Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fotoapparat eller mobilkamera på ferie?

#1

Fløyel sa for siden:

Tidligere dro vi med fotokamera og ulike linser på ferie, men de siste 2-3 årene tror jeg, har vi kun brukt mobile. Jeg ser at bildene tatt med fotokamera er av vesentlig bedre kvalitet, så nå vurderer jeg sterkt å lade opp batteriene på fotokameraet og dra det med meg. Men akk, det krever litt plass. Mobilen er med uansett.

Hvordan er det med dere - er fotokamera en utdøende dings?


#2

Veronal sa for siden:

Har med kamera, men velger ut et objektiv.


#3

Lavender sa for siden:

Har et lite Canon kamera som er godt nok. Vi sluttet med stort kamera og linser etter innbrudd i leiebilen på en Portugal ferie, vi vet noen iakttok oss og antok det var verdier i bilen, noe det ikke var.


#4

Neket sa for siden:

Jeg har samme dillemmaet. De siste årene har jeg bare brukt mobilkamera pluss et vanntett kompaktkamera, men i år skal vi blant annet innom Grand Canyon, så jeg vurderer å ta med det store kameraet.


#5

rine sa for siden:

Jeg har alltid med vanlig kamera på ferie. Synes bildene blir finere da (jeg har et godt kamera)- men litt mer tungvint enn mobil er det selvsagt.


#6

Isolde sa for siden:

Alltid med speilrefleks med to forskjellige objektiver. Jeg får helt vondt inni meg når jeg tenker på ferie uten skikkelig kamera.


#7

mrc sa for siden:

Jeg tar ikke med meg speilrefleksen og de større objektivene. Det blir heller det speilløse systemkameraet - en Olympus E-P2. Objektivene jeg tar med er et 14-42 og et 17mm. Kameraet og objektivene veier da mindre enn 12-60-linsa jeg vanligvis bruker til speilrefleksen....

I tillegg tar vi med oss et enkelt vanntett Nikon-kompaktkamera. Morsomt å ha med ut i vannet, ut i vann, i rutsjebaner og hva det måtte være.


#8

Niobe sa for siden:

:ja:


#9

Neket sa for siden:

Hvilke objektiver pleier du å reise med? For eksempel hvis målet var landskapsbilder, bilder av ungene, og ett og annet bybilde?


#10

Fløyel sa for siden:

Takk for godt tips. Jeg vurderer å kjøpe et mindre og mer kompakt kamera.


#11

noen sa for siden:

Jeg kjøpte meg et kompakt systemkamera (Sony Nex-6) for to år siden, og jeg er veldig godt fornøyd med det. Det er lite og lett nok til å være med på lange fotturer, samtidig som det er veldig morsomt å fotografere med. Anbefales!


#12

Fløyel sa for siden:

Takk for tips. Jeg må nok finne et jeg kan ha i veska og ikke et som krever egen veske. Systemkamera - er det med fast objektiv og bedre enn kompaktkamera?



#14

Myria sa for siden:

Alltid fotoapparat. Jeg har et jeg bare kan ha med i veska. Hvis det var så stort at det krevde egen veske ville jeg ikke giddet ha det med.



#16

Tallulah sa for siden:

Kommer an på ferien, og hva man ønsker å ta bilde av, tenker jeg.

Jeg pleier alltid å ha med et lite Lomo-kamera med ekte film som jeg alltid glemmer å fremkalle. :knegg:


#17

mrc sa for siden:

Nikon, Canon m.fl. har også kommet med mindre speilløse løsninger med utbyttbar opptikk. For en del av disse finnes det adaptere som gjør at man også kan benytte optikken til de større speilrefleksene til selskapene. Mitt speilreflekskamera er også fra Olympus, og via adapter kan jeg bruke optikken jeg har til det også på Olympus Pen-kameraet.


#18

Isolde sa for siden:

Jeg reiser med 50mm og 70-200. Men det er fordi det er det jeg har. Kanskje en 18-55 ca hadde vert greit? Bruker 90% av tiden 50mm.


#19

Tinka sa for siden:

Kamera og linser må med på tur.


#20

Anne C sa for siden:

Jeg har kun hatt med meg iPhone på de siste feriene mine. Det holder til mitt bruk akkurat nå. Men når jeg skal til CERN om tre uker, da tror jeg nesten jeg må ha med meg speilrefleks.


#21

mrc sa for siden:

Husk at en del kameraer i det mer komakte systemkamerasegmentet har annen crop-faktor. Her kan man f.eks. ikke sammenligne Nikon og Canon med Olympus. Det som var f.eks. 50 mm i gamle 35 mm-tiden ville være 75 mm hos Canon og Nikon, men 100 mm hos Olympus.


#22

Isolde sa for siden:

Er sant det. Jeg har jo fullformat så 50mm hos meg et 50mm. Ka skje 30mm er bedre for de med mindre bildebrikke. Men når savnet jeg veldig sånn 50mm fungerte på mitt gamle crop kamera. Vurdere å kjøpe en 85mm lenge men har slått det fra meg.


#23

Candy Darling sa for siden:

Alltid med kamera. På lange turer har vi både speilrefleks og et Leica kompaktkamera, på mindre turer blir det kun Leica. Men savner ofte speilrefleks da.


#24

liefje sa for siden:

Alltid med speilrefleks paa ferie. Jeg har det bare hengende rundt halsen uten kameraveske naar vi er ute. Mobilbilder blir bedre og bedre, men er ennaa ikke i naerheten av hva jeg faar til med et ordentlig kamera.


#25

Darth sa for siden:

Jeg tar alltid speilrefleksen med, men må innrømme at det er mobilen som er desidert mest i bruk, både i hverdagen og på ferie.


#26

Che sa for siden:

De siste årene har vi ikke hatt med mer enn det lille kompaktkameraet som var veldig fancy i sin tid (for ti år siden....) - Vi bruker det lite, men jeg liker ikke å ha med mobilen på stranda etc.


#27

-ea- sa for siden:

Har ikke brukt speilrefleksen min på flere år. Det er nok mobilen som er med, alltid.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Jeg (vi) har speilrefleks med masse utstyr, ekstra god ekstern blitz osv, men bruker det aldri lenger. iPhonen tar vel så bra bilder til mitt bruk, bruker det også til bloggbildene osv. Fikser litt på bildene på Instagram om det trengs, er mange gode funksjoner der nå.
Mannen får med seg kameraet når han flytter, jeg har ikke bruk for det.


#29

Novla sa for siden:

Jeg gidder aldri drasse med meg speilreflekskameraet på ferie; orker ikke bruke mye tid på å styre med linser og innstillinger, samt at det er relativt upraktisk å holde på med sånt med to småttiser rundt beina. ;) Pleier å ha med et lite kompaktkamera, men ser at det i praksis er mobilen som blir mest brukt.


#30

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes mobilbilder er helt fine til kjappe snaps ute i godt lys, men den er jo ubrukelig ved dunkel belysning eller når du vil ha mindre dybde/uklar bakgrunn eller whatnot.


#31

Niobe sa for siden:

Om man synes iPhonen tar like gode bilder som et speilreflekskamera, da har man virkelig ikke lært å bruke kameraet ordentlig...


#32

Dixie Diner sa for siden:

"Like gode til mitt bruk", Niobe. Jeg synes fine, vanlige bilder er helt greit på ferie, så jeg har ikke sett behovet for å dra med "monsterkameraet" på ferie. Vil man ta fotografbilder så er jo saken litt annerledes, selvsagt.
Forresten så kom jeg over en nettside en gang der en fotograf hadde tatt bilder med både speilrefleks (som han brukte i jobben) og en av Samsung Galaxy-typene, og la bildene ut, og de fra Samsungen var overraskende flotte, man kan visst lære seg å ta uhyre bra bilder på Samsungen og. Må se om jeg finner igjen den nettsiden, det var sprøtt.


#33

Novla sa for siden:

Helt enig. For meg er ikke feriebilder mer enn minner om hva vi har gjort, de trenger ikke være små kunstverk.

Om man er veldig opptatt av foto per se er det jo noe annet, men for meg er det ikke verdt bryet, og, ikke minst, tidsbruken. På ferie vil jeg oppleve, ikke fikle med kameraet. (Går sikkert kjappere om man er mer erfaren enn meg, da. ;))


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.