Tanken var at "Pai er så godt, jeg lager aldri i verden pai helt av meg selv, så jeg kjøper denne paideigen her".
Men det hjelper jo så lite. Jeg lager fremdeles ikke pai.
Hvordan gjør jeg det? Hva har jeg i? Ikke noe fancy, bare så enkelt at selv Kirsebær med tilnavnet kjøkkenidioten kan klare det.
Det jeg har er altså en stor flat paideig. (Sånn fra Tine som er rullet sammen i plastikk, vet du.) Og må jeg ha en slik paiform? Funker det ikke med noe annet?
Her Mims middagspai. Satt akkurat og kikket gjennom oppskriftene nå.
Du kan bruke en hvilken som helst ildfast form.
Fyll:
1 pk skogsbacon i biter/evt to kyllingfileter i biter
1 liten rødløk i strimler
1/2 pakke ferske aspargestopper
noen små brokkolitopper
Stekes i panne uten fett
Hadde dette i paiskallet, i tillegg til en liten pakke apetina fetaost med hvitløk og oliven. litt revet ost, 4 sammenvispede egg, litt matfløte, salt og pepper, en neve halve cherrytomater, 20 min i ovnen.
Salat av hjertesalt, tomater, agurk i biter og dressing av litt olivenolje, skall av en revet sitron, sitronsaft, salt og pepper.
Paien kan lages dagen før og lunes mens du lager salat dagen etter.
Jeg lagde en rabarbrapai for en stund siden. Da stekte jeg først bunnen litt, til den ble lysebrun. På 225 grader tror jeg, ca 10 min. Så hadde jeg i vanlijekrem (ferdig laget), og rabarbraen over ? kanel og sukker. Så stekte jeg den ferdig. (samme temperatur).
Kirsebær passer sikkert sammen med vanilje det å?
Kaka ble litt flytende da jeg tok den ut, men det stivnet etterhvert..
Lag en variant av min pai, du. Bare ta det du har lyst på og stek det litt, ha det i forstekt paiskall og hell over eggeblandingen. Ring meg om det kniper!
Jeg tenker kanskje at jeg skal overraske Herr Surpomp hjemme med pai i dag.
Eller i morgen... Jeg må forberede meg litt psykisk på denne matlagingen... :knegg:
Men er det sånn at det bare er paideig under og på sidene da? Ikke noe paideig på toppen?
jeg er også en kjøkkenidiot, men pai er det eneste jeg kan lage.
Fjalleballes veggis-pai
Sopp
brokkoli
løk
mais
soltørket tomat i olje
ost
hvitløk
fløte
salt og pepper
margarin
Rist sammen fløte, hvitløk salt og pepper. Putt den i kjøleskapen, da kommer smaken bedre fram.
Kutt sopp, brokkoli og løk i passe små biter. stekes i margarin. Hell det over i paiformen. Hell boksen med mais oppi. (sil vannet av først) Kutt opp den soltørka tomaten og strø over. Hell fløteblandingen over hele paien. Jeg bruker å spe på med litt melk for å dekke alle grønnsakene. strø litt ost på og putt i ovnen. 190 grader ca. i 45 min ca. midt i ovnen (ca. ;) ) Jeg bruker å ha folie over formen den første halvtimen slik at osten ikke blir så svidd.
En grønn salat med god balsamicodressing er godt å ha ved siden av..
Paien er faen så god, iff ai mei sei såo maisellf.:ja:
:rørt: Det er flere kjøkkenidioter her. Jeg trodde det bare var meg og at alle andre her inne var så og si utlærte kokker med minst ett norgesmesterskap på kappen.
(Er det ikke det NM står for, som alle snakker om? :blånn: :knegg:)
1.Stek kjøttdeig og bland med taco krydder.
2. Ha kjøttdeigen i en paiform som er litt forstekt.
3. Legg et lag med salsa evt taco saus (slik sterk) over.
4. Tomater hakkes og legges over dette igjen ilag med maiskorn.
5. Bland en boks lettrømme med 2 ts majones, litt hvitløkskrydder og hell over.
6. Ost på toppen
7. Stekes til osten på toppen er smetet og gylden
Serveres med salat.
Denne kan jo gjøres mer spennende også, men siden du ville ha en lett oppskrift så blei det en enkel utgave.
Det finnes jo egg-erstatning. Er ikke sikker på hvor en får kjøpt det, men regner med de har det i helsekosten, og i dagligvarebutikker med godt utvalg.
1 vårløk
1 rødløk i ringer
bacon eller skinke
bladpersille
en full papirpose med div. sopp
litt frossen spinat
brokkoli
1 dl matfløte eller en real klatt med cremefraiche.
revet parmesan 1 pakke fetaost
Stek paibunnen i 10-20 min.
Stek alle grønnsakene, ha over fløte, bland i fetaosten og ha i paiskallet. Riv ost over og stek i ovnen 10 min. Fyllet kan varieres i det uendelige. Ta det du har.
Har egentlig ingen tips å komme med for jeg har ALDRI laget pai.
Har kjøpt sånne pakker med paideig da (som må landes med ett eller annet, vet ikke helt hva for jeg har da aldri kommet så langt å få laget det...)
Fikk meg paiform for 2 år siden da, men er jammen ikke helt sikker på hvor jeg har arkivert den.
Søstra mi? Kjenner du meg? Og jo, hun er da vel konete. Hun er den eneste jeg vet av som kan sitte en hel søndag å plukke rips. Sammen med hele familien. Og de koser seg. :skrullegjeng:
Paien, uansett hva slags deig du bruker, blir finest om du kjevler ut eller trykker ut deigen i formen, setter den i fryseren en stund 10-15 minutter eller mer, eller lang tid i forveien for den del (da krymper den ikke) og steker den i 10-20 minutter på 200 C. Avkjøl litt, ha i fyllet og stek videre. Da blir paien FIIIN :)
Filodeig er også fint å bruke. Da trenger du ikke å forsteke. Pensle smør eller olje mellom lagene, og ha i fyll.
Er det "lov" å bruke ferdig paideg? (Ref. hvit saus slikt.) Jeg er gjenomsnittlig god på matlaging, men får aldri paideigen helt til. Den krymper og blir tørr. Har ikke prøvd ferdig.
Uansett svar - skal prøve Mims frysetriks neste gang.
Men har du prøvd min oppskrift? Eller mine oppskrifter, må jeg vel si.
Det er stort sett bare å ta 50/50 mel og mykt smør og litt eddik og salt. Bland, bruk gjerne foodprocessor, ta bare smør, salt og mel først og ha i 1 ss eddik tilsutt. (eplecider eller hvitvin)
For magrere og sunnere varianter bytter du ut mye av smøret med Kesam og en go del av melet med sammalt, 4-korns bakemel fra Helios eller Fibra.
Nope, det har jeg ikke. Har ikke hatt eddik i noen av de oppskriftene jeg har prøvd. Regner med at jeg finner i oppskriftsforum et sted, og skal prøve neste uke. Spent nå, med ny ingrediens...!
Høres veldig godt ut, og veldig lurt å holde det helt enkelt. Er man kjøkkenidiot (som jeg var) så MÅ man begynne HELT enkelt, så avanserer man etterhvert når man føler seg trygg på det.
"Blåbærpai" søkte jeg etter på google. Da kom Madam Mims oppskriftsforum opp som treff. Har enda ikke funnet oppskrift på blåbærpai, men så vidt jeg skjønner er det rimelig enkelt når man har en ferdig Tine-deig. Forstek litt, ha i bær + sukker, stek litt til og spis. Am I right? :blond:
2 kyllingfileter, skjæres i passe biter
litt sopp
1 løk
Fres alt kjapt i panne, hell over 1 glass salsasaus, 1 boks creme fraiche og kok noen minutter. Hell gjerne i litt (2-3 ss) strø-maizenna for å tykne sausen.
Hell over forstekt paibunn, ha litt raspet ost over og stek på 200 grader i 30 minutter.
Pai er jo veldig lettvindt og enkelt uansett om man velger halvfabriakt, helfabrikat eller lager deig selv. Dessuten kan man jo variere enormt med hva som fylles i. Vi har alltid en form for eggblanding og bruker div. rester av f.eks poteter eller grønnsaker om det er middagspai. Til lunsjpai bruker vi ofte tomater, spinat og vårløk f.eks.
Jeg lager en litt søt paideig, (like deler smør og mel, noen skjeer sukker og en teskje eller to med feks bringebæreddik eller mild epleeddik eller syrlig eplejuice), trykker den ut i formen og setter formen i frysen, og så tar jeg blåbær, frosne eller ferske, og blander med en spiseskje potetmel, en spiseskje sukker. Jeg forsteker skallet 10-20 minutter og tar blåbærblandingen over. Steker videre i 2o minutter til. 200 C.
En deilig variant er å bruke både blåbær og fersken i skiver. :nam:
jeg lager gjerne en søt eggestand av noen piskede egg, litt fløte og sukker og kanskje litt sitronskall og/eller vaniljestang som jeg heller over bær/frukt.
Mim: Det hørtes ekstra godt ut med eggestand. Må prøves neste gang. Ellers funket Tine-deig i gassovn bra, til tross for at jeg glemte å prikke deigen før forsteking. Og steketiden doblet jeg til en time, samt at jeg måtte røre i bærene underveis. Gassovn er oppskrytt :knegg:
Sist jeg lagde pai, blandet jeg hvetemel, havregryn, brunt sukker og smør og en liten kork med eddik til paideig, 200 g smør, 150 g hvetemel, 50 g små havregryn og et par ss brunt sukker. Kjørte i kjøkkenmaskin og klemte ut i form. satte i frysen et kvarter, stekte på 200 C et kvarter. Skrelte masse små norske litt syrlige epler, hadde på brunt sukker og kanel og helte over eggestand av 4 egg og 1/3 boks creme fraiche og 1 ss sukker. Stekte i 25 minutter og serverte med is.
Gåsj nå trodde jeg at Krisebæret hadde kommet ut av tunfiskfasen sin.
Min beste pai består av løk, champinjong, creme fraiche, et glass takosaus og kylling. Stek løk, sopp og kylling. Ha over takosaus og CF, ha ost på toppen og stek til den er ferdig.
Jeg laget en meget enkel pai helgen.
Ta 1 pk. Maizena Pai-deig som er i ferd med å gå ut på dato ut av kjøkkenskapet. Tilsett det som trengs.
Stek noen kyllingfileter (strimlet) fordi også de er i ferd med å gå ut på dato, krydre og tjohei.
Lag eggestand-greier, som på pakken, bland i kylling og noe fetaost som også burde vært brukt for lenge siden.
Strø litt mer ost på toppen.
Stek som på pakken.
:blond:
Det ble veldig godt, faktisk. Mild og fin, og god til både kvelds og frokost.
Det høres veldig godt ut! Jeg har den usunneste av alle varianter i ovenen. Deig av smør og hvetemel, masse bacon i bunn, denne eggestanden oppå og ost. :sparke: SØREN! Jeg glemte løken!