Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

P (b)lini surprise

#1

Heilo sa for siden:

Jeg er forvirret. Jeg er I Estland på russisk restaurant. Til forrett bestilte jeg plini med kald soppstuing. Jeg trodde plini/blini var tynne rugpannekaker med samme struktur som crepes, men de jeg fikk var lyse, tykke pletter a la små amerikanske pannekaker.

Nå er jeg veldig spent på om borsch'en jeg skal ha til hovedrett inneholder rødbete...

:confused:

Bmrk Toffskij :help:


#2

Taien sa for siden:

Et raskt googlesøk viser meg begge deler av det du beskriver.
Kos deg med forhåpentligvis god mat. ;)


#3

Heilo sa for siden:

Det var godt, bare uventet.

Og borsjen (hvordan skrives det da) hadde IKKE rødbeter. Det var kjøttsuppe med tomat og masse løk.

Noe sier meg at Russland er et ganske stort land, og at mine kunnskaper om russisk mat er veldig begrenset. :knegg:


#4

Novla sa for siden:

Blini vanligvis små og tykke, og laget av bokhvete, ikke rug. :)


#5

Myria sa for siden:

Det er det jeg også tenker. Jeg ville blitt overrasket om jeg fikk store, tynne pannekaker.


#6

Toffskij sa for siden:

Det de sier. Det er ofte gjær i bliniene, faktisk (men sjelden bokhvete i Russland og tilgrensende strøk, selv om det er det klassiske).

Når det gjelder borsjtsj, er det rett og slett ikke borsjtsj om det ikke er rødbeter i, så det vil jeg tro det var. Men det er ofte mange greier i tillegg, og om du har fått en variant med mye tomat og kål osv., går det antagelig an for rødbetene å drukne i resten av ingrediensene.


#7

Tallulah sa for siden:

De bliniene jeg har spist har vært små og tykke. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.