Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Vaske stueveggen før maling?

#1

Susse sa for siden:

Må jeg det? Eller kan jeg tørke over med tørr microfiberklut?


#2

Ruslebiffen sa for siden:

Vaske med f.eks salmiakk for å fjerne skitt og fett. Du bør skylle / tørke over etterpå med en ren, våt klut. Iallefall sier malerbutikken at man skal gjøres sistnevnte, men jeg er ikke alltid like pliktoppfyllende. :sparke:


#3

Che sa for siden:

Jeg har aldri vasket stueveggene noe særlig før maling. Jeg har gått over i hjørner og sånn og fjernet synlige flekker, men ikke helvask. (med mindre du skal male panel da...) - kjøkkenet vasket jeg grundigere,.


#4

Myrsnipa sa for siden:

Jeg maler inn skiten. :knegg:


#5

Susse sa for siden:

Stuevegg ja, lite synlig skitt her, men støv.Det er malt glassfiberstrie. Salmiakkvask bruker jeg på oljemalte og halvblanke flater, lite sugen på å dra i gang med det her...


#6

Teofelia sa for siden:

På papiret så må du det. I praksis har jeg aldri hatt problemer med å male en uvasket stuevegg av den typen du beskriver. Viktig å få bort støv og skitt som kan lage klumper i malingen, dog. Jeg har noen ganger klart meg med å bare støvsuge veggen.


#7

venla sa for siden:

Har brukt en tørrmopp og støvsuger de gangene jeg har malt og det har gått bra.


#8

Matilda sa for siden:

Det har jeg bare gjort når vi har pussa ned veggen først og alt har vært groskittent. Bare man får bort hår og støv og rusk, så blir det så flott, atte.


#9

Susse sa for siden:

Går for den. Har tatt alle lister og kriker og kroker med klut nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.