Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har paideig, men kan ikke lage pai ...

#1

Kirsebær sa for siden:

Jeg har kjøpt en ferdig paideig.

Tanken var at "Pai er så godt, jeg lager aldri i verden pai helt av meg selv, så jeg kjøper denne paideigen her".

Men det hjelper jo så lite. Jeg lager fremdeles ikke pai.

Hvordan gjør jeg det? Hva har jeg i? Ikke noe fancy, bare så enkelt at selv Kirsebær med tilnavnet kjøkkenidioten kan klare det.

Det jeg har er altså en stor flat paideig. (Sånn fra Tine som er rullet sammen i plastikk, vet du.) Og må jeg ha en slik paiform? Funker det ikke med noe annet?

Steg for steg takk.


#2

malena sa for siden:

Her Mims middagspai. Satt akkurat og kikket gjennom oppskriftene nå.
Du kan bruke en hvilken som helst ildfast form.

Fyll:
1 pk skogsbacon i biter/evt to kyllingfileter i biter
1 liten rødløk i strimler
1/2 pakke ferske aspargestopper
noen små brokkolitopper
Stekes i panne uten fett

Hadde dette i paiskallet, i tillegg til en liten pakke apetina fetaost med hvitløk og oliven. litt revet ost, 4 sammenvispede egg, litt matfløte, salt og pepper, en neve halve cherrytomater, 20 min i ovnen.

Salat av hjertesalt, tomater, agurk i biter og dressing av litt olivenolje, skall av en revet sitron, sitronsaft, salt og pepper.

Paien kan lages dagen før og lunes mens du lager salat dagen etter.


#3

cilen sa for siden:

Jeg lagde en rabarbrapai for en stund siden. Da stekte jeg først bunnen litt, til den ble lysebrun. På 225 grader tror jeg, ca 10 min. Så hadde jeg i vanlijekrem (ferdig laget), og rabarbraen over ? kanel og sukker. Så stekte jeg den ferdig. (samme temperatur).

Kirsebær passer sikkert sammen med vanilje det å?

Kaka ble litt flytende da jeg tok den ut, men det stivnet etterhvert..


#4

malena sa for siden:

Er det salt eller søt paideig du har, forresten?


#5

cilen sa for siden:

Hoho, trodde du skulle ha Kirsebær i paien jeg! :rolleyes:

Det enkleste er å lage matpai med egg+melk i syns jeg. Ta kan man bruke nesten hva som helst i...


#6

Kirsebær sa for siden:

Matpai. :nikker: Ikke dessertpai. :)


#7

Harriet Vane sa for siden:

Lag en variant av min pai, du. Bare ta det du har lyst på og stek det litt, ha det i forstekt paiskall og hell over eggeblandingen. Ring meg om det kniper!


#8

007 sa for siden:

Min pai ligner Mims:
stekt bacon, stekte skinkebiter, purre, rødløk, paprika, egg, melk, krydder, ost


#9

Kirsebær sa for siden:

Ok, så jeg må steke paideigen litt på forhånd?

Jeg tenker kanskje at jeg skal overraske Herr Surpomp hjemme med pai i dag.
Eller i morgen... Jeg må forberede meg litt psykisk på denne matlagingen... :knegg:

Men er det sånn at det bare er paideig under og på sidene da? Ikke noe paideig på toppen?


#10

Ekorn sa for siden:

jeg er også en kjøkkenidiot, men pai er det eneste jeg kan lage.

Fjalleballes veggis-pai

Sopp
brokkoli
løk
mais
soltørket tomat i olje
ost
hvitløk
fløte
salt og pepper
margarin

Rist sammen fløte, hvitløk salt og pepper. Putt den i kjøleskapen, da kommer smaken bedre fram.

Kutt sopp, brokkoli og løk i passe små biter. stekes i margarin. Hell det over i paiformen. Hell boksen med mais oppi. (sil vannet av først) Kutt opp den soltørka tomaten og strø over. Hell fløteblandingen over hele paien. Jeg bruker å spe på med litt melk for å dekke alle grønnsakene. strø litt ost på og putt i ovnen. 190 grader ca. i 45 min ca. midt i ovnen (ca. ;) ) Jeg bruker å ha folie over formen den første halvtimen slik at osten ikke blir så svidd.

En grønn salat med god balsamicodressing er godt å ha ved siden av..

Paien er faen så god, iff ai mei sei såo maisellf.:ja:


#11

Harriet Vane sa for siden:

Under og på sidene. Jeg pleier å forsteke i 10-20 minutter, mens jeg ordner fyllet. Da blir den sprøere.


#12

Kula sa for siden:

Får man kjøpt ferdig matpaideig?? kjøkkenidiot


#13

Kirsebær sa for siden:

Juppers! Tror der er Tine som har kommet med ferdig pizzadeig og ferdig paideig. (Fersk deig, sammenrullet som en pølse)


#14

Kirsebær sa for siden:

:rørt: Det er flere kjøkkenidioter her. Jeg trodde det bare var meg og at alle andre her inne var så og si utlærte kokker med minst ett norgesmesterskap på kappen.

(Er det ikke det NM står for, som alle snakker om? :blånn: :knegg:)


#15

Kula sa for siden:

Gudskjelov at jeg ikke er helt alene. Iflg. min svigermor er jeg vist ett enkeltstående tilfelle. :knegg:


#16

Kirsebær sa for siden:

Min svigermor er mer oppgitt over at jeg ikke vil ha geardiner på stua.
Min svigermor kan heller ikke lage mat, men det er ikke evnene det skorter på.

Det blir jo rotete og skittent på kjøkkenet, må vite. :nemlig:


#17

konemor sa for siden:

Taco pai er jo bare kjempegodt da.

1.Stek kjøttdeig og bland med taco krydder.
2. Ha kjøttdeigen i en paiform som er litt forstekt.
3. Legg et lag med salsa evt taco saus (slik sterk) over.
4. Tomater hakkes og legges over dette igjen ilag med maiskorn.
5. Bland en boks lettrømme med 2 ts majones, litt hvitløkskrydder og hell over.
6. Ost på toppen
7. Stekes til osten på toppen er smetet og gylden

Serveres med salat.

Denne kan jo gjøres mer spennende også, men siden du ville ha en lett oppskrift så blei det en enkel utgave.


#18

Ekorn sa for siden:

Da har jeg handlet, og det blir nok pai til middag! :nam:


#19

Claire sa for siden:

Jeg har nettopp laget (og spist) blåbærpai med nyplukkete blåbær. Vaniljeis til. Deilig!


#20

Karamell sa for siden:

Tror det må bli pai i morgen! :nemlig:


#21

Ekorn sa for siden:

Åh pai er godt! :mett og fornøyd:


#22

Fibi sa for siden:

(Rå) Broccoli og stekt bacon, pluss eggestand er yummy!!! :D


#23

Kirsebær sa for siden:

Eggestand? Egge-stand? Ordet sier meg ingenting faktisk...

Og det ble ikke pai i går, og ikke i dag, men i morgen skal det bli pai. Helt sant!


#24

Fibi sa for siden:

4 egg, 1,5 dl fløte, og litt salt. Pisk sammen, og hell over paien etter at du har lagt i fyllet. Stek midt i ovnen til eggeblandingen har stivnet. :)


#25

Mira sa for siden:

Er det noe jeg kan bruke istedefor egg?
Storesøster er allergisk og jeg har så lyst på pai. :sukk:


#26

Fibi sa for siden:

Det finnes jo egg-erstatning. Er ikke sikker på hvor en får kjøpt det, men regner med de har det i helsekosten, og i dagligvarebutikker med godt utvalg.


#27

Kirsebær sa for siden:

Jeg skal snakke med min mor om Eggestand i dag. Hun kommer til å bli kjempeimponert.

For meg kommer eggestand inn under samme kategori som bakved. For å kunne slike ord bør du være litt over gjennomsnits voksen. :nemlig:


#28

Fibi sa for siden:

Jeg er bare 27... :flau:


#29

Kirsebær sa for siden:

:knegg: Og for å være over gjennomsnitts voksen må du vite at voksenheten har lite med alder å gjøre;)

Søstra mi har vært litt sånn voksen/kone-aktig siden hun var 12.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Pai uten egg må da gå greit?

Soppai:

Paideig

1 vårløk
1 rødløk i ringer
bacon eller skinke
bladpersille
en full papirpose med div. sopp
litt frossen spinat
brokkoli
1 dl matfløte eller en real klatt med cremefraiche.
revet parmesan
1 pakke fetaost

Stek paibunnen i 10-20 min.

Stek alle grønnsakene, ha over fløte, bland i fetaosten og ha i paiskallet. Riv ost over og stek i ovnen 10 min. Fyllet kan varieres i det uendelige. Ta det du har.


#31

Mams sa for siden:

Har egentlig ingen tips å komme med for jeg har ALDRI laget pai.
Har kjøpt sånne pakker med paideig da (som må landes med ett eller annet, vet ikke helt hva for jeg har da aldri kommet så langt å få laget det...)
Fikk meg paiform for 2 år siden da, men er jammen ikke helt sikker på hvor jeg har arkivert den.


#32

Ekorn sa for siden:

Etter min mening er hun ikke spesiellt "konete"...;)


#33

Kirsebær sa for siden:

Søstra mi? Kjenner du meg? Og jo, hun er da vel konete. Hun er den eneste jeg vet av som kan sitte en hel søndag å plukke rips. Sammen med hele familien. Og de koser seg. :skrullegjeng:

:skeptisk:


#34

Kula sa for siden:

Eller man jobber sammen med godt voksne damer som bruker slike ord i dagligtalen. :nemlig:

Tror jeg skal inponere min kjære med en pai i dag jeg. Da tror jeg han faktisk kommer til å gå rett i koma. :knegg:


#35

Candy Darling sa for siden:

Aha! Forsteke. Det forklarer hvorfor bunnen min blir så saggy. Man gjør det med ferdigkjøpt butterdeig også, altså?

:i den grønne horde:


#36

Kirsebær sa for siden:

Scarlett, du også? :rørt:


#37

Ekorn sa for siden:

Snakker vi om samme dama?


#38

Candy Darling sa for siden:

Mais oui, Chérie! (Cherry)

:kyss:


#39

Harriet Vane sa for siden:

Paien, uansett hva slags deig du bruker, blir finest om du kjevler ut eller trykker ut deigen i formen, setter den i fryseren en stund 10-15 minutter eller mer, eller lang tid i forveien for den del (da krymper den ikke) og steker den i 10-20 minutter på 200 C. Avkjøl litt, ha i fyllet og stek videre. Da blir paien FIIIN :)

Filodeig er også fint å bruke. Da trenger du ikke å forsteke. Pensle smør eller olje mellom lagene, og ha i fyll.


#40

Toffskij sa for siden:

Filodeig er godt! :nam:


#41

Anda sa for siden:

Er det "lov" å bruke ferdig paideg? (Ref. hvit saus slikt.) Jeg er gjenomsnittlig god på matlaging, men får aldri paideigen helt til. Den krymper og blir tørr. Har ikke prøvd ferdig.

Uansett svar - skal prøve Mims frysetriks neste gang.


#42

Kirsebær sa for siden:

He, he... Kanskje jeg har 2 søstre? :nikker:

Og da vet jeg jo hvem du er kanskje også da?


#43

Kirsebær sa for siden:

Hvis det holder med klarsignal fra meg, så må du bare bruke ferdigdeig. :nikker:

Jeg er snill sånn.


#44

Anda sa for siden:

Takk! Ville nok ikke turt ellers. Gi rapport, så skal jeg nok prøve meg jeg og, skal du se.


#45

Karamell sa for siden:

Jeg skal lage tacopai i dag!


#46

Harriet Vane sa for siden:

Men har du prøvd min oppskrift? Eller mine oppskrifter, må jeg vel si.

Det er stort sett bare å ta 50/50 mel og mykt smør og litt eddik og salt. Bland, bruk gjerne foodprocessor, ta bare smør, salt og mel først og ha i 1 ss eddik tilsutt. (eplecider eller hvitvin)

For magrere og sunnere varianter bytter du ut mye av smøret med Kesam og en go del av melet med sammalt, 4-korns bakemel fra Helios eller Fibra.


#47

Kirsebær sa for siden:

Nå ser jeg noen sier at den skal steke i 20 min og noen i 45. :gruble: Det er ikke særlig snillt gjort av dere altså.

Jeg tror jeg hadde oppi for mye fløte, og er redd det bare blir paisuppe, men den går i ovnen nå, så vi får vente å se.

Sambo (som er hemkunnskapslærer, by the way...) ler av meg og syns ikke jeg er noe til koneemne. :snurt:

Lag din egen forbanna pai. :nemlig:


#48

Anda sa for siden:

Nope, det har jeg ikke. Har ikke hatt eddik i noen av de oppskriftene jeg har prøvd. Regner med at jeg finner i oppskriftsforum et sted, og skal prøve neste uke. Spent nå, med ny ingrediens...!


#49

Superior sa for siden:

:hehehe:


#50

Kirsebær sa for siden:

:tøff:

Paien ble god, litt rar å se på, men veldig god. :nikker:

Hadde ikke så mye fancy i den, men brukte
bacon og skinke
sopp
løk
paprika

egg og fløte

:nam:


#51

Harriet Vane sa for siden:

Cherryberry: 45 minutter betyr at man ikke forsteker bunnen men steker i ett. 20 + 25 er også 45.


#52

Lykken sa for siden:

Høres veldig godt ut, og veldig lurt å holde det helt enkelt. Er man kjøkkenidiot (som jeg var) så MÅ man begynne HELT enkelt, så avanserer man etterhvert når man føler seg trygg på det.


#53

Dali sa for siden:

"Blåbærpai" søkte jeg etter på google. Da kom Madam Mims oppskriftsforum opp som treff. Har enda ikke funnet oppskrift på blåbærpai, men så vidt jeg skjønner er det rimelig enkelt når man har en ferdig Tine-deig. Forstek litt, ha i bær + sukker, stek litt til og spis. Am I right? :blond:


#54

Erica sa for siden:

Du kan godt blande en ss potetmel i sukkeret, så blir ikke fyllet så bløtt.


#55

Erica sa for siden:

Dette fyllet er utrolig godt:

2 kyllingfileter, skjæres i passe biter
litt sopp
1 løk

Fres alt kjapt i panne, hell over 1 glass salsasaus, 1 boks creme fraiche og kok noen minutter. Hell gjerne i litt (2-3 ss) strø-maizenna for å tykne sausen.

Hell over forstekt paibunn, ha litt raspet ost over og stek på 200 grader i 30 minutter.


#56

Kirsebær sa for siden:

:lol: Dette er en gammel tråd, men i dag har jeg jaggu laget pai igjen :)

Den ble god, men så virkelig ut som om noen hadde herjet med den.


#57

Dali sa for siden:

Merket meg alderen før jeg svarte - men en god mattråd tåler å leses på nytt og på nytt :jupp:

Til glede for nye lesarar!


#58

Millis sa for siden:

Pai er jo veldig lettvindt og enkelt uansett om man velger halvfabriakt, helfabrikat eller lager deig selv. Dessuten kan man jo variere enormt med hva som fylles i. Vi har alltid en form for eggblanding og bruker div. rester av f.eks poteter eller grønnsaker om det er middagspai. Til lunsjpai bruker vi ofte tomater, spinat og vårløk f.eks.


#59

Harriet Vane sa for siden:

La meg se; Blåbærpai:

Jeg lager en litt søt paideig, (like deler smør og mel, noen skjeer sukker og en teskje eller to med feks bringebæreddik eller mild epleeddik eller syrlig eplejuice), trykker den ut i formen og setter formen i frysen, og så tar jeg blåbær, frosne eller ferske, og blander med en spiseskje potetmel, en spiseskje sukker. Jeg forsteker skallet 10-20 minutter og tar blåbærblandingen over. Steker videre i 2o minutter til. 200 C.

En deilig variant er å bruke både blåbær og fersken i skiver. :nam:

jeg lager gjerne en søt eggestand av noen piskede egg, litt fløte og sukker og kanskje litt sitronskall og/eller vaniljestang som jeg heller over bær/frukt.


#60

Dali sa for siden:

Mim: Det hørtes ekstra godt ut med eggestand. Må prøves neste gang. Ellers funket Tine-deig i gassovn bra, til tross for at jeg glemte å prikke deigen før forsteking. Og steketiden doblet jeg til en time, samt at jeg måtte røre i bærene underveis. Gassovn er oppskrytt :knegg:


#61

Harriet Vane sa for siden:

Sist jeg lagde pai, blandet jeg hvetemel, havregryn, brunt sukker og smør og en liten kork med eddik til paideig, 200 g smør, 150 g hvetemel, 50 g små havregryn og et par ss brunt sukker. Kjørte i kjøkkenmaskin og klemte ut i form. satte i frysen et kvarter, stekte på 200 C et kvarter. Skrelte masse små norske litt syrlige epler, hadde på brunt sukker og kanel og helte over eggestand av 4 egg og 1/3 boks creme fraiche og 1 ss sukker. Stekte i 25 minutter og serverte med is.


#62

bønna sa for siden:

Den hørtes veldig god ut, Mim :)
Jeg skal ha barselgruppe i morgen kveld, er det noe jeg kan gjøre allerede ikveld?


#63

Mei sa for siden:

Gåsj nå trodde jeg at Krisebæret hadde kommet ut av tunfiskfasen sin.

Min beste pai består av løk, champinjong, creme fraiche, et glass takosaus og kylling. Stek løk, sopp og kylling. Ha over takosaus og CF, ha ost på toppen og stek til den er ferdig.


#64

Daisy sa for siden:

Takket være deg, Mim, har jeg nå min aller første hjemmelagede paideig i ovnen. :blomst:
Herregud jeg elsker kjøkkenmaskinen min!!!!!!

Men: hvilken temp skal den stekes på da? Satset på 200 grader jeg.


#65

Ru sa for siden:

Pai! :hyper:

Jeg laget en meget enkel pai helgen.
Ta 1 pk. Maizena Pai-deig som er i ferd med å gå ut på dato ut av kjøkkenskapet. Tilsett det som trengs.
Stek noen kyllingfileter (strimlet) fordi også de er i ferd med å gå ut på dato, krydre og tjohei.
Lag eggestand-greier, som på pakken, bland i kylling og noe fetaost som også burde vært brukt for lenge siden.
Strø litt mer ost på toppen.
Stek som på pakken.

:blond:
Det ble veldig godt, faktisk. Mild og fin, og god til både kvelds og frokost.


#66

Daisy sa for siden:

Det høres veldig godt ut! Jeg har den usunneste av alle varianter i ovenen. Deig av smør og hvetemel, masse bacon i bunn, denne eggestanden oppå og ost. :sparke: SØREN! Jeg glemte løken!


#67

Mei sa for siden:

Skal det virkelig ikke være egg i denne? Den står i ovnen nå og ser litt... fuktig ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.