Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaken synker sammen på midten

#1

Kirsebær sa for siden:

Hva gjør jeg feil når kaken min synker samnen i midten?
Jeg baker sjokoladekake i rundform. Har prøvd å steke lengre, sank sammen likevel. :sur:


#2

Imma sa for siden:

Før eller etter du tok den ut av ovnen? Hvis den synker sammen etterpå kan du prøve å løsne kaken fra formen, på sidene, med en gang du tar den ut av ovnen.


#3

Syrinx sa for siden:

Den gjør det for at du skal kunne jevne ut med ekstra mye krem/glasur og pynt på midten. Nam!


#4

frukt sa for siden:

:ler: :highfive:



#6

Tussa sa for siden:

For lite mjøl og/eller for kort steiketid på høg temperatur har mamma innprenta meg.


#7

Odelia sa for siden:

Alt etter årsak kan det hjelpe å dekke kaken til med et bakepapir og forlenge steketiden noe. (Her kjører jeg gjerne på med 4-10 min ekstra der det er steketiden som gjør at kaken synker.)


#8

Annki sa for siden:

Jeg snur alltid kakene oppned på rist med en gang jeg tar de ut av ovnen og lar de stå slik til de er avkjølt, da blir de perfekte hver gang!

Sist jeg bakte firkløverkake glemte jeg det først, så den hadde allerede begynt å synke når jeg kom på å snu den, men det gikk fint allikevel og den ble høy og jevn på toppen :)


#9

Kirsebær sa for siden:

Takker for tips og lenker. Skal sjekke ut ved neste bakeanledning. :takker:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Men hvis kanten på formen er høyere enn kaken, er jeg redd den revner ved at ikke hele "faller" ut av formen om den snus opp-ned?


#11

Pamina sa for siden:

Du blandet ikke hardt nok når du rørte i melet, så egget får ikke nok støtte når du steker kaken. Når man vender i mel, så må man faktisk blande det godt, selv om det står at man skal vende melet forsiktig inn. Bland med en metallvisp, egg hever uansett.


#12

Joika sa for siden:

En konditor sa til meg en gang at jeg skulle slippe formen i gulvet etter steking (så den får et realt dunk) så den sank sammen jevnt.


#13

Tallulah sa for siden:

Bare tull å slippe noe i gulvet. Ingen ekte baker eller konditor ville sagt noe slikt i fullt alvor. :hehehe:


#14

frukt sa for siden:

Du må stå på ett ben og synge Der bor en baker mens du blander sammen røra. :nemlig:


#15

Joika sa for siden:

Jo, han gjorde faktisk det (ellers ville jeg ikke skrevet det ;) ). Jeg har ikke prøvd. :niks: Modern sier det funker. :vetikke:


#16

Tallulah sa for siden:

Vel, da syns jeg konditoren får lære se å bake skikkelig, i stedet for å gjøre alle kakene lite luftige. :knegg:


#17

Joika sa for siden:

Har dessverre ikke noe mer kontakt med han, så får ikke formidlet denne superviktige informasjonen. :knegg: Men kakene hans var gode, det skal han ha.


#18

Annki sa for siden:

Det har jeg aldri opplevd. Senest nå i helga gjorde jeg dette med en firkløverkake, og den var ikke opp til kanten av formen! :)


#19

Che sa for siden:

NÅ har du jo flust med tips, men jeg tror også at du bør passe på å ikke åpne døra for ofte. Jevnt varm temperatur altså. (det er i alle fall alfa og omega for sukkerbunn)


#20

Harriet Vane sa for siden:

Blande deigen ordentlig, ja. Smør formen godt langs sidene. Ikke åpne døren i det hele tatt under steking. Løsne evt kaken fra kanten med en smørkniv og la den kjølne opp ned. Jeg pynter gjerne kakene opp ned også, de blir penest da.


#21

Odelia sa for siden:

Jeg gjør også dette på visse kaker. Syns de blir jevnere og ikke minst litt saftigere da når fyllet får trekke ned i bunnen (kan jo legge til at jeg gjerne dobler fylloppskriften slik at det i alle fall ikke blir for lite :p).


#22

Pappalille sa for siden:

Jeg leste at katten synker sammen på midten. Det hadde vært verre. :nemlig:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.