawata syns den er for sterk. Meny hsr begynt å føre Sticky Fingers, den er også god. Hiawata liker selvsagt ikke den heller. :knegg: Den har en anelse mørkere, røyket smak.



#28

Hyacinth sa for siden:

Enig i det, men jeg tenkte at når jeg først skal ha en flaske i kjøleskapet, så kan det like gjerne være en god en. :)


#29

Tallulah sa for siden:

Men er det du som nesten ikke spiser ketchup som skal vurdere smaken, eller ungene dine? Jeg forlanger ikke at Hiawata skal spise superbra sin ketchup som han syns er for sterkt, bare fordi jeg liker den. Derfor har vi Idun som kommer best ut på innhold, og har en smak han liker.


#30

Hyacinth sa for siden:

Ungene driter i hvilken ketchup det er, men de liker ikke veldig "annerledes" ketchup som feks hjemmelaget. Ellers ser jeg at du har helt rett, jeg rører i realiteten ikke ketchupflaska, men jeg synes det ee greit å ha tilgjengelig en spiselig en i tilfelle vi griller pølser. Noe vi aldri gjør, så jeg burde gitt blaffen.


#31

Niobe sa for siden:

Jeg har laget ketchup to ganger, men det er ikke verd styret.


#32

Nenne sa for siden:

Kan du lenke til den undersøkelsen, Hyacinth? Vi spiser ikke mye ketchup, men vi har et par oppskrifter der vi bruker en del og da er det jo greit å ha en bra ketchup til det.


#33

Tallulah sa for siden:

:knegg: Da hadde jeg kjøpt Idun eller Heinz, alt ettersom. Jeg pleier å kjøpe en flaske med eksklusiv ketchup til meg selv til sommersesongen, siden det da går litt pølser på grillen. Det eneste jeg virkelig ikke kjøper er de med kunstig søtning.


#34

Palmen sa for siden:

Vi liker best Idun uten tilsatt sukker.


#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg unngår også å kjøpe de med kunstig søtning.


#36

Darth sa for siden:

Ungene liker best Idun, og da får de det. Det jeg liker med Idun er at den er den suverent beste ketchupen å lage tynne striper med, f.eks. på pølser. Jeg liker ikke når det kommer ut svære klumper eller tykke striper sånn at alt smaker bare ketchup.


#37

Njulaif sa for siden:

Her i huset går det i Superbra ketchup, som er mannens favoritt og som jeg også liker godt, og Idun chiliketchup, som jeg må innrømme jeg foretrekker i de aller fleste tilfeller. Bruker ikke veldig mye ketchup, men må ha litt når vi har burgere eller pølser, og det har vi jo litt oftere nå som grillsesongen har begynt.

Jeg likte ikke ketchup i det hele tatt da jeg var barn. Da var det sennep som gjaldt.

Har du forresten sett at Idun har kommet med sånne små ketchupflasker for feks turbruk? De vanlige inneholder litt over 500 g (er det 530 tro?) og disse må inneholder 210 g. Hvis dere ikke bruker så mye ketchup kan jo det være noe kanskje?


#38

Niobe sa for siden:

:knegg: De var så søte at vi måtte kjøpe en. Jeg er sucker for miniatyrer. :knegg:


#39

vixen sa for siden:

Jeg liker best Idun sin originale. Spiser ikke så mye ketchup og det faller inn under de tingene som skal smake det samme som da jeg var lita. Comfort food for meg er makaroni med ost og ketchup og litt stekt gilde grillpølse. :humre:


#40

Njulaif sa for siden:

Mulig det havnet en av hver av de der flaskene (finnes en sennep også) i vår handlekurv her om dagen også. Fordi de var så søte... :o :sparke:
Man må jo ha vanlig ketchup i hus dersom man skulle finne på å invitere venner med større barn enn det vi har på middag i sommer feks. :nemlig:


#41

Palmen sa for siden:

Hahaha, de små, søte måtte vi kjøpe også. Fordi de er så søte. :sparke:


#42

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser det er flere tester, de tester nok hvert år, men den hvor Heinz kommer dårlig ut er denne (der testes kun innhold altså, ikke smak):

m.db.no/2015/06/01/tema/mat/matsiden/mat_og_drikke/tester/39446766/?www=1


#43

Nenne sa for siden:

Takk skal du ha! :blomster:


#44

GinaK sa for siden:

Uh, vi bruker nesten ikke ketchup men har en Heintz stående for tenkte at den var sunnere... Neidaså. Får sjekke listen og finne en annen og ha stående til grillsesongen. :)


#45

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er så rart at en ketchup som regnes som god/ bedre enn andre inneholder så lite tomater. Det er der det ikke rimer for meg. Forutsatt at det er ordentlig gode tomater som brukes, så burde man kunne kjenne det på smaken.


#46

Che sa for siden:

Her i huset er det vanlig Idun som det går av. Det er ikke mange flaskene som går i løpet av et år, men dog.
Jeg liker ikke vanlig ketchup, men synes i alle fall å kjenne forskjell på idun og f.eks de superbillige - de smaker vitterlig ingenting.


#47

Filifjonka sa for siden:

Men hvor usunt er det liksom, selv om Heinz ikke er den optimale i testen? Hvis en ikke akkurat har noe høyt forbruk så tenker jeg at forskjellen er så liten uansett.



#49

Tallulah sa for siden:

Ja, det er jo noe med det. Hiawata spiser ganske mye ketchup (syns jeg), men det er jo allikevel ikke hver dag, og maks en spiseskje i mengde per gang.


#50

Filifjonka sa for siden:

Blåser i den ene testen etter den andre i dag og lar humla suse ser jeg. :knegg:


#51

Tallulah sa for siden:

You crazy woman you!


#52

Filifjonka sa for siden:

Ja her går det raskt nedoverbakke nå merker jeg.


#53

apan sa for siden:

Vi bruker stort sett Idun, jeg tror ikke ketchup er særlig sunt uansett.


#54

Njulaif sa for siden:

:nemlig:


#55

polarjenta sa for siden:

Vi bruker idun, Ingen av oss spiser mye ketchup, og jeg har vokst opp med idun ketchup, så da har jeg bare fortsatt med den.


#56

Hyacinth sa for siden:

Ja, enig, men jeg forventer iallfall at de som tester oppgir hva som testes. Hvis de kun tester innhold, så må de skrive det. I svært mange tester vurderes pris som en faktor, og det irriterer meg. Prisen kan jeg vurdere helt selv.


#57

Benzo sa for siden:

Vi bruker Heinz, både voksne og barn liker den best.


#58

Guava sa for siden:

Jeg måtte :knegg: litt av begrepet Kjøpeketchup.

Jeg synes ketchup smaker ganske så likt uavhengig av merke og kjøper det som står nærmest eller koster minst. Den vi har nå er fra salatmesteren og så har vi en mini fra idun.


#59

Angelique sa for siden:

Jeg har faktsik alle de tre typene som er nevnt her i kjøleskapet.
Barna liker Idun best, jeg sverger til Bergbys. I tillegg har jeg Heinz.


#60

rine sa for siden:

Vi bruker Idun, men jeg liker egentlig Heinz best. :gruble: Det er sikkert fordi det er mannen som kjøper ketsjup, jeg savner det aldri, og vi spiser veldig lite av det. Har det vel på bordet max en gang i uka.


#61

Elise sa for siden:

Ketchupen man får i de små posene på McDonalds er best til pommes frites, iallfall. :nemlig: De er også veldig kjekke å ta med på tur. :jupp:


#62

Hyacinth sa for siden:

Grunnen til at jeg valgte å presisere at det var snakk om kjøpeketchup allerede i overskriften var at jeg er helt sikker på at noen ville ha svart "lag kketchupen selv, det er best!" hvis jeg ikke gjorde det. Og jeg har ikke tenkt å lage ketchupen selv.


#63

Niobe sa for siden:

Jeg er syk, har null matlyst og penicillinen gjør meg kvalm, men denne tråden gir meg stadig lyst på noe med ketchup på! Av alle ting! :knegg:


#64

rine sa for siden:

Jeg kunne godt tenkt meg å se hvor mange som egentlig lager ketsjupen sin selv. :knegg: Jeg er ikke veldig matsnobbete av meg, men er da virkelig få matretter som blir bedre med ketsjup? Maten smaker jo bare ketsjup om man bruker det? Og folk som tar ketsjup på pizza, pasta og andre tomatretter, skjønner jeg iallfall ingenting av. :sjokk:


#65

Elise sa for siden:

Heldigvis (og dessverre) har folk ulik smak, og smaksløker som fungerer forskjellig.


#66

Syrinx sa for siden:

Har ingen anelse om hvilken som er best. Kjøper kanskje to ketsjupflasker i året og da blir det gjerne Heinz.

(Men jeg har på planen å lage egen ketsjup og sennep til sommeren, det vil matche de hjemmelagde pølsene mine godt.)


#67

Hyacinth sa for siden:

Selvsagt, men det er likevel noen ganger litt universelle "regler" for hva som fungerer eller ikke fungerer ift smakssansene. For eksempel balansering av syre, sødme og salt. Eller at smak blir mer framtredende i visse temperaturer. Mrn selvsagt kan man likevel foretrekke hva man vil.


#68

Elise sa for siden:

Det er ganske frustrerende når andre prøver å bestemme hva en skal synes og mene om hva som smaker godt. Det må faktisk være lov å ha egne preferanser akkurat der. :nemlig: (Jeg har EKSTREMT mange eksempler jeg kunne kommet med, ketchup på pasta er bare en ting folk har lyst til å mene noe om at andre helst ikke skal synes noe om.)

#69

rine sa for siden:

Hæ? Jeg er ganske sikkert på at jeg ikke prøvde å bestemme hva andre skal synes er godt. Jeg sa bare at jeg ikke skjønte greia med tomat på tomat, spesielt når pastaen smaker ordentlig tomat (som det faktisk gjør av og til!) og man pøser på med kunstig og sukret tomatsmak. Jeg synes det er rart med sukker på nugattiskive også, jeg, eller salt på potetgull.


#70

Elise sa for siden:

Det siste innlegget var ikke til deg, rine. Det var for så vidt ikke egentlig til Hyacinth heller, det var sikkert en overreaksjon. :nemlig:

Jeg har ganske annerledes-fungerende smaksløker enn mange jeg kjenner, og er såpass drit lei av å bli fortalt hva som er godt og ikke, at det kan godt hende jeg tenner på litt for mange plugger av og til når jeg ser antydning til sånt. :knegg: Sorry.


#71

Acino sa for siden:

Den dagen jeg begynner å bekymre meg for hvilken ketchuptype ungene spiser pga innhold(når vi ikke snakker direkte skadelige ting selvsagt) så tror jeg at jeg for lengst har tenkt at de spiser for mye ketchup. Er veldig fan av ketchup til noen ting og andre saker og smaker til andre ting, at det gjelder for ungene også. Men har vi ketchup så har vi ketchup og da får de selv velge av de to jeg og mannen foretrekker; Jeg liker best vanlig idun og mannen veksler mellom heinz og av og til sticky fingers.


#72

Hyacinth sa for siden:

Men det jeg skrev var en generell kommentar om hvorfor jeg spør her på forum om hva som er den beste ketchupen. For det er klart at for de fleste så finnes det matvarer som er bedre enn andre?


#73

Hyacinth sa for siden:

Ja, altså, det var ikke akkurat derfor jeg skrev hovedinnlegget. Eller var ikke dette en kommentar til meg? :undrer:


#74

Elise sa for siden:

Hehe, ja, skjønner. Det første innlegget mitt burde inneholdt et sitat fra rine. Jeg kommenterte i utgangspunktet det med at hun synes det er dumt at andre folk tar ketchup på pastaen sin, da det ikke gjør maten bedre (det var ikke akkurat slik hun skrev sikkert, men det var det jeg leste). ;) Jeg er vant til å høre ting som "hæ, det går ikke AN å ikke like denne rødvinen, den smaker jo saft!" "det er jo ikke mulig å like jordbær, men ikke jordbærsyltetøy?" "hvorfor tror du at du ikke liker sjokoladekrem, når du liker sjokolade?" "Nei, dette ER IKKE sterkt, du bare overdriver", osv. Så en setning som sier at det er tåpelig (igjen, min tolkning, ikke rines ord) å ta på ketchup på enkelte matretter får meg til å overtenne litt. :digger:

Kan ellers bidra med den beste bearnaisesausen, som er fra Kanda (på flaske). De har nå plutselig kuttet ut store flasker og selger bare miniflasker?


#75

Acino sa for siden:

Nei, det var generelt etter å ha skumlest tråden og lest noen av linkene om innhold versus smak hvor jeg satt igjen med tanken om at dersom jeg bekymrer meg for mengden heinz istedenfor idun(som er bedre i test pga mer tomater) så tenker jeg på egne barns vegne at de spiser alt for mye ketchup. Og så la jeg til at jeg foretrekker idun og mannen stort sett heinz - og ungene ser ut til å velge begge deler, nå for tiden mest heinz. Har vi ketchup på bordet så har vi det på bordet og de kan velge blandt de.


#76

Njulaif sa for siden:

Om de blir bedre er nok en smakssak, men feks pølser og burger må jeg ha både sennep og ketchup på. Det blir liksom ikke det samme uten synes jeg. Når det gjelder burger har jeg også på en eller annen form for burgerdressing også (nei, ikke ferdigkjøpt hamburgerdressing på flaske, men som regel noe vi lager selv, eller noe laget på Jakobs el.l.), men må liksom ha de to-tre ringene med sennep og ketchup i tillegg. Det bare hører med rett og slett.

Og så hender det at jeg bruker sennep eller ketchup hvis jeg lager ostesmørbrød.

Jeg synes heller ikke at maten smaker bare ketschup når jeg bruker det heller. Det kommer vel også an på mengden man bruker tenker jeg, og hva man har som tilbehør ellers (på feks de før nevnte ostesmørbrødene).


#77

Elise sa for siden:

Nå måtte jeg gå og sjekke hva slags ketchup vi hadde i kjøleskapet. Vi har to fra idun, den ene er en chili-variant som bare mannen liker. I tillegg har vi en gigantisk flaske fra "salatmesteren", som jeg tror også smakte helt greit. (Også har vi noen poser fra McDonalds liggende da, til tur.)


#78

Magica sa for siden:

Vi kjøper den billigste i håp om at ungene spiser mindre av den. :knegg:


#79

Magica sa for siden:

Jeg syns forresten ketchup er godt på pølse og hamburger. Der stopper det, tror jeg.


#80

Hyacinth sa for siden:

Til og meg jeg synes det finnes matretter som blir bedre med ketchup. Pølser i brød og hamburger er sånn mat. Pommes frites må dyppes i ketchup. Og ketchup er godt på ostesmørbrød. Under osten, rett på brødet.

Nå spiser jeg svært sjelden sånn mat, men når jeg gjør det, så henter jeg ketchupen.


#81

apan sa for siden:

Jeg liker også ketchup godt. Både på pølse og burger er det en selvfølge, og på pasta om jeg ikke har saus.
Jeg er mest opptatt av at barna ikke skal lære at man skal ha ketchup på "alt" (alt trenger jo ikke bli dynket i ketchup), men tror ikke ellers det er en stor helsefare.


#82

Syrinx sa for siden:

Dagen derpå: kokt ris blanda sammen med stekt kjøttdeig (krydra med rosmarin, salt og pepper) og en god dæsj ketsjup på toppen. En vinner helt siden bakfyllas morgen.


#83

Hyacinth sa for siden:

Det er også grunnen til at vi begrenser ungene. Ikke sukkermengden. Men alt trenger ikke dynkes i ketchup.


#84

Hyacinth sa for siden:

Med all respekt å melde: Det hørtes ikke særlig godt ut. :hehehe:


#85

Syrinx sa for siden:

Det skjønner jeg. :knegg: Men det er altså helt storveis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.