Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Provosert ...

#1

Minerva sa for siden:

Aftenposten i dag
(1/15) Vinnerbildet - uke 29: De gode bildene oppstår når man fotograferer det som skjer mellom mennesker, dyr og gjenstander. Dette er Aftenfotografenes begrunnelse for å gi førstepremien til fotograf Åshild Berge. Det er hennes niese Aurora som vil smake på ørreten som ble fanget under en tur til Åseral. Mamma Ida Berge Almaas t.v.Foto: ÅSHILD BERGE

Ha ha, så morsomt å ha det gøy på en lieten tillitsfull jentes bekostning. Er det bare jeg eller er det virkelig håreisende at et sånt bilde vinner en fotokonkurranse i Aftenposten?


#2

Kirsebær sa for siden:

Slike bilder syns jeg ikke noe særlig om jeg heller.


#3

malena sa for siden:

Reagerte litt på det bildet jeg også, selv om det ikke akkurat gikk noe voldsomt inn på meg…


#4

safran sa for siden:

Jeg klarer ikke helt å se det hårreisende i dette? Du vet jo ingenting om hun virkelig stappet ørreten inn i munnen på jenta eller ei. Unger i den alderen gaper jo etter omtrent alt.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke heller sånne teite arrangerte bilder av barn i dumme situasjoner i Se og Hør-stil (med ølflasker og sånt), men reagerte ikke så veldig på dette bildet.
Det kan jo faktisk hende at hun bare skulle se på fisken, men endte med å gape etter den. Som safran sier så gaper jo barn i den alderen etter det meste.


#6

Inagh sa for siden:

Jeg klarte ikke helt å se det store provoserende i dette bildet jeg heller. Ingen vet, som fler har nevnt, om barnet faktisk fikk fisken stappet inn i munnen, eller om hun gapte etter den.

Men syntes jeg det var et spesielt bra bilde? Nei - jeg syns det var rotete, jeg. :knegg:


#7

jane sa for siden:

Jøss. Det skal ikke mye til for å provosere deg skjønner jeg. :knegg:


#8

Tinka sa for siden:

Syness ikke det bildet var noe å rope hurra for men det provoserte meg heller ikke.


#9

DM sa for siden:

Jeg synes ikke bildet var noe bra eller morsomt eller noe.


#10

Ekorn sa for siden:

Klarer ikke se den helt store provokasjonsfaktoren i dette bildet... Er det fordi vi liksom skal le av barnet og tenke; "stakkars barn som ikke fårstår noen ting.."? :vetikke:


#11

pippimamma sa for siden:

Jeg syns ikke bildet fortjente å vinne noe som helst, men jeg syns ikke det var provoserende. Dårlig er vel heller ordet jeg ville brukt. Men ungen er søt.:)


#12

Obelix sa for siden:

Synes bildet var dårlig, og heller ikke provoserende.


#13

Minerva sa for siden:

Jeg blir provosert fordi dette er et sånt typisk eksempel der barn blir latterligjort og satt i en posisjon hvor de ikke har mulighet for å forsvare seg selv. Jeg er i mot å le av barn som gjør det voksne forventer at de skal gjøre.

Og så blir jeg i tillegg provosert av at noen sender inn et slikt bilde, og at det i tillegg vinner en fotokonkurranse.


#14

Lykken sa for siden:

Latterliggjort og forsvare seg selv? Hun gaper mot en fisk i beste babystil, og det kan man vel le av i den situasjonen uten at hun har så mye å forsvare seg mot. Jeg ser absolutt ikke det provoserende med dette bildet. Men jeg tar ikke alt så seriøst heller, det er lov å le her i verden uten at det skal være så store konsekvenser av det utenom at lattermusklene blir trimmet. Når vi har ledd av våre barn føler jeg faktisk ikke at det er nedverdigende for dem, det er ganske naturlig å le av/med barna.


#15

jane sa for siden:

Unnskyld meg, men nå måtte jeg le. :o

Når det er sagt må jeg si meg enig med deg i at det er merkelig at et så dårlig bilde kan vinne en fotokonkurranse. Ja altså, nå snakker jeg ikke om selve motivet, men det er teknisk sett et veldig dårlig bilde.


#16

Minerva sa for siden:

Ja ja, det er vel bra vi er forskjellige, hvis ikke hadde det vært kjedelig.

Jeg syns det er dårlig gjort å sette barnet i en situasjon hvor vi som voksne misbruker den tilliten de har til oss. Når de rundt denne jenta skratter av hvor søt hun er som skal spise den fisken, så syns jeg det er provoserende fordi hun gjør det som vi voksne legger opp til at hun skal gjøre, og så ler vi AV henne etterpå, og ikke med henne.


#17

Lykken sa for siden:

Jeg tror neppe hun oppfatter seg selv som misbrukt i denne situasjonen, ei heller at man ler AV henne. Det er annerledes å le av en femåring som faktisk oppfatter forskjellen. Jeg blir egentlig litt provosert av at man skal legge så mye i noe sånt, hvor er skaden og hvor er perspektivet på hva som faktisk bør reageres på.
Men som du sier, det er godt man er forskjellige, så det blir noe å diskutere. ;)


#18

Minerva sa for siden:

Jeg syns ikke dette er like ille når men jeg er 5 jeg, faktisk. Da har man muligheten til å protestere eller gi utrykk for noe i etterkant som man ikke syns var alright.

Er de ikke likeverdige mennesker de helt små da, fordi de liksom ikke skjønner det allikvel? Er det ikke sånn at de sanser andres kroppspråk og steminger? Men nei, de skjønner ikke helt hva som skjer. Desto større ansvar å ivareta.


#19

Lykken sa for siden:

Jeg synes motsatt, en femåring tar seg faktisk nær av å bli ledd av, og mye latterliggjøring kan gjøre dem engstelige for å uttrykke seg videre.
En baby har etter min mening ingen vibber på å føle seg latterliggjort eller misbrukt, og jeg synes heller ikke det er misbruk å le av en unge som gjør noe ufrivillig morsomt. De ler gjerne med, og oppfatter deg som en hyggelig stemning der de voksne ler og har det gøy. Dette er en av mange situasjoner de faktisk lærer latter, humor og hva som kan gjøre at man ler.


#20

Minerva sa for siden:

Ok, da er vi uenige, for jeg mener at man har vibber på dette fra man er helt små, og så syns jeg at det har noe med respekt for andre å gjøre, uansett om man er liten eller stor.

Men fair enough, vi er uenige, men enige om at vi er uenige. Nå kan jeg ikke sitte her lenger for jeg får jo virkelig ikke gjort det jeg skal når jeg måtte inn å forsvare Martha og alt mulig...


#21

Maverick sa for siden:

Stakkars fisken ser jo vettskremt ut. Ingen som tenker på den her? :sjåkkert:

Ellers synes jeg bildet var dårlig, ikke egentlig morsomt men heller ikke sjokkerende. Bortsett fra for fiskens skyld, that is.


#22

Manga sa for siden:

Bildet var ikke spesiellt bra, men det provoserer meg ikke det minste.


#23

Skremmern sa for siden:

Dårlig bilde, men blir ikke akkurat provosert av den grunn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.