Frøkna har lagd hjemmelaget iskrem noen ganger nå med litt hjelp. Det er skikkelig digg, men idag fant jeg ut at jeg skulle slå på stortromma og kjøpte en Wilfa sin testvinner. Fin pris også - 1295kr på Elkjøp - siste de hadde inne.
Jeg var litt bekymret for støyen på Wilfa sin modell. Har sett flere youtubes hvor den støyer vel mye. Men jeg følte det var litt for drøyt å investere i en Nemox til 2.5x prisen av Wilfa - ihvertfall uten å ha prøvd konseptet først.
Vi fyret ei røre så fort maskinen kom i hus, og det første jeg la merke til var at den var jo slett ikke bråkete. Hmm.. jaja.. nyere modell? Kanskje videoene ikke ga et riktig bilde av lydnivået?
Etter 20 minutter var temperaturen nede i -19 grader, og der ble den værende. Nytt Hmmm..... alle videoer jeg har sett viser temperatur på -24 grader - og det etter veldig kort tid.
Etter 45 minutter begynte vi å se at dette skulle bli is - men temperaturen lå fortsatt på -19 grader.
Etter 50 minutter var maskinen fortsatt ikke bråkete, gikk veldig tungt... og så klarte den ikke dra rundt lenger.
Isen var ikke nær så stiv og frossen som jeg har sett på filmer og bilder, men vi gravde godene ut av bøtta og smakte. Helt klart godt, og tendenser til is, men en ganske varm sådan.
Har jeg fått meg en blindgjenger av en iskremmaskin? Noen andre som har Wilfa Vanilje (som jeg tror den heter... også kjent som ICM-C15)?
Hvis du tar for mye is-røre i bollen blir den ikke helt fast. Dersom du kun fyller bollen 2/3 eller mindre får den softis-konsistens og kan enten spises med en gang eller fryses.
Jeg har akkurat samme maskin, og min lager over forventning fast is (forbi softisstadiet) og kommer ganske raskt ned i -26. Det har den faktisk også gjort de (opptil flere gangene) jeg har fylt opp med for mye røre (sånn at isen etter hvert kommer kravlende ut av bollen). Så mitt tips er at du har fått en mandagsmaskin og burde klage.
Det var bare såvidt jeg fikk tak i en ny Wilfa. Enten så er modellen utgått, eller så har Wilfa produksjonsproblemer. Borte fra elkjøp og lefdal nettbutikker, borte fra sentrallager.
Jeg leverte den ødelagte tilbake hos Elkjøp i Haugesund, og selgeren ville gjerne by på en Sandstrøm som ligner litt på Wilfa sin - men som koster mer (1795kr).
Det første jeg la merke til var at Wilfa sin "drivaksel" til eltespaden er mye mye bedre enn Sandstrøm sin. Jeg vil på det sterkeste fraråde noen å kjøpe Sandstrøm - ihvertfall til den har blitt testet og sammenlignet med konkurrentene.
På Elkjøp Åkra (av alle sentrale steder i dette land) hadde de en i hylla, men til 1995kr.. Jeg fikk heldigvis overbevist dem om hva rette pris skulle være.
I morgen blir det ny røre. Jeg krysser fingre for at ikke alle utstillingsmodeller er ødelagte :).
Nå er jeg i ferd med å miste motet og tålmodigheten med wilfa :(
Pakket ut den nye maskinen, gjorde rent, alt så bra ut. Blandet en røre fra oppskriften i manualen. Fløten og melka sto ikke ute kjempelenge, men selv om det bemerkes i manualen at ingrediensene ikke skal kjøles på forhånd, så vil jeg tro det er innafor å ta fløte/melk rett fra kjøleskapet?
Denne maskinen bråkte betydelig mer enn den forrige, og temperaturen gikk kjapt ned til -20 grader (ca 6-7min), men så stoppet den. Etter 15min var temperaturen -21 og det ble laveste.
Etter 45 minutter stoppet rørespaden å gå rundt fordi det var for tungt. Hva i all verden er det som skjer :(
Dette ligner ingenting av det jeg har sett på youtubes og lignende, og jeg har inntrykk av at det er kun unntaksvis at den skal stoppe pga tung røre, spesielt når jeg ikke overfyller bollen.
Jeg begynner å lure på om det er en grunn til at det er stopp på salg av denne modellen.
Har tatt bilder og film av den underveis og akkurat når den knelte etter 45 minutter.
Jeg SKAL ha iskremmaskin altså, men jeg gjør ikke flere forsøk med Wilfa. Og jeg som var så snusfornuftig... prøve først med en testvinner til en hyggelig pris. Right... burde gått for Nemox-maskinen med en gang.
Jeg er kjempeskuffet. Den har vært testvinner to år på rad eller no'.
Jeg har aldri brukt en som må fryses ned over natten, men da må jeg planlegge... jeg er veldig dårlig på å planlegge iskrembehov :rolleyes:
Vi har også en sånn vanlig/gammeldags med bolle som må fryses først (Kenwood). Den lager alltid nydelig og perfekt is. Bollen bor i fryseren og er derfor alltid klar til islaging. :jupp:
Jeg lagde en halv røre i Wilfaen idag igjen... Nå tok det under 30 minutter før den ikke klarte å snurre røra rundt lenger. Isen ble forsåvidt ikke ille, men temperaturen når ikke de -26 som jeg har sett andre Wilfaer står på.
Det jeg la merke til var at nesten all isen satt fast i vispen eller rørespaden - hva nå enn den kalles. Det var friksjonen mot isen som satt i sideveggen som gjorde at den stoppet.
Jeg er veldig usikker på om jeg har fått to mandagsmaskiner, eller om jeg bare har feil forventninger til hvordan dette skal gå til.
Wilfaen er returnert, men jeg grabbet en OBH Nordica for å teste fryse bolle konseptet også. Den hadde to boller med lokk - virket veldig praktisk.
Så får vi se, om jeg blir fornøyd med Nemox Oxiria når den kommer i posten.