Jeg er glad i mynte (særlig mojito, haha), og jeg lager ofte en slags dressing av kesam, mynte, sitron, sukker, salt og pepper. Bruker da de posene fra Viking-urt eller Kryddergarden, eller hva de nå heter. Jeg har bare registrert at det står "mynte" på dem.
Jeg har hatt mynte i hagen flere år, så også i år. Da kjøper jeg planter på hagesenter, men jeg husker ikke helt hvilken type. Det kan være sveitsermynte, marokkansk mynte eller noe helt annet.
I dag brukte jeg hage-mynten min i dressingen. Det var ikke godt i det hele tatt. Snakk om nedtur. Det ble en altfor intens og parfymert smak. Jeg lurer derfor på om jeg bruker feil mynte? :undrer:
Hvilke mynter er til hvilket bruk? Og hva er egentlig forskjellene?
Smaken er forskjellen. :humre: Peppermynte er jo den vanligste, og mange kaller de fleste mynter for peppermynte. Spearmint heter grønnmynte på norsk og er søt og god. oregano heter faktisk bergmynte på norsk.
Det er litt flere forskjeller enn smak, altså. De ser jo litt forskjellige ut. Noen har latte spisse blader, noen mer hårete og runde. Du må rett og slett prøve deg frem litt. Om du kjøper ferdige planter ville jeg sneket til meg et blad i butikken og spist det, rett og slett.
Ofte selges jo en hel haug mynte bare som "mynte" eller "peppermynte" uten at det er spesifisert mer enn det. Om du lærer deg de latinske navnene på de myntene du liker står det ofte i mindre skrift under, og kan være mer spesifisert.
Føler kanskje at den mynten jeg har er litt spearmint-aktig. Mens de posene jeg kjøper i butikken (fordi de hele plantene har holdbarhet cirka som en perfekt avokado, altså en halvtime) smaker nokså annerledes.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.