Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjule hva venner liker på facebook?

#1

Isbjørn sa for siden:

Jeg lurer på om facebook har endret noe de siste ukene? Nå ser jeg plutselig hva alle vennene mine liker av sider og reklame, noe jeg ikke er interessert i. Hele feeden fylles jo av "Hjørdis liker Flotte hytter" og "Herman liker Knalltøffe kjøkken".

Har googlet og lest på facebook, men finner ikke ut av det.

Noen som vet?


#2

apan sa for siden:

Abonnerer.


#3

millact sa for siden:

Aner ikke.


#4

Isbjørn sa for siden:

Nesten så jeg tror de har fjernet muligheten for å skjule dette.


#5

Luvi sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg kunne skjule fremmede menneskers sosiale statuser som de av uforståelig grunn setter som offentlig slik at de dukker opp I newsfeeden min når mine venner liker eller kommenterer. Disse har det vært overraskende mye av bare de siste ukene. Kan for ingenting i verden forstå hvorfor private bilder av barn og seg selv I ymse situasjoner I tillegg til vill reklame for mulig tom bolig ved at de er på ferie skal være interessant for noen særlig flere enn de nærmeste vennene deres. Jeg kan trykke "velg å se mindre av denne typen" overst til høyre i den aktuelle posten og det har hjulpet litt virker det som. Når 3/4 av newsfeeden min består av fremmede personers bilder og statuser så kjenner jeg at jeg misliker FB enda litt mer.


#6

star sa for siden:

Det samme har irritert meg også. Har ikke funnet ut av hvordan man evt får endret det.


#7

Isbjørn sa for siden:

Slik opplever jeg det også, det er ekstremt mye av dette. Blir ganske tungvindt å trykke på hver annonse/reklame da :(


#8

Matilda sa for siden:

Jeg er også lei. Såpass at jeg har jevnlige sletterunder av egne innlegg og vurderer å legge hele skiten brakk.


#9

Guttemammis sa for siden:

Du kan klikke av for å ikke følge dem, men da får du ikke opp noe fra den personen.


#10

Isbjørn sa for siden:

Det er jo det som er dumt. De jeg ønsker å følge trykker liker I hytt og pine.


#11

frukt sa for siden:

AI'en er visstnok ganske smart nå leste jeg et sted, så hvis du skjuler likes du ikke er interessert i skal det etterhvert bli mindre av det.


#12

Matilda sa for siden:

Ja, men det ser ut som om den jobben må gjøres på nytt med jevne mellomrom, for nå i det siste dukker det opp masse sånt på min vegg. Og det jeg faktisk vil se, det kommer ikke opp. For øvrig klikka jeg en gang i verden på at jeg ønska mindre av mannens kusine (som legger ut en uendelig mengde musikk og film og humør-delinger), men da fikk jeg ikke se de viktige innleggene hennes heller. Så jeg ba om å få litt mer av hennes innlegg i nyhetsfeeden, og etter det får jeg varsler om hver minste ting hun gjør. :gal: Det har jeg selvsagt gjort hva jeg kan for å fjerne, til ingen nytte. Jeg har svært liten tiltro til Facebooks evne til å sile hva jeg synes er viktig og ikke.


#13

frukt sa for siden:

Neidaså ... Selv bare scroller jeg forbi alt jeg ikke er interessert i. :knegg:


#14

Isbjørn sa for siden:

I kveld har jeg skjult alt som vennene mine har likt. Får se om det hjelper.


#15

Maya80 sa for siden:

Jeg pleier og ikke følge om det blir mye rart fra en venn på facebook som typ liker alt som er bilder av halvkledde unge jenter eller att dem stadig legger alt for mye fra spill dem spiller. Det andre skroller jeg bare forbi uten og bry meg veldig om det.


#16

Isbjørn sa for siden:

Jeg drar opp denne igjen. De siste ukene ser jeg plutselig alt som alle liker og jeg blir sprø. Går det virkelig ikke an å skjule hva andre liker?


#17

Elise sa for siden:

Etter denne tråden gikk jeg inn på noen innstillinger og endret noe greier, og får plutselig opp alle nye vennskap i hytt og pine. Det er jo totalt uinteressant, i likhet med hva venner og bekjente liker. Klikker på prikkene hver eneste gang og sier fra at jeg vil se mindre av det, så kan det jo hende noen tar hintet.


#18

Wix sa for siden:

Jeg har oppdaget det samme. Skal trappe ned Facebook tror jeg.


#19

Candy Darling sa for siden:

Nei, dette er det Facebook tjener penger på. Det er ikke varsling fra vennene dine, det er at annonsørene kjøper tjenesten fra FB på å prioritere feeden til dem som er venner med folk som liker dem fra før (fordi de er mer tilbøyelig til å være interessert når en venn liker det, og fordi venner ofte har lignende interesser og ønsker).

Vennene dine har altså ikke skylden, de får like mye tilbake rundt sider du liker eller følger. Det hjelper ikke å mute vennene dine, altså.

Når det er sagt, har de nok tweeket algoritmene sine igjen, jeg får utrolig mye spam for tiden, om ting jeg er helt uinteressert i. Jeg klikker det bort og prøver å oppdra FB på hva jeg vil ha.


#20

Isbjørn sa for siden:

Jaja, da er det vel bare å skjule og skjule, kanskje det slutter? :optimist:


#21

Elise sa for siden:

Jeg hadde glemt hva som stod i hovedinnlegget og tenkte på den andre versjonen, nemlig at Petter Ukjent skriver at han har en fin dag og min venn liker eller kommenterer det, det må det være mulig å få en slutt på. Reklame hvor det står (ofte feilaktig tror jeg) at mine venner liker de,, der tror jeg nok ikke vi får gjort noe med.


#22

Isbjørn sa for siden:

Ja, dette vil jeg ha slutt på. Reklamer skjuler jeg bare.


#23

Isbjørn sa for siden:

Altså, jeg ønsker slutt

  1. Petter Ukjent liker Venn1 sitt innlegg
  2. Venn2 liker Knut Ukjent sitt innlegg

#24

Normy sa for siden:

På mobil eller laptop?
På laptop kommer vel det bare opp i høyre hjørne (over chatten)?


#25

Anne C sa for siden:

Jeg bryr meg ikke så mye om jeg ser hva venner liker, men det er jo totalt uinteressant om vennene mine har fått nye venner! Tipper mine venners feed må være stappa av alle de nye vennene jeg har fått etter Space Campen i USA.


#26

Isbjørn sa for siden:

Mobil. Jeg ser plutselig alt. Men, skal skjule alt nå.


#27

Isbjørn sa for siden:

Ja, det ser vi:knegg:


#28

My sa for siden:

Sukk ja. Jeg ønsker å slippe å se "Raymon fra VGS liker altfraHegeStorhaugoghenneslikesinnede", uten å skjule vedkommende. Om han deler innlegg fra Hege Storhaug er det greit, det er jo sånt som vedkommende mener at hans venner bør lese. Men MÅ jeg se alt han liker?


#29

Candy Darling sa for siden:

Men det må i tilfelle være en innstilling et sted, for jeg får ikke det i min oppdatering. Bare når det er sponset.


#30

Isbjørn sa for siden:

Det startet av seg selv for noen uker siden. Mulig det var en oppdatering, aner ikke. Finner ingen instillinger hvir man kan justere dette.


#31

Mex sa for siden:

:gaah:
Ja, dette ønsker jeg også å få bort.
Nå har jeg brukt de mulighetene som finnes.

  1. har lagt til "favoritter" jeg vil følge (20 stk)
  2. Tatt bort folk jeg ikke vil følge
  3. En hel haug av ganger de siste dagene "Vis mindre av dette"

.. men fortsatt kommer det opp altfor mye slikt!! :gaah:


#32

My sa for siden:

Jeg har gått bananas i feeden med "vis mindre av dette", og det hjalp faktisk. Mye bedre nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.