Er det noen her som har erfaring med frityrkokere?
Jeg har ikke fritert noe, noensinne i hele mitt liv. Moren min friterte smultringer (hun kaller det riktignok noe annet "koke i smult"? Men det er samme greia) og jeg kunne godt tenke meg å prøve meg på det, men har så lite lyst til å drive på med åpen gryte. Er sikkert over gjennomsnittet hysterisk på brann.
Jeg har bodd i utlandet, og i det landet var frityrkoker minst like obligatorisk som komfyr. Jeg liker fritert mat (dessverre), men det er alt annet enn sunt.
Da jeg bodde i Ungarn så frityrstekte vi både blomkål, brokkoli, sopp og ost. Vi hadde masse godt krydder i paneringen, slik at det ble skikkelig med smak. Himmel så godt det var. :nam:
Hvis du vil prøve hjemme, så fyller du en gammel jerngryte med olje (husk å bruke en nøytral olje som solsikke eller lignende). Friter bare litt om gangen, og løft det ut med en hullsleiv eller fiskespade.
Du tester at det er varmt nok med å putte oppi en liten bit, og se at det bobler rundt den.
Vi har og bruker den med ujevne mellomrom. Søk frityrkoker her inne så finner du en tråd jeg laget med spørsmål om oppskrifter ol. Veldig godt å lage vårruller, dim sum, løkringer etc.
Det er klattete å holde den ren, og den tar uforholdsmessig stor plass. Men når den er i bruk er vi veldig glad i den altså og om den hadde gått i stykker hadde vi nok kjøpt ny.