Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage matmuffins uten egg?

#1

malena sa for siden:

Jeg har satt i gang med Mims gode muffins hvor det skal være ett egg i røra (på 200gr hv.mel).
Men så ser jeg at jeg ikke har egg. Er det livsviktig i muffins?


#2

malena sa for siden:

:hjelp:


#3

malena sa for siden:

Er det ingen som kan svare på dette?
Jeg har rørt sammen hv mel, bakepulver og salt og smeltet smøret.
Er det noen vits i å fortsette eller må jeg ha det ene egget for at det skal bli vellykket?


#4

daffy sa for siden:

Har du oppskriften der på matmuffinsene til Mim? Fikk lyst å lage nemlig ...


#5

malena sa for siden:

Jeg lagde dem uten egg, og de ble kjempegode.

Jeg hadde også kokt skinke i. De ble for salte, og da hadde jeg i mindre salt enn det står i oppskriften.

Gode muffins

200 g hvetemel
90 g smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts salt
80 g raspet gulrot
60 g raspet søtpotet (kan erstattes av gulrot)
125 g raspet cheddar
1, 3 dl melk
1 lett vispet egg.

Alt blandes, sett med to skjeer 12 muffins enten i store former eller rett på smurt plate. Stekes 25-30 minutter på 175 C.

Serveres varme med div ost. Særlig godt med krydderoster og andre smakssterke oster.


#6

Mira sa for siden:

Jeg lager alltid uten egg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.