Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor er det best å sitte på Operaen i Oslo?

#1

Huldra sa for siden:

Skal endelig få besøkt Den norske operaen i Oslo. Prøver å bestille bill til en balett i september. Men jeg aner ikke noe om hvor det er best å sitte. Noen med gode råd?


#2

Anne C sa for siden:

Så langt foran som mulig.


#3

Tjorven sa for siden:

Min erfaring er at du ser bra nesten overalt, og de plassene hvor du ikke ser bra er merket.

Og du ser bedre jo lenger frem du sitter, men fra balkong får du bedre overblikk.


#4

Teofelia sa for siden:

Jo dyrere billetter, jo bedre plasser. :enkelt og greit:

Jeg foretrekker alltid å sitte på gulvet, hvis det er mulig (parkett eller orkester). Ellers er en grei pekepinn at de lavere balkongene er bedre enn de høyere, og lengst mulig frem og mest mulig i midten på balkongen er å foretrekke. Men som sagt: billettprisen gir en veldig god pekepinn på hvilke plasser som er bedre enn andre.


#5

Teofelia sa for siden:

Ellers er jeg enig med Tjorven: nesten alle plasser er bra nok, og de som ikke har spesielt god sikt er merket. Det er også merket hvilke plasser som ikke er høydeskrekk-vennlige (og som ikke egner seg så godt for viltre barn).


#6

Anne C sa for siden:

Jeg er i Operaen i snitt 7-8 ganger pr år. Jeg har abonnement. For operaforestillinger 5-6 rad orkester er bra. For ballett synes jeg egentlig første rad er best. Jeg synes balkong er litt langt borte, med mindre det er de på siden.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg er ikke enig at jo lenger frem dess bedre. Sitter jeg på gulvet vil jeg ikke foran sjette rad, spesielt ikke på ballett, og syns 9 rad er ganske perfekt. Kommer du for langt foran får du kink i nakken og ser såvidt over scenekanten. Ikke alltid stas å titte opp under skjørtene til danserne, syns jeg. Ellers elsker jeg på midten av første balkong.

Ellers er jeg enig med Teo, det er svært få virkelig dårlige plasser, men høyt oppe kan jo ting bli litt smått.


#8

Drømmedama sa for siden:

Det kommer an på hvilken opplevelse du er ute etter. Hvis du sitter nær scenen vil du få med deg mer mimikk og detaljer, du får med deg mer puls, pust og svette, på avstand litt høyt vil du få med deg mer av helheten, handlingen og du vil få fullt utbytte av de tablåene som klassiske ballettforestillinger ofte består av. De store klassiske ballettene ser jeg helst litt på avstand, mens Storesøs(som danser selv) foretrekker å sitte langt foran (rad 3) for å få med seg alle detaljene.


#9

Pelle sa for siden:

Jeg synes første rad balkong, etter flere oppvisninger med min operafile svigermor med abonnement.


#10

Teofelia sa for siden:

Har du sjekket at det er så mye å velge i, forresten? Hvis det er en av de store forestillingene, er det ikke helt uvanlig at mesteparten av de gode plassene er solgt allerede.


#11

Teofelia sa for siden:

Var det med referanse til mitt innlegg? Jeg mente å skrive at jeg foretrekker lengst mulig frem hvis jeg sitter på en av balkongene. Sitter jeg på gulvet, syns jeg det er bedre å sitte bak rad seks, sånn ca.

#12

Anne C sa for siden:

Jeg har abonnement på rad fem. Det er helt perfekt. Opera liker jeg å se så nært som mulig. De 6-7 første radene på orkester er jo nærme da. Lyden skal visstnok være veldig bra på 1-2 rad parkett.


#13

Tallulah sa for siden:

Nei, til Anne C. :)


#14

Miss Norway sa for siden:

Sånn et eller annet sted bak rad fem på parkett. Og hvis det er klaversolist så vil jeg sitte på venstre side av salen sånn at jeg ser hendene til pianisten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.