Kirken er fantastisk, det er schakenda-bakeriet også. Det er zip-line over Bøvra (den ville elven som renner gjennom sentrum) som sikkert er supergøy for eventyrlystne, ellers har de mini-pol og kult bygdetun. Og en haug med sportsbutikker med stort utvalg av fjellutstyr.
Kirke og bakeri it is!
Gleder meg skikkelig, og må si at jeg er ganske spent også, får så mye tilbakemeldinger på at dette er helt utrolig sporty, BARE DERE TO???!!!, "lykke til, vi slet med å komme opp i fjor" osv.
Is på Kuba kafé! De har et imponerende utvalg Hennig-Olsenis, senest testet ut i går. :knegg: De har også helt ok pizza + burgere, lasagne, rømmegrøt m.m.
Det er supre forhold opp mot Galdhøpiggen nå. Det kan være lurt å være gå omtrent midt i tauet over breen. Da får dere fin sti i snøen hvis det skulle bli løsere forhold. Det er bratt siste biten, men ta tiden til hjelp, så går det fint. Rolig gang og en pustestopp når det trengs. Ta sko med godt grep/skikkelig hæl for å få tak i snøen på vei ned igjen.
Ut fra det du har skrevet tidligere, høres det ut som om du er bedre forberedt enn meg formmessig. Hele gruppen jeg gikk med kom seg til toppen, og der var det mange barn med. Vi brukte ca. 7 timer på hele turen inkludert en drøy time på toppen.
Jeg krysser fingrene for at dere får gode væreforhold! Heldiggriser som skal til fjells! :heia:
Et par kilometer innnover forbi kirken er det en camping som heter Nissegården. De har klatrepark som kan være morsomt for sønnen din. Via Ferrata også, men kanskje dere trenger litt mer enn en halv dag på den. www.nissegaard.no/
Heia dere! Håper dere får en flott tur. Det er skikkelig sprekt å gå til Galdhøpiggen, men ikke uoverkommelig for en frisk mamma med et 07-barn med god vilje.
...og takk for gode tips. Jeg klarer jo å gå bratt oppover, vi har jo en ås på noen hundre meter i nærheten, og jeg går jo til toppen der, selv om jeg peser mer enn mange andre og har kortere bein og går sakte. Og der man man tidvis klatre litt.
Og bakeriet må man gå på litt tidlig på dagen. De er alltid utsolgt for cirka alt når det nærmer seg stengetid. Vi har hatt en tendens til å komme innom klokka 16.30 på vei til vest, da har de to brød og en kanelbolle igjen. Focacciaen er nydelig.
Istemmer isen på Cuba, avbefaler mat på stedet ved siden av (kafeen som er en del av hotellet der, jeg husker ikke hva den heter - Fossheim?).
Hundre meter øst for sentrum er det et myrområde nedenfor hovedveien, der tusler det ofte elg for tiden.
Og så bør dere kjøre Valdresflya minst den ene veien om dere skal strekka Lom-Oslo, bare fordi det er finere. Selv om E6 er hakket mer effektivt. /digresjon
Akkurat det Schakenda-greiene skjøne eg faktisk ikkje, som ein av dei få i dette landet :sparke: Tomatbrødet er veldig godt, men kanelsnurrane har eg spist bedre av veldig mange plassar. Som til dømes Nessie sine. :hjerter:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.