Claire sa for siden:
Jeg skal bake en sjokoladekake til en 7-årsdag i morgen.
Er det noen som kan dele en god oppskrift (til relativt mange)?
(Helst kjapp, enkel og god!)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Claire sa for siden:
Jeg skal bake en sjokoladekake til en 7-årsdag i morgen.
Er det noen som kan dele en god oppskrift (til relativt mange)?
(Helst kjapp, enkel og god!)
Claire sa for siden:
Der fant jeg Isets geniale kaketråd. Men det var ingen av kakene som så ut til å være så veldig barnevennlige? :gruble:
Dixie Diner sa for siden:
Hvis det hadde vært til voksne, ville jeg gitt deg oppskriften på verdens beste sjokoladekake, men jeg tror ikke den er så populær hos barn, så da får det bli denne, som jo er knallgod:
BARNAS BESTE KAKE (med Nesquick)
150 gr smeltet smør, litt avkjølt
8 dl kefir
6 dl sukker
1 ss natron
6-8 ss nesquik-pulver
10 dl hvetemel
Alt blandes godt i mikser og stekes i langpanne på 180 grader i 25-30 min midt i ovnen.
GLASUR
300 gr melis
100 gr mykt smør
3-4 ss nesquik-pulver
litt kaffe
3 ts vaniljesukker
Er det en gutt kan du kanskje lage en fotballbane? Det krever ikke så mye. Du blander kokosmasse med grønn konditorfarge og strør over hele kaken (oppå glasuren). Så maler du opp banemønster med melisglasur i sprøytepose. Sett plastmål (fås i alle hobbybutikker) i hver ende (eller bruk feks. tannpirkere/saltstenger satt sammen med melisglasur) og legg en fotball/tyggiskule midt på banen. Fotballspillerne er seigmenn spiddet på tannpirkere, gjerne med melisglasur-tall malt på ryggen.
Er det jente kan du droppe kakaoen i glasuren og bruke masse rød konditorfarge i den. Rosa prinsesseglasur!! Pynt med sølvkuler, rosa godtehjerter osv.
Claire sa for siden:
Ja, det er en gutt! Tusen takk, Iset, den så helt super ut. :klemme:
Bare et spørsmål; kefiren setter ikke syrlig smak på kaken? :blond:
Dixie Diner sa for siden:
Ånei, overhodet ikke. Sjokoladekaker (de myke variantene) blir en halv milliard ganger bedre med kefir oppi. De blir mykere, saftigere og smaker helt fantastisk. Skal jeg bake myke sjokoladekaker (baker oftest halvrå "voksne" varianter) baker jeg kun de med kefir oppi, for de er best.
Forresten så kan du med hell tilsette en spiseskje kanel i røren, det er utrolig godt.
Claire sa for siden:
Ok. Takk, igjen! :)
Claire sa for siden:
Iset - hjelp!
Kaken har nå stekt i snart 40 minutter, men er fremdeles veldig rå inni. Hva gjør jeg? :dårlig baker:
LilleVims sa for siden:
Du kan prøve å skru ned varmen litt og sette den på nederste rille. Evt sette et stekebrett over slik at den ikke blir svidd på toppen.
Er den veldig rå inni? Eller bare litt?
Claire sa for siden:
Takk, Lille Vims. Jeg lot den steke en stund til, flyttet den ned bare. Den så grei ut da jeg tok den ut, og nå er den ferdig pyntet! :D
Får bare håpe svigermor ikke får mageknip. :slem:
kisha sa for siden:
Denne er jeg alltig heldig med.
Til langpanne. 200 gr. i 30 minutter.
3 egg
4 1/2 dl sukker
3 ts bakepulver
6 1/2 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 1/2 dl melk
225 g smeltet smør eller margarin
Glasur:
6 ss smør
300 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss sterk kaffe
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i det øvrige vekselvis. Hell røren i en papirkledd langpanne (37 x 32 cm) og stek kaken ved 200 gr i ca. 30 minnutter.
Smelt smøret i glasuren og rør inn det øvrige. Hell glasuren over kaken mens den ennå er lunken. Dryss over kokos eller støssel, og skæør kaken i jevne firkanter.
Denne kaken tåler å stå noen dager i kjøleskapet.
Bokormen sa for siden:
Jeg har med hell tilsatt en god slump rømme i oppskrifter hvor det egentlig ikke skal være med. Kakene blir alltid saftige og holdbare. :)
Lykketrollet sa for siden:
Kvikk lunsj kake er det beste som fins! :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.