Myria sa for siden:
Jeg trenger nye idéer til sommerens grillmiddager og vil gjerne ha tips fra dere. Fortell meg hva dere griller og nesten det viktigste: hva slags tilbehør dere har til grillmaten. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Myria sa for siden:
Jeg trenger nye idéer til sommerens grillmiddager og vil gjerne ha tips fra dere. Fortell meg hva dere griller og nesten det viktigste: hva slags tilbehør dere har til grillmaten. :)
Hondacrv sa for siden:
I går grilla eg marinert lam. Med gresk salat til, og råsteikte poteter med provence-krydder på. Det var godt! Tzatziki kunne me hatt til, men det glemte eg.
millact sa for siden:
Har kun grillet på avslutninger til nå og da har det gått i noe så kjedelig som pølser og hamburgere.
Men, rødløk og andre grønnsaker er godt å grille. Fisk pakket i folie med smør og grønnsaker. Fiskekaker.
Serena sa for siden:
Griller mye forskjellig, koteletter, kylling, biff. Jeg pleier å ha båtpoteter som tilbehør, og coleslaw (sjekk ut laurainthekitchen.com sin oppskrift). Griller gjerne grønnsakspakker med squash, løk, tomat og paprika.
Elise sa for siden:
Vi griller kylling, entrecote, svinefilet, sommerkotletter, laks... Ofte blir det bare (rå) tomat, agurk og mais ved siden av, samt potetsalat og/eller ris, av og til pommes frites eller potetbåter. Innimellom griller vi tomatene, gjerne sammen med mais i aluminiumsfolie. Her om dagen grillet vi gulrøtter og brokkoli, det var veldig deilig. I år har vi ikke hatt paprika på grillen, men det også er veldig godt. I dag kjøpte vi en pakke fra frysedisken med pastinakk, søtpotet og gulrot som vi grillet, det syntes ikke jeg var så godt, men mannen likte det.
Har også kjøpt inn en sånn en, som vi tenkte å prøve en dag.
Av saus er vi skikkelig ensporede og kjører stort sett bearnaise-saus fra Kanda-flaske. I dag var vi litt ville og gale og testet ut denne;
Jeg er litt i tvil om jeg syntes den passet, eller om den muligens ville passet bedre oppå pizza eller som potetgull-dip, men god var den. :jupp:
Røverdatter sa for siden:
Jeg er veldig glad i røkt kjøtt og griller gjerne noe så kjedelig som sommerkoteletter. Grillspyd med kylling er også en gjenganger, og diverse biffkjøtt. Pakker med løk og grønnsaker i folie er en gjenganger. Og maiskolber.
Jeg er ikke noen stor kjøtteter så jeg er uansett mest interessert i tilbehøret. :sparke: Favoritten min akkurat nå er en varm potetsalat med kokte nypoteter med masse urter, vårløk, olivenolje og grovsalt. :nam:
Fibi sa for siden:
Portabello. :nam: Penslet med grillolje eller hvitløkssmør.
Hondacrv sa for siden:
Kva er det?
Fibi sa for siden:
Store sopper! Kjempegode, og "kjøttaktige".
Dixie Diner sa for siden:
Åh de er gooode!
Vi er litt tradisjonelle og griller som regel vegetarpølser og vegetarburgere, men jeg er også glad i grillspyd med diverse på (portobello, rødløk, paprika, oppdelte maiskobler, cherrytomater, gjerne marinerte tofuterninger), og pakker med grønnsaker og urte-/hvitøkssmør over. Det er såå mye godt å grille som ikke er kjøtt altså, mange som ikke er klar over det. :nam:
Tjorven sa for siden:
Vi griller "grønnsakspakker". Kutter opp gulrot, løk, hvitløk, brokkoli, sopp, sukkererter eller hva vi nå enn har i kjøleskapet i relativt store biter. Dette legger vi på en aliminiumsfolie og har litt olje, salt, pepper og kayennepepper over. Så lukker man aluminiumsfolien og griller i ca 20-30 minutter. Dette serveres med hvitløksrømme (rømme blandet med kuttet hvitløk, salt og pepper).
Knerten og mannen min vil gjerne ha biff når de griller, men jeg kan godt bare spise grønnsakene.
Jeg synes grillede maiskobler er også er veldig godt.
Observatøren sa for siden:
Jeg liker også Halloumi, gresk ost.
Men i utgangspunktet er jeg ikke noen flink griller. Synes dt er mye forberedelse. I går så jeg forresten "lakseplanke" på Kiwi, en sedertreplanke med laksefilet som man bare skal legge på grillen. Den tenkte jeg kunne være interessant.
Som tilbehør pleier jeg å lage en couscous-salat med tomat, salat, agurk, fetaost, paprika, løk og alt annet som finnes av grønt i huset.
Fibi sa for siden:
Åh, Halloumi er godt!
Går det forresten an å grille Paneer? (Sånn indisk ostegreie.)
Taien sa for siden:
I dag blir det sommerkotelett til mannen, nakkekotelett til ungene og et eller annet til meg. :p
Tilbehør er wok grønsaker, lun potetsalat (med chili og lime) og dampede grønnsaker til ungene.
Myria sa for siden:
Mye godt her ja. :jupp:
veobra sa for siden:
Vi griller mye grønnsaker i aluminiumsform. Tomater med litt olje, salt og urter. Sopp med hvitløksmør.
Jeg forsøkte hjemmelagde hamburgere. Var redd de ville sette seg fast og gå i stykker, men det gikk veldig fint. jeg liker flintstek, skinke i skiver. Saftig og mørt. Laks i aluminiumsform er også godt.
GinaK sa for siden:
Vi har ikke kommet igang med grilling enda fordi jeg bruker utebordet ved grillen til å male diverse på. Ryddet opp der i går.
Men har stekt hamburgere i ovn da.
I fjor gikk det mest i hamburgere og potetbåter stekt i ovn inne. Kylling indrefilet eller svinefilet på grill og grønnsaker i form, stekt i ovn. Vi har ikke så stor grill så det er ikke plass til alt på den.
kamp sa for siden:
I går grillet jeg lammekoteletter og det var noe av det beste kjøttet jeg har smakt og så er det så lett!
isola sa for siden:
Vi kjøpte pizzastein til grillen i fjor, og det gir fantastisk god bunn. Vi skal grille pizza i dag, gleder meg skikkelig! En annen favoritt er beer can chicken. Det tar litt tid, men det er så verdt det.
Myria sa for siden:
Ja, grillet pizza er veldig godt, det har vi laget en del av.
skyfri sa for siden:
Sist grillet vi laks, med tatziki, couscoussalat, mango- og avokadosalat, ovnsstekte poteter og maiskolber som tilbehør. Veldig godt.
Che sa for siden:
Vi lager nesten bare pizza for tiden - ellers blir det høy grad av pølse.
Elise sa for siden:
I helgen hadde vi helgrillet entrecôte, helt nydelig. Fylte, grillede tomater til ,og maiskolber. Og salat og potetsalat , et riktig herremåltid.
løve70 sa for siden:
Prøvde disse grillspydene i helgen. De var meget gode :)
www.godt.no/#!/oppskrift/6923/grillspyd-med-halloumi-og-vannmelon
Shira78 sa for siden:
Pølser, kjøtt, maiskolber og marsmallows :)
Frøy sa for siden:
Nå ligger det poteter og koser seg på grillen, de skal straks få selskap av biff og spareribs, samt mais.
Taien sa for siden:
Nå skal vi snart kose oss med grillribber og sommerkoteletter, med tilbehør wokgrønnsaker, lun potetesalat og råstekte potetbåter til ungene + frisk salat. Gleder meg!!
apan sa for siden:
Vi griller fiskekaker idag.
krystallklart sa for siden:
Sliders, marinert flintsteik, marinerte småpoteter og mais. Oppkuttet sommerkål, neper, reddik og gulrot ved siden av.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.