Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har 6 liter rips, what to do?

#1

Maverick sa for siden:

Ja, seks liter nyplukkede med kjærlig hånd. Saft gidder jeg ikke lage siden jeg skal lage det i morgen av 50 liter kirsebær, men hva med syltetøy? Gelé? Noe annet snadder? Likør?

Oppskrifter, takk! :glis:


#2

malena sa for siden:

Ripspai!

Helt aldeles nydelig med vaniljesaus til.
Lag vanlig smulepaideig og legg rips oppå.
Inn i ovnen på passe varme og passe lang tid. :p

Kjempegodt. :jupp:


#3

malena sa for siden:

Ikke glem å sukre ripsen, forresten.


#4

Camomilla sa for siden:

Ripspai :ja:
Kan fryses og tines i ovnen og serveres med vaniljeis til.


#5

Maverick sa for siden:

Åh ja, det blir dessert i morgen. nam Noen som har peiling på hvor mye en liter rips veier? :blond:


#6

Tangina sa for siden:

Ripsgele er godt, men da bør ripsene ikke være veldig modne. Når bærene modnes, minker innholdet av pektin(?) som trengs for å gjøre geleen stiv. Har ingen oppskrift tilgjengelig her, men har lagd det et par ganger med stor suksess.

Ellers lager jeg ripssaft av mine rips - beste saften i verden. :selvskryter:


#7

Camomilla sa for siden:

Du kan også fryse noen og ha til jul.
Kjempegodt med riskrem med varm ripssaus til. Ha litt vaniljesukker i sausen under koking.


#8

Maverick sa for siden:

De er dessverre veeeldig modne, så det spørs om gelé blir noen vinner. Det er forresten min kirsebærsaft som er den beste i verden. :nemlig:


#9

Nada sa for siden:

Ripsvin! :D
Vi "lagde" 25 liter i fjor. Namnam!


#10

Che sa for siden:

Lag ripspai av litt og frys ned resten - halvfrosne rips med vaniljesaus smaker sommer - også i november. :enkel:


#11

Hyacinth sa for siden:

Du lager enten en fantastisk god rips-iskake (jeg har oppskrift, veldig enkelt! :D ) eller en diger porsjon med ripschutney som du setter på kjøl eller fryser. Moren min har flere oppskrifter, eller, det vil si, hun lager det mest på slump, men det finnes nok en del oppskifter på nett. Setter prikken over i-en på massevis av middager.


#12

amylin sa for siden:

Svigers har noen ekstremt gode oppskrifter hvor ripsgele inngår i sausen. Nam, nam ...


#13

Mei sa for siden:

Oppskrift? Kjøp 6 liter vaniljesaus og NYT :D


#14

Veronal sa for siden:

Urk, rips er noe av det mest stusselige jeg vet på bærfronten. Min stemor pleide å lage trollkrem med rips. Den eneste måten jeg liker å få servert rips er som pynt på en heavy, mørk sjokoladekake. Jeg vet ikke hvor mange sjokoladekakestykker som kreves for å få unna 6 liter rips? :glis:


#15

Che sa for siden:

Forøvrig funker det kanskje i likør :gruble:
Fyll et norgesglass fullt med rips. Fyll på sukker så det også dekker kanten (sukkeret blir jo liggende mellom ripsen, så du får en god del på, faktisk) fyll så opp glasset med 60% sprit. Glasset må vendes ca hver 3.uke (tror jeg det er) men jeg vet ikke hvor lang tid det tar før det er ferdig. udreven

Vin er sjelden god hjemmelaget spør du meg, så det blir mye jobbing for fæl vin altså.


#16

Maverick sa for siden:

Takk for masse tips! Jeg har et litt kjøligere forhold til bærarten selv etter å ha renset seks liter, så alt blir most sammen i syltetøy. :knegg: (Bortsett fra den lille delen som bli mikset sammen med browniesene! :glis: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.