Inspirert av en annen tråd har jeg tenkt å prøve å spise litt mer vegetarmat, og tar gjerne imot gode oppskrifter. :vilha:
Jeg tåler ikke melkeprodukter, og belgfrukter får jeg mageknip av. I tillegg bør det helst ikke være for karborikt for da blir jeg bare sulten igjen på no time. :kravstor:
Jeg har IBS bare så det er sagt.
Det kommer nok mange gode tips, men jeg vil bare kommentere dette med belgfrukter.
Alle får mageknip av belgfrukter dersom det ikke er en del av kosten til vanlig, men det går i stor grad over etterhvert.
Belgfrukter er jo så godt,sunt og proteinrikt at jeg anbefaler å prøve å øke toleransen :)
Velg gode grønnsaker du tåler, forkok rotgrønnsaker og potet. Gratiner i ovn med chèvre i skiver (den typen som minner om brie), god olivenolje, maldonsalt og pepper. Urtedryss ved servering. Selvsagt om du tåler chèvre.
Takk for gode tips. :blomst:
Jeg aner ikke om jeg tåler geitemelk, men det kan jeg jo teste ut. Melkefri ost er jo enkelt å få tak i her, men det er jeg ikke overvettes begeistret for.
Melkefri ost er en vane, og det finnes mange gode typer (og mange jævlige). Cheezly og Violife er gode, men Violife bør rives og blandes med litt smaksløs olje før den has på feks. pizza, da smelter den bedre. Jeg er blitt rene melkefriost-eksperten, da ost er noe av det jeg slet mest med å kutte ut for 4,5 år siden, hehe.
Går ut fra at du har sett på bloggene? Alt er vegansk på disse. Altså vegetarisk, og fritt for kumelk og egg.
For meg har det gått veldig greit å kutte ut ost i grunnen. Men det er jo ting som pizza for eksempel som ikke er helt det samme uten. Eller ostesmørbrød. :knegg:
Vi har pizza hver lørdag vi, det er nesten religiøst her i huset. Ungene klikker om jeg lager noe annet, hehe. Og alltid med ost. Har laget et innlegg om pizzaene våre.
Takk for tips Fibi.
Kjøpte faktisk Violife kremost og skivet ost i dag, og de var faktisk ganske gode begge to. Ikke for mange rare ingredienser heller. :)