Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påvirket av FP? Lært av FP? Inspirert av FP?

#1

Harriet Vane sa for siden:

Har du blitt påvirket av FP? Lært av FP? Inspirert av FP?

Til å kjøpe ting? Ikke kjøpe ting? Hva slags ting?

Er du blitt påvirketIinspirert til å tenke annerledes om noe? Har FP-deltagelsen påvirket/inspirert deg i fht bøker, filmer eller musikk? Kosthold, trening, klær og jåling? Jobb, utdanning, økonomi?

Har FP påvirket deg politisk? Er det noe du har endret adferd i forhold til, etter at du begynte på FP?

Barneoppdragelse? Forhold? Seksualitet?

Har du lært noe nytt på FP?

:værsågod:

(Poll kommer, men jeg vil se hvor tråden går, jeg pleier alltid å glemme masse ting)


#2

Olympia sa for siden:

Jeg vil ha et alternativ som heter:

"Påvirket til å vaske hendene med olje etter maling".

Sånn utover det er det ikke noe som jeg føler jeg er blitt veldig påvirket av.


#3

Mei sa for siden:

Jepp. Jeg ser det tydeligst på middager og matlaging. Skulle få ideer til neste års middager på fjorårets middagsplan men måtte gi opp. Der var det mest Uncle Bens og Toro. Nå bruker vi ikke noe slikt mer. Før spiste vi ikke ren fisk, men etter en viss fisk-i-folie tråd her inne er vi hekta.

Treningstråden motiverer meg absolutt til å trene mer.

Når det gjelder barneoppdragelse har jeg ofte lurt på hva som ville vært annerledes hjemme hos oss om jeg ikke hadde dumpet borti NM og senere FP. Har definitivt blitt mer bevisst (og sær?). Må innrømme at jeg føler at FP er en beskyttet boble innimellom. De fleste her er bevisst på- og opptatt av de samme tingene som meg. Når jeg så går ut i den Virkelige Verden og møter foreldre som lar barna lære og sykle tohjuls uten hjelm, gir spedbarn saft på flaske og putter loff med nugatti i matpakka blir jeg sjokkert fordi jeg ikke trodde noen gjorde slikt lenger :naiv:


#4

Myrsnipa sa for siden:

Nei. Tror jeg var skadet fra før.


#5

007 sa for siden:

Ja. Ganske mye også.
Mest fordi jeg har fått mange nye kloke venner som har lært meg å se verden fra flere sider.

Og så har jeg sjærpett meg i rettskriving. :nemlig:


#6

Jessica sa for siden:

Kjøpe ting og den slags er ikke mitt interessefelt.....

Jeg har lært at når man kun har skriftspråket så er det lett å bli misforstått. I tillegg kjenner man ikke hverandre noe særlig. Derfor kan intensjonene med det en skriver lett bli misforstått.

Jeg har også endret oppfatninger om enkelte ting i diskusjoner.

Det er fint å få diskutere i et forum som dette, fordi man lærer mye om seg selv og sitt ståsted. Dere her inne vet mer om hva jeg mener enn mange av mine venninner.


#7

Nenne sa for siden:

Ikke bare FP kanskje, men deltakelse i diskusjoner på nett over flere år har definitivt påvirket meg.

Jeg har lært masse, om barneoppdragelse og matlaging spesielt og jeg har fått mange gode tips på flere andre områder generelt. Mange bøker har jeg fått et forhold til fordi andre har anbefalt dem.

Jeg kjøper flere økologiske og rettferdige produkter enn før, jeg er blitt mer opptatt av å lage mat fra bunnen av også i det daglige, jeg har fått mange gode tips om melkefri mat når jeg har hatt gjester som har trengt det.

Når det gjelder barneoppdragelse så har jeg fått mange nyttige innspill som har fått meg til å bli mer bevisst på hva som er viktig for meg. Jeg har jo uansett i disse årene vært i en prosess der jeg har sett på hvordan jeg selv har vokst opp og tenkt på hvordan det har påvirket meg og hva jeg har kunnet lære av det. Mye prøving og feiling blir det uansett, men mange ting har jeg fått sjansen til å tenke en del på før situasjonene faktisk var der og jeg kunne ha gjort meg opp noen tanker i forkant. Ikke dumt. :nemlig:

Politisk har jeg blitt enda mer sikker på hva jeg står for og hva som tipper vektskålen for meg basert på andres argumentasjon for sine hjertesaker.

Jeg har stor sans for diskusjonsfora på nett. Det er ikke mange som har mulighet til å diskutere IRL med så mange mennesker som har så mye forskjellig bakgrunn. Det er verdifullt. Det får meg til å stille spørsmål ved ting som egentlig var opplest og vedtatt i min krets, som kanskje allikevel ikke var skrevet i sten?


#8

emm sa for siden:

Jeg har fått mange nyttige innspill rundt alt som har med barn å gjøre, samt kommet frem til endel ting jeg ikke ville gjort:)
Miljøvern, økologiske matvarer, etisk handel og matlaging er områder jeg absolutt har fått mer viten om her:jupp:


#9

daffy sa for siden:

Ja, jeg har blitt påvirket, på en positiv måte håper jeg :o

Jeg hadde aldri handlet økologiske grønnsaker, buljong eller mel før Madam Mims mange tråder om emnet overbeviste meg om at det var en god idé. Helt konkret har dette gjort at Helios har blitt et av mine faste innkjøpssteder.

Flere matretter herfra har blitt gjengangere hjemme hos oss; Thors brød, kyllingsupper i kokosmelk, fisk i form i ulike varianter, spinat brukes nå i tomatbaserte retter etter tips herfra. Jeg har også blitt påvirket til å ønske å koke kraft, selv om jeg ikke har kommet i mål med det enda.

Jeg har nå kun en bok igjen av Jane Austens forfatterskap, bøker jeg ikke tror jeg hadde tatt opp hvis de ikke hadde fått såpass glitrende omtale som her inne.

Det er mange kloke og velformulerte damer her på forumet som jeg alltid er interessert i hva mener om ting. Det er morsomt å diskutere, og det er flott med alle de kloke og verbalt slagferdige damer her inne som gjør at det går an å være sarkastisk og ironisk uten å føle seg altfor slem.


#10

Toffskij sa for siden:

Å ja. Dvs., jeg var godt i gang allerede før FP. Først og fremst har det vært utrolig bevisstgjørende i forhold til barnestell og oppdragelse, men det har også fått meg til å tenke over og ta standpunkt til en hel masse ting jeg ikke engang ville kommet på om jeg ikke hadde hatt dette nettlivet. Jeg har dessuten lest hauger av interessante bøker som følge av boktrådene her, og det er bra for en som lett faller tilbake på gamle favoritter. Jeg plukker opp musikktips også, i all stillhet.

Jeg har nok kjøpt en del ting som følge av nettlivet mitt også. En del fancy barneutstyr og mer økomat. Men jeg har ennå ikke noen Odd Molly-plagg. :p


#11

Pastill sa for siden:

Nei. Men det har fått meg til å innse en del ting.


#12

Veronal sa for siden:

Nei, jeg tror ikke jeg har blitt påvirket. Jeg har nok lært endel, men jeg har ikke endret oppfatning i saker jeg allerede hadde en mening. Hvis det er saker jeg ikke ante jeg burde ha en mening er jeg muligens blitt påvirket - i hvert fall til å ta et standpunkt.


#13

Harriet Vane sa for siden:

Jada. :innrømmer glatt:

Treningstråder inspirerer! (Takk og lov) ellers er jeg blitt påvirket i fht å bli bedre på mat og å systematisere matkunnskapen min.

I fht barneoppdragelse og sånn er jeg blitt mer gjennomtenkt og bevisst. Jeg vet ikke bare hva jeg gjør, men hvorfor. I tillegger jeg blitt positivt allergisk mot argumentasjon av typen "Det gikk bra med meg" og "enhver mor vet best for sitt barn". Man blir jo etterhvert en jævel på å finne dokumentasjon, og det er jo alltid gøy. Høydarediskusjonene fra NM i fht softis til nyfødte og gåstoler for babyer er jo ikke kommet hit, men det har jo vært moro...:)

Jeg er blitt påvirket til å handle Odd Mplly, dermalogica, Id-sminke, lekre støvletter, shampoo, leker og bøker på nett. Jeg har skaffet meg vaskehjelp, blitt tøffere på jobbintervju, blitt (litt) snillere og mer tolerant og skal snart ta en brazilian.

Jeg kan jaffal ikke tenke sjæl. :knegg: Men jeg tror jeg har kommet godt ut av dette. Alt i alt.


#14

IOA sa for siden:

Jeg har fått mye inspirasjon til nye, sunnere og bedre middagsretter. Dessuten måtte jeg kjøpe siste HP-bok på engelsk, selv om jeg egentlig hadde tenkt å vente til den kom på norsk, etter å ha lest diskusjonene her inne! :D


#15

tink sa for siden:

Ja, jeg er påvirket. Merker ofte at jeg har lyst til å referere til ting skrevet her i diskusjoner om både det ene og andre. Trangen til å leve rettferdig og miljøvennlig har blitt forsterket - jeg har også fått noen gode tips om hvordan det kan gjennomføres også med et aktivt familieliv.

Har ikke endret noe sterke oppfatninger, men blitt tryggere på mitt eget ståsted - det finnes jo andre raringer der ute!

Og, det kan være vi må kjøpe ny vogn til nestemann...


#16

Filifjonka sa for siden:

Tja, litt påvirket blir man jo av alt man omgir seg med, inkludert forumlivet. Det er interessant å lese andres erfaringer når det gjelder barneoppdragelse, uten at det har endret så voldsomt på grunnprinsippene mine, og jeg har hentet mye matinspirasjon. :) Odd Molly hadde jeg faktisk hørt om før det ble en greie her inne, men jeg har nok handlet ting som andre har anbefalt og som jeg ellers ikke hadde hørt om. Kavat-sko til barn for eksempel.

Når det gjelder politikk, forhold, økonomi og seksualitet har ikke forumet forandret meg noe. Og brazilian - nei takk. :)


#17

Gaia sa for siden:

Jeg er helt klart blitt inspirert på matfronten. Dessuten ble jeg inspirert til å kvitte meg med de resterende (uønskede) babykiloene mine.


#18

Bergensis sa for siden:

Har funne fram ordboka....

....og bakt gulerotkake:)


#19

nolo sa for siden:

:meelopers:

Jeg har oppdaget nye forfattere og nye filmer. Jeg har laget nye matretter, og dermed gjort mannen enda mer vennlig innstilt til nettlivet mitt. Jeg har blitt mer bevisst i forhold til mye rundt det å være mor, men ingenting revolusjonerende på den arenaen.

Jeg har funnet igjen skrivegleden, og har lært (og avlært) noen diskusjonsteknikker.

Og sikkert mye mer. Mest av alt har jeg møtt, både her og i RL, mange veldig spennende mennesker.


#20

kisha sa for siden:

Jeg er blitt obs på rettskriving. Det er nok den eneste påvirkningen.


#21

malena sa for siden:

Skal vi se…

Jeg har blitt mer bevisst min fremtreden overfor ungene.
Jeg har for alvor fått øynene opp for økologisk og også sunn mat generelt.
Jeg tenker mer miljø i de valgene jeg tar.
Jeg får dårlig samvittighet av den hersens treningstråden. :mumle:

På noen små områder som jeg har tenkt at jeg er litt ekspert har jeg fått føttene pent plassert på landejorda igjen. :knegg:

Så ja, jeg har fått inspirasjon og ny lærdom på mange områder gjennom FP.


#22

Mei sa for siden:

For meg er påvirket det samme som lært og inspirert i denne tråden. Og hvorfor bruker man tid på noe hvor man verken lærer noe eller får nye impulser?

:undrer:


#23

Olympia sa for siden:

For meg er det forskjell mellom påvirket av og inspirert av. Jeg har fått nye impulser og ideer, men påvirket synes jeg er å overdrive.


#24

Irma sa for siden:

Det samme tenkte jeg. :dulte: Påvirket er vel ikke ensbetydende med at man faktisk endrer mening eller adferd?

Jeg merker at jeg påvirkes motivasjonsmessig på en del områder. Har blitt flinkere til å lage hjemmelaget (og fristende) mat etter at jeg startet kokeboka. Selvpåvirkning. :knegg: Trening og språk er temaer hvor jeg påvirkes. Har blitt bittelitt mer nysgjerrig på en del områder, innen musikk, litteratur, kultur etc. Dessuten påvirkes jeg selvsagt av folks gjøren og laden, jeg gråter og ler med andre brukere ettersom de opplever noe trist eller noe flott.


#25

Nessie sa for siden:

Ja.

Ja.

Ja.

Ja.

:D

Definitivt. Jeg får shoppetips, mat tips, sminketips, klestips... Jeg plukker opp argumenter i diverse saker, jeg endrer syn på ting og jeg føler jeg lærer en del. Både hvordan man skal være, og IKKE skal være :knegg:

:highfive:


#26

Myggstukket sa for siden:

Jeg er nok lettere påvirket. :nikker:


#27

polarjenta sa for siden:

Ikke påvirket av noe spesielt, men man lærer jo ting av å lese tråder og sånn. Men alt i alt er jeg nok her for lite til å kunne si at jeg blir påvirket...


#28

lil'c sa for siden:

Blir nok inspirert her inne ja.
Og man kan jo lære mye av en god og frisk diskusjon, om så mangt.

Har "funnet" og falt for odd molly her, dermalogica og blitt overbevist om id sminke, før har jeg blitt tipset av ei venninne, men her var jo "alle" for det.
Og fått lyst å ta brazillian, fra en tråd som skulle virke avskrekkende :knegg:

Fått masse bra boktips, og blitt mer miljøbevist.

Også kunne jeg ingenting om bilsikring før jeg kom på nm :p
(så der og)
Og som zol sier kan jeg bli sjokkert over foreldre i den "virkelige verden" som gir spedbarn saft på flaske og legger loff med nugatti i matpakka, og ellers er svært så uopplyste om så mangt.

Ellers må jeg :dulte: på deg Mim, ang. dette;


#29

Jinx sa for siden:

Mer obs. på skrivinga....

Lager sunnere mat og bruker mindre halvfabrikata. Og handler mye mer økologisk.

Lillen får ikke div. pålegg......

Er mer bevisst på barneoppdragelse. Kommer ikke til å begynne tidlig med grøt, bruke gåstol ++++ til neste baby som er på vei.

Ja jeg har lært masse av FP(NM). Siden de fleste her var på NM, så får dere dele æren:ja:


#30

Line* sa for siden:

:dulte:

Men selvsagt får jeg impulser og inspirasjon, og selvsagt blir jeg påvirket i den grad at diskusjonsviljen er der, og jeg synes det er nyttig å diskutere på FP, i motsetning til hva det var på NM.
Jeg gidder med andre ord å være her, og er egentlig bare her når det gjelder forum for tiden.
Det sier i grunnen ganske mye.


#31

Kirsebær sa for siden:

Jeg har lært veldig mye om barn og barneoppdragelse, barnesikring, osv (Alle slike barneting.)

Jeg føler at jeg har blitt tryggere i min uenighet med andre. Jeg har ingen problemer med det lenger. Og jeg blir sjelden irritert i diskusjoner slik jeg ofte ble før.

Shoppinga er vel det som har påvirket meg minst. jeg blir bare enda mer innbitt på at jeg ikke vil ha det samme som "alle andre". :knegg:


#32

Skilpadda sa for siden:

"Påvirket" vil jeg vel særlig si at jeg har blitt når det gjelder matlaging og det å velge mer økologisk og mer hjemmelaget enn før. Ellers føler jeg meg stadig inspirert av skravling og humor og tips her inne, og gode diskusjoner skjerper alltid bevisstheten om egne meninger og hjelper til å spissfile argumentene. Men shoppevanene mine tror jeg ikke har endret seg stort. :)


#33

Ru sa for siden:

Jeg har blitt både påvirket og sparket i gang på diverse områder, først og fremst hva gjelder matlaging vil jeg tro. Ellers er det jo alltid kjekt å diskutere, og en plukker da opp litt her og litt der vil jeg tro.
Hva gjelder shoppevaner, seksualitet, forhold og økonomi, så er det nok som før.
Annet enn at jeg nå kjøper bøker anbefalt av noen jeg vet har samme smak som meg, enn å høre på diverse ymse folk.


#34

Candy Darling sa for siden:

Jeg er definitivt inspirert av både (gamle) NM og FP. Barselgruppen min på NM var til ekstremt god hjelp for en kakleforvirret nylagt høne (eller noe sånt). Jeg har lært mer om vogner enn jeg noensinne trodde jeg ønsket å kunne, og har endt opp med den perfekte vognen for meg (til og med kjøpt brukt her inne!). Jeg har blitt mer bevisst på forbruk og miljø, har fundamentert mine politiske oppfatninger enda bedre (det er så deilig å være enig med Polyanna, f.eks., da vet man at man har gjort noe rett :p) - og jeg har definitivt tatt sjumilssteg på matlaging fra skrætsj. Ikke minst på troen på egne evner.

Jeg har lært mye om barn og oppdragelse her inne. Jeg håper og tror det gjør meg til en bedre mor.

Dessuten har jeg fått tips til musikk, filmer og bøker fra folk som deler mine interesser. Og mang en god latter. :cool:


#35

kisha sa for siden:

Ettersom jeg har hatt et barnebarn i huset for inntil 1 måned siden, synes jeg det er artig å følge med hva dagens unge mødre tenker. Mye er forskjellig fra da jeg var småbarnsmor. Vi hadde andre kjepphester enn mye som er tatt opp her.

Da jeg var 6 år dro vi på ferie langt ned i Europa i en bil uten sikkerhetsbelter. :D
(Huff, så gammel jeg virker nå):confused:


#36

Jessica sa for siden:

He he........ja tenk vi reiste på ferie til Sverige uten at noen av oss hadde barnesete eller bilbelte. Vi hadde heller ikke EU-sand under lekeapparatene og vi lekte i rennesteinen mellom bilene som sto parkert i gata vår midt i Bodø by. Jeg kjørte trehjulsykkel i full fart mot Bodøs mest trafikkerte gate, Storgata, vel å merke på fortauet. Mødrene var sjelden ute sammen med oss enda vi bodde midt i sentrum av byen. Mødrene drev med sitt. Noen barn ble satt i bånd for ikke å gå på farlige steder når de var ute. Vi hadde ikke sykkelhjelm.

Godt vi overlevde. Vil egentlig ikke tilbake til den tiden, men savner litt av den roen menneskene hadde da....


#37

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes virkelig det høres helt vilt ut, og er lettet og glad for at husmortiden er over, at unger har sykkelhjelm og bilsete og mødrene er litt redd for ungene sine, ikke bare redd for møblene eller hva naboen skal mene om hithetsgraden på klesvasken.


#38

Mei sa for siden:

Når kommer pollen? :blafre:


#39

lil'c sa for siden:

:nemlig:

Og det var vel heller ikke alle fra den tiden som overlevde.


#40

Jessica sa for siden:

Så vilt var det nå ikke. Det var mindre trafikktetthet på den tiden. Moren min var en kjærlig mor som var glad i oss. Hun hadde forresten ikke vaskemaskin så vi dro på "Vaskomaten"(tror jeg det het). Der kunne hun få vasket klærne i vaskemaskin. Vi hadde ikke bil så det måtte hun bære. Vi barna var med og løpte rundt der. Jeg husker også at vi leide fryser på meieriet. Det var i starten da fryser begynte å komme i bruk. De fleste hadde ikke råd til å kjøpe fryser, men leie en boks gikk greit. Det så ut som postbokser.....


#41

Harriet Vane sa for siden:

Nei. Du vil ikke tro drukningstallene blant barn pr. år i Oslo fra femtitallet. Ca 80 (!) i året. :dåne:
Trafikkulykketallene var også helt ville.


#42

lil'c sa for siden:

Åh herlighet! Det er mye det!

Jeg er jammen veldig glad det ikke er sånn lenger, kjenner jeg.


#43

Harriet Vane sa for siden:

I jakt etter flere tall sitter jeg med denne historiske statistikken. Her er det mye moro!
Se blant annet etter svangerskap/fødsel, dødsrate og dødsårsaker i første leveår (sjekk bla. spedbarnsdødeligheten i Nord Norge, den er helt U-land!)


#44

Filifjonka sa for siden:

Oi, der var det litt av hvert, bare etter en veldig rask titt. Det var til og med barn som døde av ørebetennelse?!


#45

Maverick sa for siden:

Ja, jeg har blitt påvirket/inspirert/har lært (stryk det som ikke passer) MYE på FP.

Jeg nevner i fleng: Tips til filmer, oppmuntring til å høre bedre etter på musikktekster, oppmuntret, inspirert og påvirket til å tenke bedre over utdannelse og motivert til å faktisk kjøre på, får stadig dårlig samvittighet over familiens TOROkosthold og blir inspirert til å forandre det, (koker saft as we speak :kry: ), blitt klarere og mer opplyst på politiske spørsmål, fått den nødvendige tyngden og backupen på å kjøre gjennom min vilje i sikkerhetsspørsmål i fht. barna, blitt enda mer bevisst på språket, blitt mer tolerant og enda mer klar over gråsonene i forskjellige saker, skjønt at alle har forskjellige utgangspunkt og preferanser, og at mitt valg ikke nødvendigvis er riktig for alle andre, lært mye i forhold til barn og oppdragelse og sist men ikke minst:

Jeg har blitt inspirert og fått selvtillit nok til å stå for meningene mine, tørre å ta diskusjoner og å være stolt av meg selv og det jeg oppnår.


#46

Tussa sa for siden:

Mat er nok det området eg har blitt mest inspirert og prega av. Litteratur er eit anna område. Og som Myrsnipa blir eg forundra over at toåringar ute i den åpne verda får melkeflaske på kvelden, nugatti på brødskiva og pølser i brød til middag tre dagar i veka.

Det beste med FP er at det er lov å vere PK! Og lov å vere jåle.:filer:


#47

Tussa sa for siden:

I dag kjøpte eg forresten Camemberten frå Den Blinde ku og tenkte at Mim hadde vore stolt av meg. :lol:

Forøvrig kjempegod og verdt sine ufattelige 89 kroner!


#48

Filifjonka sa for siden:

Hva i all verden er feilen med melkeflaske på kvelden for en toåring? :confused:

:snurt:


#49

Harriet Vane sa for siden:

Lille fikk melkeflaske om kvelden. Kaller du meg en dårlig mor? :snurt:


#50

Tussa sa for siden:

Sovnemedvarmmelkfråflaskeikjeftenogikkjesånøyemedtannpuss? :pekele:


#51

lil'c sa for siden:

Snuppa fikk sondemat på flaske til hun var 2 elns. hun, da fikk jeg henne endelig til å drikke den med sugerør istedet. Så da er i hvertfall jeg en dårlig mor! :eek:

(Men helt fra den første tannen pusset vi tennene etter flasken da.)


#52

Harriet Vane sa for siden:

Å, neida! Melk til kvelds, så tannpuss og så sove. :VeldigPK:


#53

Tussa sa for siden:

Var ikkje meininga å starte en flaskepåkvelden-diskusjon her altså. ;)


#54

Tussa sa for siden:

Flink jente, flink jente!


#55

Filifjonka sa for siden:

Oh yeah! :ja:


#56

Pebbles sa for siden:

Jeg er rett og slett sjeleglad for at jeg snublet over FP.

Jeg synes det er en fryd med så mange oppegående, intelligente, kunskapsrike, skarpe og morsomme damer på ett sted!

Jeg har blitt påvirket til å tørre å gi tydeligere utrrykk for hva jeg mener ( uttrykker meg ofte så rundt i kantene IRL at jeg blir svimmel av meg selv...). Det at andre er så tydelige på sine synspunkter uten så mye kvinnelig om,hvis,men, kosemoseprat, gjør at jeg synes det er mindre farlig å være det. Befriende. Og en spore til å bli flinkere på å tørre være tydeligere med mine synspunkter IRL også - uten å ALLTID slenge på en "men jeg skjønner hav du sier også, altså" eller en "men det kan jo hende at det ikke stemmer, altså".

Ellers prøver jeg å ikke la meg påvirke av shoppingtråden selv om jeg synes det er morsomt å vindusshoppe der!

Jeg er nesten aldri på NM lenger. Jeg orker ikke endeløse, meningsløse diskusjoner med masse ukloke innspill. Så på den måten har jeg nok blitt litt mer sær av å være på FP. Deilig å kunne forvente et høyt nivå på enhver diskusjon.

Jeg blir positivt påvirket av miljø- og kostholdsinteressen her inne.
Og jeg synes det er veldig deilig at så mange her inne er opptatt av litteratur.

Ellers har jeg endret noen oppfatninger om enkelte ting men blitt enda sikrerer på egne synspunkter og meninger om andre.

Om jeg ikke hadde blitt påvirket på noe vis av å være her, ville det vært 100% uinteressant. Det er deilig å kjenne en viss utvikling fra dag til dag!


#57

GinaK sa for siden:

Det er mange emner her jeg aldri er innom men titter fast på shoppingtråden, motesidene, matsidene og reisesidene. Til stor nytte.
Etter at jeg fant dette forumet har jeg brukt tips herifra til å ha vært en uke på Kypros, bestilt en langhelg i Roma og kjøpt digitalkamera.
Jeg har også prøvd flere av middags- og kakeoppskriftene med stort hell. Har også brukt flere av tipsene ang. oppdragelse.

Har sålangt ikke blitt påvirket til å kjøpe Odd Molly klær eller å bytte ut vognen min, da. ;)


#58

LilleRosin sa for siden:

Jeg har både blitt påvirket, lært av og inspirert av FP.

  • i forhold til barneoppdragelse og problemstillinger har jeg fått mange tips og gode innspill
  • jeg får jevnlige påminnelser om rettferdig handel og miljø, og har blitt mer bevisst der
  • mat og ernæring har også fått større fokus
  • masse forbrukertips ifh produkter
  • og det er NM sin skyld at jeg har en Bugaboo

#59

kisha sa for siden:

50-tallet? :D Nei, vi er da yngre enn det.


#60

Fruktflua sa for siden:

Hmm...? Påvirket er vel å ta i, men jeg har faktisk begynt å snu bestikket motsatt vei av hva jeg gjorde før når jeg putter det i oppvaskmaskinen. :knegg:


#61

Nessie sa for siden:

I ren desperasjon over at min datter for tiden (nesten siden mai) ikke spiser NOE, så prøvde jeg en skive med nugatti.. men spiste hun?
NEJJJDA! :knegg:

Forøvrig får hun pølse av og til ;)

Tror forresten en del av FP`erne her inne er mer PK i hodet enn i praksis.. ;) :eek:


#62

Sitron sa for siden:

Jeg er selvsagt ikke påvirket på noen måte, det skulle da bare mangle.


#63

Nessie sa for siden:

Ikke av sjelebestisen din en gang? :eek:



#65

Nessie sa for siden:

:hylgrine:


#66

Sitron sa for siden:

Pingle!


#67

tiril sa for siden:

Nopp.


#68

Nessie sa for siden:

Pøh!
Bare hormonell... :nemlig:


#69

annemede sa for siden:

I de verste spisenektperiodene til storesøster prøvde vi til slutt med non-stop, hun ville ikke ha det heller.


#70

Tussa sa for siden:

Ga du Nugatti?? :eek:

MIne også får pølse innimellom, for all del. Men ikkje fleire gongar i veka.


#71

Nessie sa for siden:

Jepp :kry:
;)
En nugattiskive av og til dreper jo ikke.. Det er jo nesten ikke værre enn om man gir prim innimellom liksom. Føler meg ikke som en dårlig mor :blunke:

Men som sagt, det hjalp jo lite.. :himle:
Så fortsatt spiser hun så og si null og nix.

PS: vedder på det ikke er mer usunt med en nugattiskive innimellom, som feks lefse :snurt:


#72

Esme sa for siden:

Jeg har vel ikke endret livsstil eller noe pga FP.

Det som jeg får ut av det er skrivetrening. Jeg er temmelig flink til å ordlegge meg muntlig og er veldig rappkjeftet IRL, men er mye dårligere skriftlig. Og da er det jo trening som teller.

Dessuten er det mange oppegående og morsomme mennesker her.

Forresten, noe har endret seg: jeg har begynt å lese Dorothy Sayers pga FP, det har jeg.


#73

Strå sa for siden:

Tror ikke jeg har endret noe særlig ennå. Noen tips er det å hente, da. Men så har Haugtussa nettopp lært meg at Nugatti ikke er sunt og så jeg som har trodd at nøtter var bra :eek:


#74

Tussa sa for siden:

:humre:


#75

Nessie sa for siden:

Men ER nugatti SÅ ille da? :undrer:
Bolle er sikkert like ille? :vetikke:

(skjønner at å gi barna nugatti og loff daglig ikke er bra ;) ) Men sånn av og til så er vel egnetlig ikke nugatti "verre" enn en del andre ting vi sikkert putter i barna?


#76

Skilpadda sa for siden:

At nugatti ikke er sunt betyr selvsagt ikke at det er verre enn alt annet man kan finne på (eller ikke finne på) å gi barna, nei. :humre:


#77

Nessie sa for siden:

Nei, det er litt det jeg mener. Men det virker liksom som at akkurat nugattien er helt dødens.. :fnise:
Mens man sikkert putter i barna både boller, lefser og muffins innimellom.. og det er jo ikke akkurat bedre.

Tror forøvrig ikke barna blir late, overvektige og sukkeravhengige av ei nugattiskive en gang i mnd heller :niks:
Men nødvendig er det jo ikke.


#78

Tussa sa for siden:

En kan vel ikkje sammenligne Nugatti på brødskiva med lefse og bolle? I mi verd er lefse og bolle noko ungane mine får en sjelden gang når det er selskap eller ei spesiell anledning. Nugatti er et pålegg. Men klart, om en tar ei skive med nugatti i staden for ei vaffel med syltetøy i selskap, er det nok på samme nivå.


#79

Tussa sa for siden:

Og då meine eg faktisk at det er bedre å gi ungane noko godt i ei eller anna anledning enn å tilby dei godteri på skiva til frokost en vanlig tirsdag. En gir jo ikkje ungane sine bolle eller vaffel til frokost?


#80

Sitron sa for siden:

Ikke? Vi har nå hatt vafler til frokost minst 5 ganger.


#81

Nessie sa for siden:

Ja, det er liksom det som er litt av poenget mitt :dulte:

Men jeg tenker, om man er så hysterisk på nugatti, så skjønner jeg ikke helt at man ikke er det samme om bolle og lefse. Hvis det er sukkeret som er problemet på en måte. Om tanken om en sjelden gang er den samme.

"Skadeomfanget" er det ikke noen forskjell på tror jeg?


#82

Nessie sa for siden:

Vi har hatt (grove) vafler til frokost ja ;)

Men jeg mener at om man ser på nugatti som en kos man får en sjelden gang, på lik linje med lefse, så synes jeg ikke forskjellen så stor.


#83

Tussa sa for siden:

Eg trur nok kanskje at maset om Nugatti på skiva hadde blitt stort her om det var noko mine fikk smake på. Dei skjøne at dei ikkje kan få vafler/bolle/is kvar dag, men hadde nok pesa litt på det med Nugatti sida det er et pålegg knytta til faste måltid.

Så lenge eg bestemme blir det heller en god Brie som ungane mine velge som helgepålegg. ;)


#84

Nessie sa for siden:

Tror ikke det er vanskeligere å skjønne at nugatti er noe man bare får lørdag, enn at boller og kake er til fest ;) Om man har regler på det, skjønner barna det godt tror jeg.

Men nå har ikke vi innført noe fast nugattidag altså :knegg:
Jeg skjønner bare ikke helt panikken.

Men om noen har tips på hvordan jeg skal få snuppa til å spise mat, kom gjerne med de :rolleyes: Det er nesten sånn at jeg ikke orker ORDNE mat lenger, til henne. Men det må jeg jo.


#85

Sitron sa for siden:

Vi kjøper en boks sjokoladepålegg i året, da vet ungene hva de får og maser ikke.


#86

Skilpadda sa for siden:

Det smaker i alle fall bedre. Det er jo noe. :D

  • Nei altså, jeg har ikke så veldig sterke følelser mot nugatti eller sjokoladepålegg, det er mer det at det aldri har falt meg inn å kjøpe det. Poden har spist sin andel prim da han var mindre, og ber han om honning eller syltetøy, så får han det. (Men han liker egentlig ikke honning, bare ideen om honning, tror jeg, og syltetøy glemmer han vanligvis at eksisterer.)

#87

Nessie sa for siden:

I starten av svangerskapet spiste jeg skive med smør OG nugatti :rødme:


#88

Gaia sa for siden:

Det er godt mulig at du har forsøkt dette, men det er jo verdt å foreslå likevel.

De periodene Snupp er småspist lar vi det gå fire timer mellom måltidene. Han får bare litt å drikke til maten (litt vann nederst i glasset) for at han ikke skal fylle opp magen med drikke, og han får ikke drikke den siste halvtimen før maten står på bordet. Til frokost og lunsj lager jeg en tallerken med litt forskjellig fingermat - litt forskjellige grønnsaker (cherrytomater, rød eller gul paprika og agurk), litt frukt i biter (eple, plomme, druer, banan), noen ostestaver, og brød skåret i "fingre" med ett eller annet smørepålegg. Innimellom legger jeg også på litt bogskinke i staver, eller rester av kalkun eller kylling. Han får ikke mer å drikke til maten før han har begynt å spise litt. Dessuten må han sitte ved bordet til vi er ferdig. Hvis han da fortsatt ikke vil ha mat så får han så mye vann han vil ha etter at vi er ferdige med måltidet.

Til middag serverer jeg det vi spiser. Vil han ikke ha, så vil han ikke ha.

Småspiste barn er vanskelig. Og jeg vet at Snupp ikke er spesielt vanskelig, siden han som oftest spiser noe. Det er sikkert andre med mye mer erfaring enn oss som kan gi deg bedre råd.


#89

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har bakt sjokoladekake og lært å lage saus. :stolt:

Eller synes jeg generelt jeg har lært massevis i nettfora, men FP er ikke det jeg har frekventert lengst. Jeg føler vel først og fremst at jeg har lært ting på det personlige plan av folk jeg har blitt kjent med. Jeg henger meg ikke så lett opp i nugattidebatter. ;)


#90

Mandino sa for siden:

Jeg har absolutt lært masse av- og blitt inspirert av diverse på FP, både når det gjelder barneoppdragelse og miljø. Jeg har definitivt blitt flinkere til å tenke miljø og har fått øynene opp for økologisk mat og sunn mat (selv om Toro fortsatt sniker seg inn i hevrdagen med jevne mellomrom.

Når det gjelder barneoppdragelse er jeg blitt tryggere på at de valg jeg har tatt har vært riktige og at jeg ikke er slem mor som har valgt å vente med godterier til toåringen vår. Politisk har jeg ikke blitt påvirket, men fått mange gode argumenter som støtter opp for det jeg tror på.

Jeg har fått mange gode tips om bøker jeg vil lese og filmer jeg vil se.

Er glad jeg ble tipset om FP - trives veldig godt her inne.


#91

Nessie sa for siden:

Takk for tips!
Vi presser heller ikke på under middag. Vil hun ikke ha så vil hun ikke ha. Men hun drikker nok en del vann :ja:
Men kan liksom ikke nekte henne det i 27 grader heller. Men du har nok et poeng. Nå er hun jo i bhg igjen. Så jeg skal få de til å notere opp hvor mye hun spiser.

Nå skal det sies at hun likevel ikke er tynn da. Hun har en del å "gå på" enda, så sånn veldig bekymret er jeg ikke. Men det blir liksom litt pes når man strever for å få i de mat.


#92

Azi sa for siden:

Jepp i slanke og helse tråder. Ellers har jeg vært sånn mat(grønnsaker) og rettferdighandelfrik fra før så akurrat der var jeg "skadet" før jeg kom meg inn her!


#93

Gaia sa for siden:

Snupp er heller ikke mager. Men jeg syns det er viktig med gode måltidsvaner, hvilket er grunnen til at vi gjør som vi gjør. Som sagt nekter jeg kun vann rett før måltider, og under selve måltidet (hvis han ikke vil spise). Og han får litt i glasset under måltidet.


#94

MsM sa for siden:

Jeg hae kjøpt Mei Tai. Det må jo telle...Ok to av kakene jeg bakte til Hannah''s dåp var etter tråden "Isets kaketråd".
Dessuten lærer jeg masse av diskusjoner med kloke mennesker, enten det er her eller i RL...


#95

Kate sa for siden:

Jeg har blitt flinkerer til å lage mat, og tørre å prøve å lage nye ting. Det har FP bidratt til. Jeg er nemlig verdens verste kokk.

Og jeg har selvfølgelig lært mye om ulike ting.


#96

him sa for siden:

Jeg har lært veldig mye på FP, men veldig lite konkret. For meg går det mye på at jeg omgås folk jeg ikke ville ha blitt kjent med på annet vis.


#97

Fersken sa for siden:

:eek: Man ødelegger ikke ei god nugattiskive med å ha smør på!


#98

Nessie sa for siden:

Åh. Det er nydelig sammen :hjerter:


#99

007 sa for siden:

Du får prøve å se om teori og praksis stemmer så godt som du tror. :rolleyes: I min verden er maset der så lenge nugattiboksen er der. Argumentene blir bedre og bedre for hver gang de spør, og hele måltidet blir preget av nei og argumentasjoner. Og av og til spisenekt fra barna fordi de ikke får når vi har.

Faste nugattiregler? Been there - done that, not a good idea.

Samme her. Men vi kjøper to: en til jul og en til sommerferien. Den kan spises som pålegg når de vil, og er tom når den er tom (noe den er ganske så snart i og med at vi er tre barn og to voksene som liker nugatti).

Så til svar på spørsmålet (ja, jeg vet at jeg har svart før, men jeg har nye momenter):
Jeg har kjøpt P&P på DVD. :stolt:


#100

Nessie sa for siden:

Vet bare at det fungerte for min søster. Helt til barna fant nugattiboksen og klinte nugatti over HELE badet :dåne:
DA ble det ikke nugatti på en stund :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.