Jeg skal lage to kaker til i morgen, og begge må bakes i dag. Den ene skal være en brownie, den andre har jeg ikke bestemt. Siden jeg må lage masse annen mat og, så ønsker jeg at den skal være relativt fort gjort. Og god!
Denne er saftig og god, og så er den rask å lage siden det ikke er noe pisking av eggedosis e.l. først, alt bare røres sammen. :)
Krydderkake med kremostglasur
200 g smeltet smør
1 liter kefir
500 g sukker
650 g hvetemel
4 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts malt nellik
1 ts vaniljesukker
½ ts malt ingefær
½ ts muskat
150 g kremost naturell
200 g smør
2 dl melis
2 ss vaniljesukker
Rør sammen smør, kefir og sukker. Bland sammen det tørre og rør det inn i kefirblandingen. Hell i en stor bakepapirkledt langpanne og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl helt i formen.
Pisk sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker og bre over kaken.
Sitronkake. Kan også bare røres raskt sammen for hånd. Og du kan jukse og ta ferdigpresset sitron på flaske (men da ville jeg tatt alle 4 dl med sitron).
Du kan ta melisglasur med sitron, eller smørkrem med sitronessens, eller noe helt annet som glasur. Eller bare sikte melis over.