Jeg har aldri laget det før, og er skikkelig dårlig på (intuitiv)baking, så jeg må spørre:
Noen steder står det: "kok opp fløten, og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet."
Andre steder står det: "Smelt sjokoladen i oppvarmet fløte. Når du varmer opp fløten, pass på at den ikke koker."
:gruble: Hva sier FP? Koke eller ikke koke? Utgjør det noen forskjell?
Også har jeg forstått det slik at blandingen må bli helt kald før man kan piske krem av den? Kan man sette den i fryseren for å spare litt tid?
Jeg koker ikke fløten, bare varmer den nok til at sjokoladen kan smelte. Da har jeg aldri hatt problemer med å piske sjokoladekrem etter at den er blitt helt kald. Jeg vet ikke om det at fløten kokte ville gjøre noen forskjell, men jeg har aldri forsøkt koking siden den andre metoden fungerer for meg.
Det gjør alltid jeg og. Smelter sjokolade og fløte sammen på middels/lav varme i en gryte, avkjøler over natta eller i 4-5 timer eller noe sånt (synes over natta er enklere, da bare lager jeg det feks. rett før jeg legger meg og glemmer den ut), og pisker den opp når jeg trenger den.
Jeg foretrekker denne, det er den som ligner mest på kufløte og smaker aller best. Finnes i sprayboks også, genialt. :D Har kun sett den på nettbutikker og på Mega på Madla da, men siden Mega der har den så bør jo egentlig andre slike butikker også kunne ta den inn.
Får jeg ikke tak i den bruker jeg Alpro airy & creamy, eller Go Green havrefløte. Begge funker fint. Har aldri merket noe særlig forskjell på å bruke disse tre kontra vanlig kufløte til slike ting, heldigvis. En dessertfavoritt er å blande (trenger ikke å piskes) en kartong Go Green-fløte med et par gode ss kakaopulver, litt vaniljesukker og litt hakket sjokolade (evt. knust Oreokjeks) og ha i porsjonsglass og sette kaldt. Nydelig sjokolademousse på 1-2-3. Serverte disse på en pop up-restaurant en gang og alle var helt ville og skulle ha oppskriften.
Det er også kult å smelte sjokoladebarer (Snickers, Mars osv, jeg bruker melkefrie versjoner) i fløte og piske opp. :hyper:
Mamma har oppskrift på ei kake hvor det skal kokes fløte med sjokolade, bli kaldt, og vispes opp som krem som sjal være i ei marsipankake. Den er en helt spesiell krem, jeg vet ikke om det er kokingen som gjør det for jeg er vel ikke vant til å smelte sjokolade i fløte for å piske som krem, jeg bruker ellers vanligvis mye mindre fløte og det blir sjokoladeglasur.
Ja, når sjokolade smeltet i fløte piskes opp som vanlig kremfløte, blir det fløffy og digg. Helt annerledes enn glasur. Kan også gjøres med andre ting, feks. Fox, Snickers og lignende.
Nå googlet jeg kremfløte med sjokolade - fordi mitt første barnebarn skal døpes i helgen og jeg skal lage kake - og hvor havnet jeg? :knegg: Hos mine gode venner i mitt annet hjem. :elsker:
jeg skal koke opp fløten, tror jeg - skal ha litt espressopulver i og ha på en konfektsjokoladekake.
Nå har jeg kokt kremfløte og dronningsjokolade og espressopulver. Det skal piskes i morgen tidlig og spises i dåpen til det første barnebarnet mitt. :elsker:
Å, det høres fantastisk ut. :hjerter: (og det nydelige barnebarnet!)
Jeg skal lage tvangskake til julelunsj på jobb på torsdag, og vurderer den gamle klassikeren sjokoladekake fra Café Sting, og da blir det i så fall med sjokoladeganache. Alternativet er ostekake med pepperkakebunn og frisk appelsingele (egenkomponert). Hva er lurest, tro?
Jeg er egentlig ute etter en least effort-kake siden jeg HATER å bli tvunget til å bake, og allerede har brukt opp den delen av tålmodigheten min for desember.
Har kjøpt fløte og sjokolade til å ha oppå mandelbunn.
Liker best melkesjokolade til dette. En halvliter fløte og 400 g sjokolade, er det helt overkill? Kan slik krem bli overkill? Tror jeg har pleid å bruke 200 g tidligere.
Oi, hehe. Ok. Når jeg tenker meg om, tror jeg at jeg har brukt et lite fløtehus før. Men 200 g sjokolade i. Så mulig en sånn halvliter er veldig mye, ja.
Problemet med å ikke bruke begge sjokoladeplatene til baking er at jeg kommer til å spise den ene selv, antakelig allerede i kveld. Nå har jeg prøvd siden jul å kvitte meg med den ene julekiloen, og i dag var den endelig borte...
En halv liter fløte blir veldig mye krem til ett lag. Og jeg tør påstå det blir veldig mye bedre med mørk sjokolade, men det er jo smak og behag. Sånn ellers synes jeg 400 g sjokolade er fint til 5 dl fløte, men det blir en tørrere krem enn om man bruker mindre sjokolade. Men det kan da aldri bli for mye sjokolade.
Ja, jeg er mest glad i mørk sjokolade generelt og bruker sjelden melkesjokolade i bakst. Men akkurat i denne, sammen med fløte, elsker jeg det. Og jeg skal bruke mindre fløte og mindre sjokolade. Har allerede tatt store jafs av den ene...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.