Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere med småbarn og telefoner - OBS!

#1

m^2 sa for siden:

Lillegutt får venner overalt altså, sist alarmsentralen x3. Dama var visst koselig, sa de på skolen da! Lillegutt har nemlig iphone til talemaskin...

Visste dere at man kan ringe nødnummer selv om telefonen hverken har simkort eller nettilkobling?? Det visste nemlig ikke jeg :snill:

Det samme problemer får man med låste mobiler med simkort, da kan man ringe nødnummer selv om telefonen er låst men de passer man kanskje litt bedre på...


#2

Apple sa for siden:

Ja, det visste jeg faktisk. :glis:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Haha!! Jeg visste at man kan ringe med en låst telefon og det er jo bra, men jeg visste ikke at man kunne ringe uten simkort eller noe. Yikes. Min ettåring fikk tak i telefonen min en dag og satt med nødnummer-menyen oppe da jeg klarte å ta den fra henne til ville protester.


#4

zinatara sa for siden:

Ja, det visste jeg. Har lest artikler i nettaviser der nødsentralene har advart om dette. Er visst ikke uvanlig at små barn får leke med telefoner uten simkort og så ringer nødnummerene.

Når jeg var liten gikk jeg i klasse med en med PU. Han fikk lære nødnummerene og etter det ble det visst mange telefoner dit.


#5

Tjorven sa for siden:

Ja, det er jo noe av poenget. At man skal få tak i nødnumrene selv om telefonen egentlig ikke fungerer (den må ha strøm da). Dette er en av grunnene til at brannetaten ikke lenger har nødnummer 111.


#6

Ru sa for siden:

Ja, det visste jeg. Sånn har det alltid vært. :nikker:

Men greit med en påminner dersom det er ukjent for andre! :nemlig:


#7

polarjenta sa for siden:

Ja, visste det, derfor har jeg alltid tatt ut batteriet på telefoner som ungene har lekt med.


#8

m^2 sa for siden:

Jeg har åpenbart ikke fulgt godt nok med :mumle:
en glimrende anledning til å lære seg iphones "guided mode" eller hva det nå heter da :knegg:


#9

Teofelia sa for siden:

Jepp, det visste jeg. Som sagt lenger oppe, så bør ikke små barn få leke med gamle telefoner, med mindre de er helt avslått.


#10

Lavender sa for siden:

Ja det har vi lært. En av jentene ringte alarmsentralen som igjen ringte meg og forklarte at det hadde vært en oppringning fra min telefon, ikke så hyggelig person.


#11

Malama sa for siden:

Ja, dette har jo vært opplyst om jevnlig i media så lenge jeg har hatt telefon i alle fall... Så det visste jeg.

Ungene mine får ikke leke med telefonen, bare ipad, og den kan ikke ringe.


#12

Polyanna sa for siden:

Ja, det ser man jo når man får opp kodebildet. Men det har aldri falt meg inn at ungene kunne komme på å GJØRE det, da. :p


#13

m^2 sa for siden:

Jeg vet at det er mulig med simkort altså.

Men jeg visste overhodet ikke at det var mulig uten simkort eller nettilkobling!


#14

nokon sa for siden:

Ein bør vel ikkje la barn leike med gamle telefonar med batteri i det heile tatt. Dersom dei putter eit brukt batteri i munnen, kan dei bli forgifta.


#15

m^2 sa for siden:

lekte jo ikke lillegutt med telefonen da, ikke puttet han batterier i munnen heller, han er 12 år og dette er talemaskina hans som han bruker til å kommunisere med :sparke:


#16

Polyanna sa for siden:

Jeg visste faktisk det også, men det er nok mer tilfeldig og kommer fra en i overkant kommunikasjonsteknologiinteressert far. :p


#17

nokon sa for siden:

Eg skjønte det. Men der var fleire som nemnde barn i putt-i-munnen-alder nedover i tråden, så eg tenkte kanskje det passa her. Sjølv blei eg overraska då eg las om kor farlege batteri kunne vere, første gong.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.